به گزارش شبستان از اهواز، آیت الله عباس کعبی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری بعد از ظهر امروز در جمع روحانیون آذربایجان شرقی به مناسبت آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه، اظهار کرد: سلسله جنبان روحانیت، انبیا هستند و تاریخ روحانیت اسلام با طلوع خورشید اسلام در آغاز بعثت بود.
وی با بیان اینکه روحانیت از آغاز اسلام تا حالا چند مقطع تاریخی را پشت سر گذاشت، عنوان کرد: مقطع اول بنیانگذاری نهال اسلام در ۲۳ سال رسالت توسط پیامبر اکرم است و روحانیت به زعامت ایشان شکل گرفت؛ مقطع دوم نیز دوران حفظ، تداوم، پایداری و مقاومت است که قهرمان این دوره حضرت امیرالمومنین (ع) است و تا عاشورا ادامه پیدا کرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: مقطع سوم دوران بیماری و آفت است که از دوره رنسانس غرب و انقلاب صنعتی و فکری شروع شد که مکاتب غربی و شرقی به سرزمینهای اسلامی وارد شد؛ در این دوره برخی غرب زده و شرق زده شدند و به بهانه پیشرفت مادی به تبلیغ این مکاتب پرداختند؛ مسیحیت تحریف شده و سکولاریسم باعث این بیماری و آفت شد و گفتند که دین افیون تودههاست و نمیتواند حرکت اجتماعی شکل دهد.
آیت الله کعبی عنوان کرد: مقطع چهارم دوران بیداری و بازگشت به اسلام است که از ۲۵۰ سال قبل آغاز شد و مصلحان بزرگ گفتند که مشکل از اسلام نیست بلکه در فاصله گرفتن جامعه از راه اسلام است؛ از جمال الدین اسدآبادی، رشید رضا و کواکبی شروع میشود تا میرسد به آیت الله نایینی که صاحب کتاب «تنبیه الامه و تنزیه المله» و از سرآمدان فقه و اصول حوزه نجف است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه دوره بیداری به دوره پنجم منجر شد ، اظهار کرد: دوره پنجم را دوره بازتولید قدرت اسلام و پیروزی انقلاب اسلامی می نامیم به رهبری معمار کبیر انقلاب و رهبر بیدار و بیدارگر آیت الله العظمی امام خمینی.
وی انقلاب اسلامی را تاریخ تابناک اسلام ناب و مکتب اهل بیت در تاریخ معاصر دانست و عنوان کرد: گویی اسلام ناب یک بار دیگر طلوع کرد و پرچم اسلام بر اساس نهضت حسینی و ولایت فقیه در ایران اسلامی برافراشته شد؛ این انقلاب فطری و احیاگر با مقیاس جهانی برای ایجاد تحولات جهانی و بسترسازی ظهور منجی عالم بشریت حضرت بقیه الله الاعظم (عج) است.
آیت الله کعبی افزود: این مقطع پنجم که ۴۴ سال از آن میگذرد مراحلی داشته است؛ مرحله اول انقلاب کردن، مرحله دوم حفظ انقلاب است که قطعه تابناک دفاع مقدس میدرخشد؛ مرحله سوم دولت سازی، مرحله چهارم جامعه پردازی و مرحله پنجم تمدن سازی است.
وی افزود: انقلاب اسلامی و نظام اسلامی در ۴۴ سال گذشته علی رغم همه فرازها و فرودها، توطئهها، سختیها، پیچیدگیها و دسیسهها قوی تر شده و دشمنان این انقلاب ضعیفتر شدهاند.
وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب مبنی بر اینکه ما درحال نزدیک شدن به قلهها و درمسیر تحول هستیم، گفت: تحول تمدنی دارد اتفاق می افتد و ما در متن این تحول تاریخی بزرگ هستیم؛ آینده بشریت را انقلاب اسلامی بر اساس ساخت تمدن نوین انسانی اسلامی میتواند بسازد و قرن آینده قرن ولایت محمد و آل محمد است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: در دوران معاصر تحول، ماموریتهای حوزه و روحانیت متوقف بر فهم عمیق دین در همه ابعاد و قلمروها و شناخت نقشه راه زندگی و نظامات مختلف اسلام برای اداره جوامع بشری است و برای این موضوع اساتید محوریت دارند.
وی عنوان کرد: هر کدام از طلاب و فضلا و اساتید باید دو صفت را از پیامبر و آل پیامبر جانشینی بکنند یکم مستحفظ و دوم شاهد؛ مستحفظ به معنی فهم عمیق معارف است چون تنها یادگیری اصطلاحات دردی را دوا نمیکند؛ علومی که فرا میگیریم باید ابتدا مارا متحول کند تا بتوانیم تحول ساز باشیم.
وی افزود: دوم آنکه شاهد، آگاه، ناظر و دارای بصیرت باشیم، در متن میدان باشیم، حوادث را ببینیم و برای حوادث روزگار راه داشته باشیم؛ این دو ویژگی روحانیت را جانشین انبیا میکند و البته دو آسیب دارد؛ اینکه ما تقوا و خشیت خدا را داشته باشیم و به وظیفه عمل کنیم؛ آفت دوم هم دنیا گرایی است، اینکه از خط اصیل حوزه و روحانیت عبور کنیم و لذات، شهوات، نام، شهرت، منصب و دنیای زودگذر مبلغ علم ما باشد که همانا سقوط ماست.
آیت الله کعبی با بیان اینکه طلاب باید به متن بپردازند و نه حاشیه، عنوان کرد: متن کار طلاب در ۱۰ یا ۱۵ سال اول، درس خواندن، تهذیب نفس و بصیرت پیدا کردن است و کارهای جانبی نباید آنها را مشغول کند.
وی تاکید کرد: به اوقاف و منابع پایدار برای تأمین معیشت حداقلی و آبرومندانه طلاب و ساماندهی وجوهات شرعی برای اداره حوزهها نیاز داریم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان صفات یک روحانی طراز انقلاب، عنوان کرد: یک روحانی باید مظهر وحدت باشد، هرجا باشد وصل ایجاد کند نه اختلاف؛ آلام بشری را کاهش دهد؛ همدردی با مردم و حل اختلافات جزو ماموریت روحانیت است؛ از برکات وجودی آیت الله آل هاشم ایجاد وحدت و صمیمیت در استان آذربایجان است و جای تقدیر و تشکر دارد.
وی با بیان اینکه تقوا و دانایی هر دو برای یک روحانی لازم است، افزود: روحانی باید دارای ساده زیستی و عزت نفس، روحیه کار گروهی، روحیه خدمتگذاری، زمان شناسی، تحرک، هوشمندی و خردمندی باشد؛ روحانی باید مردمی باشد زیرا اگر از مردم جدا شود به ماموریتهای خود نمیرسد.
انتهای پیام/
نظر شما