اجلاس شورای حکام وجنگ روانی اسراییل

تاکنون راهکارهای غرب جهت عقب نشینی ایران از مواضع هسته ای خود ناکام مانده واینبار در حالی شاهد جنگ روانی دیگری مبنی بر استفاده نظامی تآسیسات هسته ای هستیم که در آستانه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل می باشیم.

خبرگزاری شبستان: عملکرد دستگاه دیپلماتیک جمهوری اسلامی در راستای همکاری با آژانس بین المللی اتمی و ناظران بین المللی در چند ساله اخیر و موضع شفاف ایران در استفاده ی صلح آمیز از انرژی هسته ای بر تمامی کشور های دنیا پوشیده نیست ولیکن باتمامی این همکاری ها و اعلام عمومی ایران مبنی بر استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای وهمچنین ارایه راهکار های فعال جهت همکاری با آژانس بین المللی اتمی هنوز شاهد سم پاشی ها وفرافکنی هایی از سوی اتحادیه اروپا وکشور های غربی مبنی بر عدم همکاری ایران در رویکرد شفاف آژانس هستیم، البته پیگیری این گونه مواضع همزمان با برگزاری اجلاس عدم تعهد در تهران افزایش یافت ولیکن با تهمیدات و سیاست هایی از قبیل اعلام آمادگی بازدید کشور های عضو از تاسیسات هسته ای ایران، توانستیم مشروعیت فعالیت هسته ای خود را با ثمره نمایش بگذاریم. در اینباره باید به بیانیه شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد اشاره کرد که در آن حقوق صلح آمیز هسته ای ایران از طرف تمامی کشورهای حاضر به رسمیت شناخته شد، همچنین حرکت وفعالیت های قبیحانه اسراییل در به ترور رساندن دانشمندان ایرانی مورد اذعان یکایک کشور ها قرار گرفت.
چندی پیش یک سناتور اسراییلی گزارشی کذب مبنی بر احداث تاسیسات نظامی در منطقه پارچین تقدیم آزانس بین المللی اتمی کرد. در این گزارش آمده است که ایران با تسریع روند غنی سازی اورانیم و احداث نیزوگاه موشکی در کنار پارچین سعی در بدست آوردن سلاح های اتمی است و به تبع این گزارش بسیاری از کشورهای غربی به تصمیم در تشدید سیاست های تحریمی علیه ایران برآمدند، البته این گزارش حاکی ازآن است که اسراییل در پی جنگی روانی وتحریک وتهییج شورای امنیت برای تشدید تدابیر امنیتی ضد ایران است ولیکن تاکنون نتوانسته است با اجماع کشور های غربی سیاست های خود رادنبال کند. همچنین آمانو تحت فشار امریکا واسراییل در گزارشی عدم پیگیری رویکرد شفاف از طرف ایران رامهمترین معضل فرارو ادامه مذاکرات آژانس وایران معرفی کرد وسعی در الغای عدم شفاف سازی فعالیت های هسته ای کرد. در حالی که بررسی روند پرونده هسته ای ایران نشان می دهد، تمامی اینگونه عملکرد ها معلول ناتوانی غرب به سرگردگی آمریکا واسراییل در انعطاف بخشیدن به فعالیت هسته ای ایران است، حتی تا آنجا که گزینه های به اصطلاح روی میز آنها هنوز روی همان میز مانده است !
در ادامه باید تصریح کرد تحریم های سیاسی – اقتصادی برعلیه ایران بیش از یک دهه است که مورد آزمایش کشور های غربی وامریکا قرار گرفته است، خوشبختانه این تحریم ها هیچ گونی سستی و بار خاطر برای عزم ملی در دستیابی به انرژی هسته ای بوجود نیاورده و تاکنون موضع کشور مان در این راستا تغییر نکرده است. در همین راستا آن چیز که هم اکنون مورد تردید کشورهای غربی در شرایط بحران اقتصادی است، ناکارآمد بودن قطع نامه ها وتحریم ها ضد ایران است. وهنوز رفتار قاعده مند و مبتنی بر پیش فرض ها و پیش بینی های بلند مدت از طرف آنها در این چند ماهه مشاهده نشده است وبیشتر سرمایه خود را صرف نشر اکاذیب و هجمه های رسانه ای کرده اند.
این روزها در بسیاری از نشریات تحلیلی حوزه اروپای غربی و آمریکا ناکارامد بودن و عدم موفقیت این تحریم ها در تغییر جهت سیاست های هسته ای ایران مورد تاکید قرارمیگرد وراه کار های مسالمت آمیزی همچون مذاکره بدون پیش شرط تعلیق غنی سازی هسته ای به جای الگوی منفعلانه شورای امنیت پیشنهاد میشود، واین خود نشانه پیروزی نسبی کشور در دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای است.
در همین راستا فارین پالیسی به تحلیلی مبنی بر انفعال سیاست های تحریمی بر ضد ایران پرداخته که درآن استدلال کرده است سیاست های تحریمی باعث تقویت اراده ایرانیان در دستیابی به انرژی هسته ای شده است ودر ادامه به نحوه دور زدن تحریم ها با کمک کشورهای روسیه وچین وعراق توسط ایران اشاراتی کرده است. علاوه براین بازخورد کشور های اروپایی از تحریم ها را منفی تلقی کرده وبا عناوینی چون تحریم نفتی ایران برضد دولت های اروپایی، سعی در اعتراف به شکست این فرایند از طرف کشورهای غربی برآمده است ولیکن با تمامی این تفاسیر باید سعی درخنثی کردن دسیسه های احتمالی غرب بر ضد ایران باشیم وهمانطور که اشاره شد این دسیسه ها این بار در فضاسازی های تبلیغاتی ضد ایرانی نمود یافته است.
در پایان باید خاطر نشان کرد طبق شواهد وابرازات کشورهای غربی مبنی بر عدم توفیق تحریم های ضد ایرانی و احمقانه تصور کردن جنگ با ایران بامحوریت اسراییل، تنها راه کار برای توافق پیرامون پرونده هسته ای ایران مذاکرات مصالحه جویانه اتحادیه اروپا وشورای امنیت بر سر مفاد و پیش شرط های منطقی برای به رسمیت شناختن فعالیت های هسته ای ایران است. به طور واضح تر در آینده ای نه چندان دور شاهد تغییر رویکرد والگو در مذاکرات با ایران از طرف اتحادیه اروپا یا آژانس بین المللی اتمی خواهیم بود که امید است با تمهیدات و کوشش های فراوان این مرحله را نیز با موفقیت طی کنیم.
پایان پیام/
 

کد خبر 171775

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha