دانشگاه علوم پزشکی اراک پیشرو در بحث احیای نان کامل است

اسماعیل زاده با اشاره به فعالیت های دانشگاه علوم پزشکی اراک در راستای احیای نان، گفت: دانشگاه علوم پزشکی اراک پیشروترین دانشگاه در بحث احیای نان کامل در سطح کشور است. 

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان مرکزی، احمد اسماعیل زاده، امروز در همایش کشوری احیای نان کامل، با اشاره به فعالیت های انجام شده در این راستا، گفت: تجربه ای که در اراک در بحث استفاده از نان و غلات کامل به همت دانشگاه علوم پزشکی اراک اتفاق افتاده، می تواند راهگشای سایر دانشگاه ها در کشور برای استفاده از نان کامل باشد.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، افزود:  تصویب سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی، نشان از اهمیت بحث تغذیه و امنیت غذایی برای سیاست گذاران است و باید تمامی همکاران برای رسیدن به هدف این سند، که همان بهبود کیفیت سلامت نان است؛ گام بردارند.

این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه مصرف کم غلات کامل، جزو ۸ عامل خطر مرگ زود هنگام در سال ۲۰۱۹ در ایران بوده است، بیان کرد:  نان و امنیت غذایی خانوارها از جایگاه ویژه ای برخوردار است و بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل می دهد.
 

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: براساس نتایج آخرین طرح جامع الگوی مصرف مواد غذایی خانوار و وضعیت تغذیه ای کشور در ایران، مصرف سرانه نان معادل ۱۱۷ کیلوگرم در سال است.


اسماعیل زاده در ادامه با تاکید بر اینکه رفع مشکلات بهداشتی در فرآیند نان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: ورود دبیرخانه اصل ۹۰ قانون اساسی و مجلس شورای اسلامی از مسائل حائز اهمیت در این زمینه است و می تواند اقدام مهمی در پیشبرد امور بحث نان و غلات کامل باشد.


راه اندازی نهضت نان کامل در استان، الگویی برای سراسر کشور 

در ادامه این همایش حسن میرزاخانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز با اشاره به اهمیت این همایش و پرداختن به موضوع نان کامل گفت:  از ۱۶۰۰ نانوایی فعال در استان مرکزی، نزدیک به ۱۰۰ نانوایی پخت کامل وجود دارد. 


وی با اشاره به اینکه این تعداد به نسبت  کم است و علت آن ظرفیت پایین تولید آرد کامل در استان است، ادامه داد: با راه اندازی نهضت نان کامل، اتفاقات خوبی در کشور صورت گرفته و ندای نهضت احیا نان کامل در سطح کشور شنیده شده است.


 
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی از ورود کمیسیون اصل ۹۰ به این نهضت خبر داد و گفت: با ورود این کمیسیون، مقرر شده تا در هر استان تعدادی کارخانه آرد کامل ایجاد شود و در این میان استان مرکزی آمادگی دارد تا تجربیات خود را در این نهضت به سایر استان ها در سراسر کشور ارائه نماید.

گفتنی است در این همایش ضمن اشاره به مزایای مصرف نان کامل، گزارشی از برگزاری این نهضت و مصرف نان کامل و تعداد نانوایی های کامل در استان مرکزی توسط سخنرانان ارائه شد.


همچنین در حاشیه این نشست به صورت نمادین، با آرد کامل، نان کامل پخت و در بین مدعوین توزیع شد و در پایان این نشست، از فعالان احیای نان کامل در استان مرکزی تقدیر شد، بازدید مدعوین دانشگاه های علوم پزشکی کشور از نانوایی های سطح شهر اراک از دیگر برنامه های این همایش بود.

کد خبر 1728925

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha