برای زندگی سعادتمندانه باید در پناه قرآن قرار گرفت

حجت الاسلام قاضی عسکر با اشاره به اینکه جایگاه قرآن بسیار رفیع است و ما باید برای زندگی سعادتمندانه در پناه آن قرار بگیریم گفت: هر آنچه را که برای زندگی سعادتمندانه و سرشار از آرامش نیاز داریم در این کتاب الهی و آسمانی وجود دارد.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، هفدهمین آیین تجلیل از 30 حافظ قرآن کریم امروز سه شنبه دوم آبان با حضور حجت الاسلام سید علی قاضی عسکر، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)؛ حجت الاسلام والمسلمین قرائتی و برخی مسئولان آستان در سالن شیخ صدوق در بارگاه ملکوتی حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد.

در این مراسم، حجت الاسلام قاضی عسکر گفت: این افتخار بزرگی برای آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) است و امیدواریم این مسیر ادامه داشته باشد و ما بتوانیم در سال های آتی تعداد بیشتری از این عزیزان را مورد تشویق قرار دهیم.

وی با بیان اینکه قرآن کریم یکی از دو امانت پیامبر اکرم (ص) در نزد ما است، تصریح کرد: همه ما موظفیم که از قرآن کریم الهام بگیریم و زندگی خود را بر اساس آن بنا نماییم تا به حیات طیبه دست پیدا کنیم.

حجت الاسلام قاضی عسکر در ادامه افزود: امتیاز اسلام بر سایر ادیان همین است که کتاب های ادیان معروف تحریف شده است مانند کتاب انجیل که به انجیل یوحنا و انجیل مرقوس معروف است. اینها کسانی هستند که بعدها گفته اند ما آنچه را که از حضرت عیسی (ع) شنیده ایم را تدوین و تنظیم کرده ایم لذا انجیل فعلی با آنچه که از طریق انبیا به ما رسیده است، بسیار فاصله دارد.

تولیت آستان عبدالعظیم حسنی در ادامه تصریح کرد: سایر ادیان مطالبی برای ارایه جامعه بشری ندارند اما قرآن کریم ولی به دلیل اینکه صاحب قرآن (پیامبر اکرم (ص)) حافظ او بوده است، بهترین کتاب برای زندگی بشریت می باشد. قرآن کریم می فرماید إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَ إِنَّا لَهُ لَحافِظُونَ، همانا ما خود قرآن را نازل کردیم و قطعاً ما خود آن را نگاه‌ داریم‌، لذا بیش از 14 قرن از عمر قرآن کریم می گذرد در حالی که حتی یک واو از آن کم یا زیاد نشده است. علمای بزرگ شیعه و اهل تسنن همه قایل به عدم تحریف قرآن کریم هستند.

وی افزود: این جامعیت و نو بودن قرآن کریم که امروز هم کسی به قرآن کریم مراجعه می کند، مطالب بسیار نو و جدیدی را به دست می آورد، بسیار مهم و ارزشمند است.

حجت الاسلام قاضی عسکر خاطرنشان کرد: ما در گذشته تاریخ اسلام دیده ایم که بسیاری از شخصیت های دینی (سنی و شیعه) بر اساس فهم شان قرآن را تفسیر نموده و در اختیار مسلمانان قرار داده اند، مانند تفسیر المیزان علامه طباطبایی، عالم بزرگی که حق زیادی به گردن شیعه دارد، این تفسیرشان به عنوان یک تفسیر فاخر در جهان اسلام مطرح بوده است، سپس می بینیم که شاگردان استاد از جمله حضرت آیت الله جوادی آملی نیز تفسیری در حدود 80 جلد با برداشت های نو و مطالب بسیار جدید و زیبا می نویسند که بسیار هم مورد استفاده و بهره برداری قرار گرفته است.

تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) اظهار کرد: هرچه ما جلوتر می رویم باز هم با دریافت های جدیدی در قرآن کریم مواجه ایم به گونه ای که هیچ کدام از این مفسران هم نمی گویند به عمق و کنه قرآن کریم پی برده ایم. این مهم نشان می دهد که جایگاه قرآن بسیار رفیع است و ما باید برای زندگی سعادتمندانه در پناه آن قرار بگیریم.

وی در ادامه افزود: از سوی دیگر مسلمانان باید این را بدانند که هر آنچه را که لازمه حیات طیبه است در قرآن کریم وجود دارد و ما هر آنچه را که برای زندگی سعادتمندانه و سرشار از آرامش نیاز داریم در این کتاب الهی و آسمانی وجود دارد لذا بایستی از آن الهام بگیریم و خود را به قرآن کریم عرضه نماییم و بر اساس آیات قرآن زندگی مان را تنظیم نماییم. هرچند این کار ساده ای نیست و علمای زیادی هم این کار را انجام داده اند ولی بیشتر باید با قرآن انس پیدا کنیم.

حجت الاسلام قاضی عسکر بیان کرد: مسئله قرائت و حفظ قرآن کریم جنبه مقدمه ای دارد و اصل قضیه تدبر در قرآن است، ضمن اینکه خداوند متعال در چند جای قرآن از ما خواسته اند که تدبر در قرآن داشته باشیم. این خیلی مهم است که ما بتوانیم با تدبر در قرآن به عمق آن دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه قرآن کریم دریچه های بسیار عجیبی را به روی ما باز کرده است، افزود: یک چیزهایی که اصلا قابل فهم برای ما نیست؛ کدام مورخی را سراغ دارید که توانسته باشد از آغاز زندگی بشر به بعد تاریخ صحیحی را به شما ارایه داده باشد؟ اگر کسانی هم بودند که چنین کاری کردند همه اینها از روایات ما الهام گرفتند در صورتی که قرآن کریم از آینده خبر داده است. همچنین از چگونگی خلقت حضرت آدم، ورودش به بهشت و همچنین داستان های هابیل و قابیل تا تاریخچه زندگی حضرت ابراهیم، حضرت موسی و حضرت عیسی را بیان نموده است و بیانش هم بیان صادقی می باشد و همه این داستان ها و وقایع را به زیبایی تشریح کرده است؛ کسی از فردای قیامت نمی تواند خبری دهد اما قرآن کریم به زیبایی آینده را برای ما ترسیم کرده و بیان می کند که انسان ها فردای قیامت چگونه در صحرای محشر حاضر خواهند شد و همچنین به ویژگی های بهشت و جهنم نیز به زیبایی اشاره کرده است؛ بنابراین هیچ کس نمی تواند در مورد این حوادث خبری از آینده بدهد. همه اینها فقط از زبان خداوند در قرآن کریم بیان شده است، حتی قرآن کریم در خصوص مسایل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی نیز مطالب بسیار مهمی را مطرح کرده، به عنوان مثال می فرماید اموال تان را در میان خودتان به باطل نخورید یا اموال تان را به دست انسان های نادان ندهید یا در مورد مسایل اخلاقی مانند غیبت و تجسس نیز موارد مهمی را اشاره نموده است.

حجت الاسلام قاضی عسکر در ادامه اظهار کرد: بنابراین قرآن کریم سرتاسر درس زندگی است. متاسفانه این در حالی است که هنوز بسیاری از مردم ما حتی روخوانی قرآن را هم بلد نیستند تا چه رسد به مفاهیم و تدبر در آن لذا باید بر روی قرآن سرمایه گذاری زیادی صورت بگیرد.

تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) خطاب به حافظان قرآن افزود: دختران عزیز و گرامی که خداوند چنین توفیقی را به شما عنایت کرده است، مواظب باشید این کار بزرگی که شما انجام داده اید از دستت تان گرفته نشود. باید ممارست نمایید تا این نعمت بزرگ الهی در شما باقی بماند، سپس بر تفسیر و تدبر در قرآن ممارست داشته باشید و آن را در جامعه نشر دهید چون زکات علم در گروی نشر آن است.

بنابر این گزارش، در هفدهمین آیین تجلیل از 30 حافظ قرآن کریم از 30 نفر از حافظان کل قرآن کریم (27 دختر و 3 پسر) تجلیل شد.

کد خبر 1730214

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha