به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، مریم کارگر نجفی- معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری ارتباطات وزارت نیرو در آیین سومین کارگزاری بازار آب (بانک و بازار محلی سهم آب) کشور در سمنان، با اشاره به هدف از تشکیل بازار اب گفت: دراین طرح سعی شده کشاورز این امکان را داشته باشد در صورت صرفهجویی ناشی از افزایش بهرهوری آب کشاورزی، میزان مازاد بر آب مصرفی خود را به صورت رقابتی و با قیمت مناسب برای مصارف دیگر به فروش برساند.
وی با تأکید براینکه کشاورزان در اجرای طرح بازار آب باید بتوانند روشهای نوینی اعمال کرده و با حفظ میزان تولیدی سالهای قبل، در مصرف آب صرفهجویی کنند و صرفهجویی حاصله را در بازار به قیمت عادلانه بفروشند ادامه داد: منافع ناشی از اجرای این طرح در بخش تخصیص آب نیز به تولید و بخشهای تولیدی دیگر اختصاص مییابد.
کارگر نجفی با اشاره به حمایت ویژه وزارت نیرو از شرکتهای دانشبنیان حوزه برق و آب اظهارداشت: با توجه به نامگذاری سال گذشته از سوی مقام معظم رهبری با نام سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین، وزارت نیرو دومین دستگاه کشور بود که آییننامه حمایت از شرکتهای دانشبنیان راه به تصویب هیئت دولت رساند.
معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزارت نیرو از افزایش حدود ۳۰ تا ۴۰ درصدی تعداد شرکتهای دانشبنیان کشور در حوزه آب و برق در مجموعه وزارت نیرو خبردادوافزود: طرح بازار آب یکی از طرحهای پیشران در حوزه حمایتهای دانشبنیانهاست.
کارگر نجفی با بیان اینکه ایجاد بازار آب از تکالیف وزارت نیرو است اضافه کرد: سمنان، سومین استان کشور است که کارگزاری بازار آب در آن راهاندازی شده است.
وی گفت: در این حوزه هم کشاورز منفعت میبرد و هم آب موردنیاز صنعت (بدون فشار بیشتر به منابه آب زیرزمینی) تأمین میشود و هم منافع آن به خود استان باز میگردد و ایجاد اشتغال در کشور مهمترین منفعت اجرای طرح بازار آب است.
بازار آب علاج بسیاری از دردهای استان سمنان درزمینهٔ تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی
در ادامه محمدرضا صادقی- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: تأمین نیازهای اولیه یکی از اولویتها و نیازهای اولیه برای حکمرانی است و در این راستا تأمین آب در استان خشکی مانند سمنان دغدغهای مهم به شمار میآید.
وی با اشاره به کاهش پیدرپی میزان بارندگی و افت مستمر و شدید سطح سفرههای آب زیرزمینی ناشی از برداشت زیاد تصریح کرد: بازار آب علاج بسیاری از دردهای استان سمنان درزمینهٔ تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی خواهد بود؛ البته به شرطی که اجرای آن با جدیت دنبال شود.
صادقی با تأکید بر اینکه اجرای مناسب طرح بازار آب توقع مجموعه مدیریتی استان سمنان از متصدیان این بخش است تصریح کرد: بازار آب اقدامی شجاعانه در حوزه بهرهوری در مصرف آب در کشور بود که استان سمنان در اجرای آن پیشقدم شد و در صورت اجرای مناسب آن، میتوان به تسریع در تعادلبخشی منابع آبی زیرزمینی در این استان امیدوار بود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان با اشاره به برخی فواید اجرای طرح بازار آب در استان سمنان و کشور خاطرنشان کرد: با اجرای صحیح بازار آب، موضوع افزایش راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی که موردتوجه برنامه هفتم توسعه نیز هست؛ محقق خواهد شد.
وی رونق اقتصاد روستایی و درآمدزایی برای کشاورزان را یکی دیگر از مزایای بازار آب عنوان و تصریح کرد: کشاورزان در طرح بازار آب، از محل فروش آب صرفهجویی شده در صورت افزایش راندمان و بهرهوری، بهرهمند شده و بازار آب میتواند منجر به ایجاد درآمد مضاعف برای آنان باشد.
صادقی کاهش برداشت از سفرههای آب زیرزمینی برای مصارف ضروری جدید را یکی دیگر از مزایای اجرای طرح بازار آب عنوان و بیان کرد: با توجه به سهم اندک صنایع در استان سمنان از آب مصرفی در این استان و نیاز مبرم این بخش به آب، میتوان از این طرح برای تأمین بخشی از آب موردنیاز صنایع مستقر و موجود در استان سمنان استفاده کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان جبران بخشی از کسری مخزن آب زیرزمینی را از دیگر نتایج اجرای طرح بازار آب در استان سمنان عنوان و ابراز امیدواری کرد تا همه اهداف این طرح مهم در استان سمنان محقق شود.
وی با تأکید بر اینکه برای اجرای صحیح طرح بازار آب، نقشآفرینی شرکتهای دانشبنیان ضروری است، به ظرفیتهای مهم استان سمنان در حوزه دانشبنیان اشاره کرد و تعریف پروژههای مشترک استانی با همراهی وزارت نیرو در حوزههای آب و برق را خواستار شد.
طرح بازار آب در واقع به مدیریت مصرف آب میپردازد
رضا نجفزاده- معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای سمنان نیز دراین مراسم با اشاره به کاهش بارندگیها در چند سال اخیر و عدم توازن بارش در سطح استان گفت: بر این اساس و با توجه به افزایش تقاضاها در بخشهای شرب، صنعت و کشاورزی موضوع تأمین آب شرب و صنعت و فعالیتهای پربازده از نظر درآمد و اشتغال با رویکرد افزایش بهره روی آب از اولویت های این شرکت است.
وی گفت: شرکت آب منطقهای سمنان با هدف افزایش بهرهوری، تامین بخشی از نیاز آب صنعت و توانمندسازی کشاورزان و رسیدن به سایر اهداف طرح تعادل بخشی (جلوگیری از اضافه برداشت، نصب کنتور، اصلاح و تعدیل پروانهها) در آبخوان سمنان، به صاحبان پروانه های مجاز کشاورزی اجازه داده می شود با رعایت و حفظ سطح زیر کشت و الگوی کشت و کاهش مصرف آب نسبت به پروانه از طریق افزایش بهره وری نسبت به فروش حداکثر ۱۰ درصد از حجم کل پروانه سالیانه در بازار تبادل آب سمنان به صنایع فعال بصورت حجمی و یکساله اقدام کنند.
معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای سمنان افزود: دفتر کارگزاری بازار آب با هدف انجام تسهیلگری اجتماعی و شناخت خریداران و فروشندگان و کشف قیمت به صورت رسمی افتتاح شده است.
دفتر کارگزاری بازار تبادل آب در سمنان با حضور معاون وزیر نیرو، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان و نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی با هدف انجام تسهیلگری اجتماعی و شناخت خریداران و فروشندگان و کشف قیمت به صورت رسمی افتتاح شد.
نظر شما