کشف آثار جدید در کاوش‌های مسجد بزرگ اموی در حران ترکیه

بر اثر کاوش‌های انجام شده بر خرابه‌های مسجد بزرگ اموی در منطقه حران واقع در جنوب ترکیه، تیم کاوش 101 ستون در این مسجد کشف کردند که به عصر اموی باز می‌گردد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از آناتولی، در جریان کاوش‌های جاری بر روی خرابه‌های مسجد بزرگ اموی در منطقه حران در ایالت سانلی اورفا واقع در جنوب ترکیه، گروهی از کارشناسان باستان‌شناسی توانستند به ده‌ها ستون و سازه‌های معماری مربوط به دوران امویان دست یافتند.

محمد اونال، رئیس تیم حفاری این گروه، گفت: کار کاوش در این منطقه با حمایت و بودجه وزارت فرهنگ و گردشگری، و هماهنگی اداره موزه شانلی اورفا، مجمع تاریخ ترکیه، و قائم مقام حران انجام می‌شود.

اونال که رئیس باستان شناسی دانشگاه حران ترکیه است، در این باره گفت: کاوش‌های انجام شده در این منطقه تاریخی نشان می دهد که تاریخ استقرار مداوم نسل بشر در حران به بیش از 6 هزار سال قبل از میلاد می‌رسد.

وی افزود: حران شاهد تمدن های متوالی بسیاری بوده و پایتخت آشوریان و کلان شهر مهم بنی امیه بوده است، بنابراین این منطقه از اهمیت تاریخی بالایی برخوردار است.

اونال خاطرنشان کرد: مسجد بزرگ اموی در حران توسط آخرین خلیفه اموی، خلیفه ابو عبدالملک مروان دوم بن محمد، در دوره بین 744 تا 750 میلادی ساخته شده است.

وی تاکید کرد: مسجد بزرگ اموی حران در حدود 800 سال پیش در حمله مغول غارت و ویران شد، اما بیشتر قسمت‌های نمای شرقی، محراب، چشمه و مناره آن با وجود گذشت زمان پابرجا ماند.

اونال به ماهیت کار حفاری به خاطر اینکه یکی از قدیمی‌ترین و شگفت انگیزترین مساجد آناتولی است، اشاره کرد و گفت: در محل تعیین شده برای اقامه نماز در مسجد بزرگ اموی حران کار کاوش و خاکبرداری انجام شد و با تلاش‌های صورت گرفته تیم کاوش توانست به پایه ستون ها، ستون های نگهدارنده سقف  و گروهی از سازه های معماری دیگر، از جمله اتاق های آموزشی و اتاق های دانشجویان برسند.

وی ادامه داد: تعداد ستون‌ها و پایه‌های سنگی کشف‌شده در سال‌های گذشته 54 ستون بود که با تلاش‌های صورت گرفته در ماه‌های گذشته تعداد آنها به 101 ستون رسید و عملیات کاوش در قسمت داخلی مسجد همچنان در حال انجام است.

سرپرست تیم کاوش بر اهمیت تاریخی مسجد بزرگ اموی در حران تاکید کرد و گفت: این مسجد دارای اهمیت تاریخی زیادی است، زیرا یکی از مساجد عظیمی است که بیش از هشت هزار نمازگزار را در خود جای می‌دهد و قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین مسجد در ترکیه است.

اونال در مورد نقش دولت در اجرای این پروژه گفت: مقامات رسمی مربوطه در ترکیه علاوه بر کار بر روی مرمت آن، پروژه ساخت جاده ای برای بازدیدکنندگان از مسجد را نیز راه اندازی خواهند کرد.

اونال گفت: تیم کاری توانسته است به پایه های ستون های مسجد، ستون های تعیین شده برای نگه داشتن سقف چوبی و تعدادی راهرو که در آنها از نوعی سنگ مرمر صورتی استفاده شده است، دسترسی داشته باشند.

وی در پایان سخنان خود از مسئولان و همکارانی که در کاوش و کشف اسرار این بنای مهم تاریخی و بشردوستانه مشارکت داشتند، تشکر کرد.

کد خبر 1727432

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha