به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش وقف، بقاع متبرکه، امنیت با اشاره به حماسه حماس در فلسطین گفت: این پیروزی موضوع مقاومت را به صدر تحولات بین المللی برگرداند.
اسماعیلی بیان کرد: موضوع قصه پر غصه فلسطین و رژیم صهیونیستی نکات درس آموزی دارند. در روزهایی که انقلاب اسلامی در ایران به پیروزی رسید، رژیم صهیونیستی با طرح موضوع سازش در پیمان کمپ دیوید به دنبال کسب مشروعیت برای خود بود اما با توجه به اینکه امام خمینی (ره) موضوع فلسطین را در سرلوحه کارهای خود قرار داد، برای کمتر کسی قابل تصور بود روندی که برای مشروعیت یافتن این رژیم اشغالگر شروع شده بود با مکتب امام و انقلاب اسلامی محقق نخواهد شد چرا که امام اندیشه نوپایی را پایه گذاری کرد و تاریخ مقاومت با عنایت الهی و با توکل به خدا به نصرت الهی دست خواهند یافت.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، این مسیری بود که امام، انقلاب و رهبری برای این قصه تاریخی برگزیدند که با استقامت و مقاومت در برابر رژیم ددمنش که از خشونت فروگذار نیست هرگز به پیروزی دست نخواهد یافت. پیروزی جنبش مقاومت در روزهای اخیر دست و پا زدن رژیم صهیونیستی بود و شنبه این پیروزی در تاریخ مقاومت ماندگار خواهد شد.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: ما در فضای فرهنگی و رسانه ای موظف هستیم با بهره گیری از ظرفیت سخنرانان، اساتید و منبری ها این موفقیت ها را برای مردم تبیین کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه مسایل فرهنگی در دولت انقلابی فصل نویی را آغاز کرده ایم، خاطرنشان کرد: شعار دولت مردمی تحقق عدالت فرهنگی و مردمی سازی فرهنگ و هنر است و ما بر اساس اهدافی که دو سال پیش ترسیم کرده ایم و برای دو سال آینده نیز پیش بینی کرده ایم که پیش رفته ایم.
وی خاطرنشان کرد: برنامه دولت در حوزه فرهنگ و هنر تقویت بعد مردمی است و هرگز به دنبال تصدی گری دولتی نیستیم چرا که مقام معظم رهبری نیز بر این موضوع تاکید داشتند. در جهت گیری فرهنگی کشور باید به سمت ارتقای تمدن نوین اسلامی و استفاده از منابع فرهنگی کشور که در ۴۵ سال گذشته در کشور رشد و پرورش یافته اند، بوده است.
وی حمایت از حلقه های میانی یکی از مطالبات رهبری دانست و گفت: تقویت حلقه ی میانی فرهنگی در ارتقای فرهنگ کشور مهم است. ما تلاش می کنیم که اقتصاد فرهنگ را تقویت کنیم و نقش آفرینی اهالی فرهنگ و رسانه را در حوزه فرهنگ گسترش دهیم.
وی موضوع امنیت پایدار در بحث فرهنگی را یکی از موضوعات دیگری دانست که مورد توجه است و گفت: هر چقدر در حوزه فرهنگی اعتماد عمومی را گسترش دهیم در این حوزه ارتقا خواهیم یافت و هر چقدر نقش مردم در این زمینه کاهش یابد، آسیب می بینیم.
وی اوقاف را از بازوهای فرهنگی کشور دانست و اضافه کرد: ظرفیت هشت هزار بقاع متبرکه ظرفیتی قابل توجه ای است. اگر امامزادگان، بقاع متبرکه و مساجد تقویت شوند، موفقیت بیشتری برای ما حاصل می شود چرا که این پایگاه ها مراکز قدرت آفرینی کشور محسوب می شوند.
اسماعیلی تصریح کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه برای انجام فعالیت های اقتصادی در اقتصاد حضور ندارد بلکه برای کمک به اقتصاد کشور فعالیت دارد و همین موضوع می تواند اقتصاد فرهنگ را نیز تقویت کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: طاغوت به دنبال محدود کردن دستگاه های دینی اوقاف بود اما در حال حاضر مظهر رفتارهای دینی در وقف نمایان است و امروز شاهدیم که آمار وقف نسبت به دوران انقلاب ۲۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین حضور مردم در مناسک دینی نسبت به قبل گسترش یافته است و ده ها حسنه پر فضیلت که به برکت امام و رهبری به سلوک مردم تبدیل شده است.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ایمان مردم به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا و خون حاج قاسم افزایش یافته است و امنیت پایدار در حد وسیع در کشور برقرار است و می توان گفت نیروهای امنیتی ما و کشور ما جزو کشورهای امن جهان محسوب می شود.
نظر شما