به گزارش خبرنگار شبستان، نشست نقد و بررسی نمایش آوای گل با حضور مسعود فروتن، منتقد تئاتر و عوامل نمایش در تالار حافظ برگزار شد.
در این نشست، یاسر خاسب، نویسنده، طراح و کارگردان نمایش در پاسخ به پرسشی پیرامون پیشینه فعالیت خود در زمینه فیزیکال تئاتر گفت: گروه بدن دیوانه از سال 84 فعالیت خود را به طور جدی در زمینه تئاتر آغاز کرد اما مهم تر از آن، زندگی گذشته من در دل طبیعت میانکاله و در میان کردهای مهاجر است که تجربه ای فوق العاده از ارتباط با طبیعت، مردم و جانوران به دست من داد.
وی هم چنین درباره تجربه آموزشی خود افزود: علاوه بر حضور در دانشگاه و تحصیل در رشته بازیگری و سپس کارگردانی، یبه یادگیری ورزش های رزمی پرداختم اما در نقطه ای می بایست میان ورزش رزمی و هنر نمایشی یکی را انتخاب می کردم که دومی را برگزیدم.
شکل گیری ایده نمایش های گروه بدن دیوانه موضوع دیگری بود که خاسب درباره آن گفت: خیلی وقت ها ایده اولیه نمایش از یک تجربه شخصی در گذشته یا حتی یک خواب به دست می آید؛ ایده هایی که براساس تمرین مستمر و تجربیات بداهه گذشته در زمینه کار با موسیقی، نور، متریال و ... پرورش می یابد.
وی همچنین درباره حذف کلام در نمایش های گروه بدن دیوانه ابراز داشت: ابراز احساسات و انتقال پیام با بدن همواره برایم جذاب بوده؛ به طوری که تمرین های مستمری با ناشنوایان داریم تا بر توانایی حرکتی مان بیفزاییم.
خاسب که نمایش آوای گل را با موسیقی سرصحنه اجرا می کند، درباره ساخت و انتخاب موسیقی متناسب با فرم نمایشی اثر گفت: داستان موسیقی نیز متفاوت از دیگر جنبه های اثر همچون داستان، فرم و انتخاب متریال نیست، حتی شاید موسیقی خیلی زودتر از اکت های دیگر در ذهن شکل بگیرد، تا آن جا که موسیقی در ذهن من خود واجد تصویر و حرکت است.
مسئول گروه بدن دیوانه درباره دشواری های اجرای نمایش هایی چون آوای گل اضافه کرد: حس و حال متأثر از فضا که به بازیگران منتقل می شود، میزان بداهه ای را در کار به وجود می آورد که در هراجرا تجربه ای متفاوت را به ظهور می رساند.
گفتنی است اجرای نمایش آوای گل که از 23 مرداد در تالار حافظ آغاز شده و تا 26 شهریور ادامه دارد، ترکیبی از فیزیکال تئاتر ، هنرهای رزمی و بوتو است که داستان خلقت یک موجود توسط یک انسان را با بازی "علی اصغر قاجاری" و "یاسر خاسب"روایت می کند.
پایان پیام/
نظر شما