حمایت سازمان میراث فرهنگی از آموزش 100 رشته هنری به کانونی ها

معاون آموزش و پژوهش دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم از حمایت سازمان میراث فرهنگی از آموزش 100 رشته هنری به اعضای کانون های مساجد خبر داد.

علیرضا استادیان، معاون آموزش و پژوهش دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم در گفتگو با شبستان، با اعلام خبر حمایت سازمان میراث فرهنگی از آموزش 100 رشته هنری به کانونی ها، اظهارداشت: با توجه به نیاز آموزش مباحث فنی، هنری و صنایع دستی به قشر جوان، تفاهم نامه ای بین سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان قم به امضا رسید که طی آن زمینه ای مستعد برای ارائه این آموزش ها در بستر کانون ها فراهم شود.


وی ادامه داد: با توجه با این تفاهم نامه، سازمان صنایع دستی متعهد شد تا اساتید را در رشته هاس مختلف به کانون ها بر اساس درخواست اعزام نماید و ضمن حمایت مالی از این اساتید، تجهیزات مورد نیاز جهت آموزش رشته های مختلف از سوی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تامین شود.


معاون آموزش و پژوهش دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد با اشاره به تهیه فرم های مخصوص این طرح و ارائه آن به کانون ها، خاطرنشان کرد: بر اساس اطلاعات مندرج در این فرم ها و ارائه مشخصات کلاس ها و اساتید، تجهیزات لازم را سازمان میراث فرهنگی به صورت امانی در اختیار کانون ها قرار می دهد.


وی با اشاره به جایگاه شهر مقدس قم و تاکید مقام معظم رهبری بر توجه مسئولان به مقوله صنایع دستی در این شهر، تصریح کرد: در دوره های آموزشی این طرح که در سطوح مختلف می باشد، فارغ التحصیلان علاوه بر دریافت مدرک از سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، امکان ایجاد اشتغال و همچنین دریافت وام خوداشتغالی با درصد پایین سود بانکی را دارند.


استادیان با اشاره به برخی از رشته های تحت پوشش این طرح، گفت: مفاد این تعهد نامه 100 رشته هنری و صنایع دستی را شامل می شود که از این بین می توان به رشته های نقره کوبی، سرمه دوزی، نقاشی رولعابی، کاشی کاری مینایی، مشبک، گلیم دوزی، منبت، قالی بافی، حکاکی روی فلز و قلم زنی اشاره کرد.


وی با اشاره به مخاطبان کانون های فرهنگی هنری فعال در مساجد استان قم، از این طرح به عنوان فرصتی برای جوان ها و نوجوان های عضو در این کانون ها یاد کرد و افزود: علاقه مندان با شرکت در این کلاس ها و به فعلیت رساندن استعدادهای خود به نوعی می توانند از برخی توانمندی هایشان در مسیر تولید آثار فاخر دینی و یا ایجاد اشتغال بهره گیرند.


وی با بیان اینکه یکی از مسائل مهم امروز جامعه ما، موضوع "بازگشت کارکرد واقعی جامعه زنان" است، ادامه داد: زنان باید متناسب با ظرافت ها و استعدادهای خویش به رشد و تعالی برسند و این هنر نیست که تلاش کنیم کارکردهای مردانه را هرچه بیشتر برای زنان بستر سازی کنیم.


استادیان ادامه داد: آموزش های صنایع دستی و هنری یکی از کارکردهای مهمی است که خواهران می توانند به خوبی انجام دهند و در محیط های خالی از اضطراب و تحکم های اداری و صنفی، محصولاتی منحصر به فرد تولید و ارائه دهند.


معاون آموزش و پژوهش دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: یکی از فضاهایی که می تواند بهترین گزینه برای حضور و فعالیت بانوان باشد همین صنایع دستی است که می توان با اتخاذ تدابیر لازم با کمترین میزان اختلاط و در فضایی آرام و به دور از تنش برای فعالیت بانوان فراهم کرد.


وی گفت: تفاهم نامه این طرح بین دو نهاد مذکور منعقد شده و هم اکنون در مرحله اجرایی است که به حمدالله با استقبال خوب کانون ها و اعضایشان مواجه شده است.


پایان پیام/
 

کد خبر 172288

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha