۷۷درصد اعتبارات ابلاغی به سیستان و بلوچستان تخصیص یافت

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: از مجموع هشت هزار و ۵۰۸ میلیارد تومان اعتبار ابلاغی، ۶ هزار و ۵۶۵ میلیارد تومان به طور کامل به استان تخصیص یافته که حدود ۷۷ درصد است .

به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان و به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان، مهرداد عرب اول هفته اول شهریور ماه، که با نام و یاد شهیدان والا مقام رجایی و باهنر مزین شده را به همه دولت مردان خدوم و مجموعه اداری و اجرائی کشور تبریک گفت و اظهار کرد: آنچه که در هفته دولت تحت عنوان پروژه در سطح استان افتتاح می شود ماحصل اعتباراتی است که در سال ۱۴۰۱ به استان و بدنه اجرایی استان تزریق شد و اکنون شاهد افتتاح و بهره برداری بخش عمده ای از این پروژه ها در هفته دولت هستیم.

ارائه خدمات دولتی در تمامی مراکز شهری روستایی

وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان یکی از استان های پیشتاز در میزان کمی اعتبارات است، ادامه داد: حجم اعتباراتی که به استان ابلاغ می شود قابل ملاحظه است و این خطه در زمره استان های اول و دوم در بودجه می باشد؛ اما با توجه به اینکه سیستان و بلوچستان پهناورترین استان کشور بوده و از سوی دیگر کم تراکم ترین استان کشور به شمار می رود از این حیث مجموعه دولت موظف است برای تمامی کانون های جمعیتی، خدمات زیربنایی و روبنایی و غیره را ارائه کند که این امر باعث افزایش قیمت تمام شده پروژه ها درا ین استان شده است.

این مسئول با بیان اینکه فاصله روستاها در این استان حدود ۶۵ کیلومتر است، ادامه داد: سیستان و بلوچستان بالاترین آمار روستاهای کشور بعد از خراسان رضوی را به خود اختصاص داده؛ هم اینک ۵۲ درصد جمعیت استان شهری و ۴۸ درصد جمعیت روستایی هستند با این وجود هیچ تفاوتی در ارائه خدمات شهری و روستایی وجود ندارد از این حیث جنس کار در این استان فرق دارد.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر نیزعقب افتادگی هایی از قبل در حوزه های زیرساختی وجود داشته که برای رساندن آنها به حد مطلوب و یا جذب سرمایه گذار و بخش خصوصی توجه به آنها در اولویت قرار دارند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان در بخش دیگر با بیان اینکه سال گذشته اعتبارات در سه سطح استانی، اعتبارات ردیف های متفرقه و اعتبارات ملی ابلاغ شدند، ادامه داد: سه هزار و ۹۸۷ میلیارد تومان از ردیف استانی بین بیش از ۶۰ دستگاه اجرایی توزیع شد که ۲ هزار و ۴۸۶ پروژه با این رقم در سطح استان شروع به کار در بخش های مختلف کرد.

به گفته وی؛ ردیف های متفرقه ای هم به استان ابلاغ شد که حدود ۸۰۵ میلیارد تومان بوده که ۱۶۳ پروژه با آن آغاز شد، افزون بر آن پروژه های نیمه تمام از سال های قبل نیز از این ردیف بهره مند شدند.

این مسئول با اشاره به اینکه از محل اعتبارات ملی نیز بالغ بر سه هزار میلیارد تومان دریافت کردیم که ۸۸ پروژه با آن شروع شد، اذعان کرد: در مجموع هشت هزار و ۵۰۸ میلیارد تومان اعتبار دریافت کردیم که این اعتبار برای ۲ هزار و ۷۷۶ پروژه در بخش های مختلف بکارگیری شد. این اعتبارات بدون لحاظ اعتبارات متمرکز در اختیار وزارتخانه ها می باشد که از آن محل هم استان سهم مناسبی داشته است.

وی گفت: در حوزه اعتبارات استانی عمده پروژه ها از سه جنس احداث، توسعه و تعمیر بوده که ۸۵ درصد اعتبارات را در برگرفته است یعنی از مجموع  ۲ هزار و ۴۸۶ پروژه، یک هزار و ۹۴۵ پروژه مربوط به این سه حوزه بوده است.

عرب اول با بیان اینکه در بخش ردیف اعتبارات متفرقه ۵۹ درصد اعتبار به حوزه احداث اختصاص یافته بود، تصریح کرد: در حوزه اعتبارات ملی نیز  ۶۶ پروژه در حوزه احداث، ۲۰ پروژه به صورت تعمیرات و سه پروژه در قالب تجهیزات بوده است.

وی تاکید کرد: از مجموع اعتبارات ۶ هزار و ۵۶۵ میلیارد تومان کاملا به استان تخصیص یافته که حدود ۷۷ درصد است.

این مسئول خاطرنشان کرد: امسال شاهد افزایش قابل توجه افتتاح پروژه ها نسبت به سال قبل هستیم که علت اصلی آن تخصیص عمده اعتبارات به صورت نقدی بوده است.

عملکرد اعتباری دستگاه های اجرایی زیر ذره بین سازمان برنامه و بودجه

وی در بخش دیگر سخنان خود یکی از اقدامات ویژه امسال بر خلاف سالیان قبل را ارائه گزارش به صورت هفتگی از حساب دستگاه های اجرایی عنوان کرد و افزود: در این بین برخی ادارات در شورای نظارت استان تذکرات لازم را گرفته و متعهد شده اند تا پایان شهریور این اعتبار را هزینه کنند که کیفیت و نظارت اجرای پروژه ها برای ما ملاک است.

دستاوردهای حوزه اعتبارات استانی

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: در بخش اعتبارات استانی در فصل انرژی اتفاقات مهمی رخ داد که توسعه شبکه برق روستایی به طول ۹۵ کیلومتر، احداث پست فوق توزیع شهرک کامبوزیا، برقرسانی به سایت گردشگری درک، برقرسانی به سایت آب های ژرف چاه شماره سه و برقرسانی به مجتمع های گلخانه ای خصوصا در شهرستان سراوان بخشی از آن است.

وی ادامه داد: انجام آسفالت راه روستایی بالغ بر ۳۴۲ کیلومتر ، عملیاتی و اجرایی کردن ۲۷۶ دستگاه ابنیه فنی، بازگشایی بیش از ۳۶۰ کیلومتر راه روستایی، هزار و ۹۱ کیلومتر آسفالت راه فرعی و اصلی، بالغ بر ۲۰۵ کیلومتر روکش و ترمیم در راه روستایی و مرتفع سازی حدود ۲۹ نقطه حادثه خیز در استان بخشی از اقدامات انجام شده در حوزه حمل و نقل با توجه به بعد مسافتی که سیستان و بلوچستان بوده است.

این مسئول با بیان اینکه در حوزه ورزشی افتتاح سالن کشتی زابل، سالن ورزشی چابهار، افتتاح ۱۰ سالن ورزشی چند منظوره انجام گرفت، افزود: در حوزه مسکن و عمران روستایی نیز حدود ۶۲۰ روستا در قالب طرح هادی قرار گرفتند.

طرح های آبرسانی در اولویت

وی اذعان کرد: در حوزه آب و فاضلاب نیز اولویت با پروژه های آبرسانی روستایی بوده به گونه ای که بهره برداری از ۲۲۳ پروژه آبرسانی روستایی بخشی از آن است که اینها علاوه بر روستاهای طرح جهاد آبرسانی می باشد، افزون بر آن با توجه به اینکه در حوزه آبرسانی سیار بالغ بر ۹۰۰ روستا و ۲ شهر بریس و سیرکان به صورت سقایی آبرسانی می شوند امسال رفع این مشکل از طریق شبکه در دستور کار است.

عرب اول، تعیین حریم و حد بستر رودخانه ها به ویژه رودخانه های فصلی جنوب استان را بخش دیگر اقدامات در فصل آب و فاضلاب دانست که اعتبارات قابل توجهی برای ایجاد دیوارهای حفاظتی در اختیار متولیان آن قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه امسال زمان شروع و پایان پروژه ها ملاک انجام آنها قرار دارد تا اثرگذاری خود را داشته باشد، افزود: در حوزه آب شرب بیشترین تنش آبی در حوزه سیستان و زاهدان وجود داشت که برای کنترل این تنش آبی حوزه آب و فاضلاب اقدام به حفر چاه در منطقه حرمک، دشت هامون و شیله کرده است، خوشبختانه با چاه های حفر شده آب شرب شبکه در حوزه زاهدان تامین شده به گونه ای که کمترین قطعی آب را داشته ایم، اگر این تدبیر بکارگیری نمی شد قطعا با مشکل مواجه بودیم.

این مسئول با بیان اینکه اقدامات خوبی برای تامین آب شرب در دستور کار است، گفت: اعتبارات قابل ملاحظه ای با دستور مستقیم رئیس جمهور بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای طرح اضطراری تامین آب اختصاص داده شد که وزارت نیرو پای کار آمد و تنش را کنترل کرد.

اعتبارات سفر مقام معظم رهبری راهگشای رفع مشکلات

وی در بخش دیگر سخنان خود به ردیف های متفرقه اعتباری اشاره کرد و ادامه داد: این اعتبارات مانند اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به استان است که تداوم دارد، یعنی استان هایی که از متوسط کشوری فاصله دارند برای پروژه هایی که منتج به اشتغال می شود از این محل استفاده می کنند که بسیار موثر بوده، همچنین ردیف توسعه سواحل مکران بخش دیگری است که امسال ۲هزار و ۷۰ میلیارد تومان اعتبار آن بوده که بین استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان توزیع خواهد شد، در این زمینه بالغ بر هزار میلیارد تومان از این اعتبارات به این استان تعلق گرفت چرا که بیشترین بخش سواحل مکران را داریم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بنادر صیادی تنگ و کنارک پروژه های مهم اشتغال هستند که به آنها توجه ویژه شده و تا سال ۱۴۰۳ این دو پروژه به سرانجام خواهند رسید، گفت: در حوزه اعتبارات ملی نیز پروژه های بزرگی در حوزه راه وجود دارد که تمام کریدور های شمال و جنوب، شرق و غرب همه در قالب اعتبارات ملی دیده شده اند، در این راستا سال گذشته حدود هزار و ۳۶۶ میلیارد تومان اعتبار دریافت کردیم و اتفاقات خوبی در این محورها به وقوع پیوست.

وی با بیان اینکه یکی از گران ترین پروژه ها در حوزه راه است، ادامه داد: یک کیلومتر راه ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

آخرین وضعیت از مصوبات سفر ریاست جمهوری به سیستان وبلوچستان

این مسئول با بیان اینکه سیستان و بلوچستان دومین استانی بودیم که رئیس جمهور در شهریور ماه ۱۴۰۰ به آن سفر کرد، گفت: در این سفر اتفاقات خوبی رقم خورد و بعد از سفر مصوبات تصویب شد بالغ بر ۱۲۸ مصوبه از محل سفر دور اول رئیس جمهور صورت گرفت که حدود ۲۸ هزار میلیارد تومان مجموع ارقام این مصوبات در نظر گرفته شد، که از آنها ۹۰ مصوبه در حوزه عمرانی، ۱۹ مصوبه در حوزه حمایتی و ۹ مصوبه در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری بود.

وی تصریح کرد: هم اینک از ۱۲۸ مصوبه حدود ۴۳ مصوبه اجرایی و عملیاتی شده، ۸۱ مصوبه در حال اجرا است و چهار مصوبه اجرایی نشده که قرار شده تا قبل از سفر دور دوم مجوز آنها از وزارتخانه های مربوطه و شورای اقتصاد دریافت کنیم.

عرب اول خاطر نشان کرد: فعالترین پروژه های استان مربوط به سفر رئیس جمهور است که بخشی از آنها در دو سال اخیر به بهره برداری رسیده که شامل بهره برداری از ۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در حوزه شمال و جنوب استان، راه آهن زاهدان خاش و راه اندازی ایستگاه مسافربری آن، انجام ۵۰۰ کیلومتر آسفالت راه روستایی، آبرسانی به حدود ۲۰۰ روستای فاقد شبکه، افتتاح بالغ بر ۴۰ زمین چمن مصنوعی روستایی، بهره برداری بالغ بر سه هزار کلاس درس و تجهیز سیستم گرمایشی و سرمایشی، گاز رسانی به کارخانه سیمان سیستان، گازرسانی به سیستان است که تمام این موارد از دستاوردهای سفر رئیس جمهور در دوسال گذشته است.

حمایت از تولید و اشتغال با ارائه تسهیلات « کمک های فنی اعتباری»

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان در پایان گفت: در حوزه اشتغال امسال با توجه به تاکید استاندار سیستان و بلوچستان اعتباراتی تحت عنوان کمک های فنی اعتباری با حجم بالایی در نظر گرفته شده، افرادی که خواهان ورود در بخش خصوصی برای بازار کسب و کار هستند نگران نباشند، تمامی سود وکارمزد این تسهیلات از طریق هماهنگی دستگاه های اجرایی با بانک عامل تامین می شود و در پرداخت تسهیلات برای کسب و کار خود دچار مشکل نخواهند شد.

کد خبر 1622164

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha