خبرگزاری شبستان// قم
تاثیر سینما بر کسی پوشیده نیست و دلیل این ادعا نیز الگوپذیری برخی افراد به خصوص جوانان از نوع پوشش، گفتار و حتی رفتار بازیگران فیلم های سینمایی و تلویزیونی است و اینکه برای خود ما نیز شاید اتفاق افتاده باشد که با دیدن فیلم و تاثیر آن بر فکر و اندیشه مان به انجام کاری تشویق و یا از آن روی گردان شده ایم.
شاید سینما در آغاز تنها برای سرگرم کردن مخاطبان خود به وجود آمد اما رفته رفته نقش آن از یک سرگرم کننده صرف به یک شکل دهنده افکار و عقاید و ابزاری برای بالا بردن سطح فرهنگ و اندیشه در بین مردم ارتقا یافت.
حجت الاسلام محمود نجاریان زاده، معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی قم در خصوص نقش و تاثیرات سینما بر افراد یک جامعه و به خصوص جوانان می گوید: سینما نیز مانند بسیاری از یافته ها و ساخته های دست انسان می تواند مفید و یا مضر و تاثیرات مثبت و یا منفی داشته باشد که این تحت تاثیر قرار گرفتن برای همه یکسان نیست و به عواملی مثل اندوخته های قبلی فرد، دیدگاه ها، اعتقادات و ارزش های او بستگی دارد.
تاثیرسینما بر نوجوانان و جوانان بیش از مخاطبان دیگر است
حجت الاسلام نجاریان زاده در این خصوص اضافه کرد: طبیعتا این تاثیرات در نوجوانان و جوانان به دلیل این که هنوز اندیشه ها و باورهای دینی و ملی به طور کامل در ذهن آنها جای نگرفته است بیشتر خواهد بود و این باعث می شود تا آنها با فرهنگ و ارزش هایی خو بگیرند که با جامعه ما بیگانه است.
وی با اشاره به صرف میلیاردها دلار برای ساخت فیلم های ضد ارزشی و ضد اسلامی از سوی کشورهای غربی، بیان داشت: در شرایطی که فرهنگ غرب از طریق فیلم های هالیوودی و ماهواره ها باور جوانان ما را نشانه رفته اند و در تقابل با دین به میدان آمده اند ما باید بر روی سینمای دین مدار در جهت تبلیغ ارزش ها و امهات دینی خود سرمایه گذاری کنیم.
سینما می تواند نقش زیادی در القای فرهنگ غنی دینی به نسل های بعد از انقلاب داشته باشد
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی قم با تاکید بر نقش تاثیرگذار سینما در القای فرهنگ غنی دینی، گفت: هنر سینما از آن جهت که منحصر به گروه خاصی نیست و اصولا حرف هنر،حرف دل است و می تواند با همه فرهنگ ها عجین شود، می تواند نقش بسیار زیادی در القای فرهنگ غنی دینی به نسل های بعد از انقلاب و حتی دنیا داشته باشد و این همان چیزی است که غرب از آن واهمه دارد و اگر این هنر در داخل کشور بتواند دینداری و دین مداری را به سبک خاص و با جلوه ها و جذابیت های بصری عرضه کند دیگر فرهنگ غرب تاب مقاومت در برابر آن را نخواهد داشت.
نباید از ظرفیت ها و حساسیت های ویژه سینما غافل شد
حجت الاسلام نجاریان زاده بیان داشت: اگر از ظرفیت ها و حساسیت های ویژه ای که در سینما وجود دارد غافل شویم ممکن است این هنر تاثیرگذار به یک عنصر مخرب تبدیل شود، لذا به منظور ارتقای سطح کیفی آثار سینمایی و ساخت فیلم های فاخر که می توانند تاثیر زیادی در رشد ابعاد فکری، فرهنگی و اجتماعی جامعه و به خصوص نسل جوان داشته باشند باید در تعامل با اهل قلم و هنرمندانی که در بخش جلوه های ویژه فعالیت دارند سرفصل های کاری در حوزه سینما نوشته و فیلم های فاخر و مستند به آیات، روایات و قصص قرانی به صورت جذاب تولید شود.
معاون انجمن سینمای جوان استان قم نیز در خصوص تاثیر سینما بر مخاطبان، می گوید: من سینمای حال حاضر را به چاقو تعبیر می کنم؛ همان گونه که اگر از چاقو درست استفاده نشود دست را می برد و اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرد مفید خواهد بود، سینما نیز می تواند نقش سازندگی ویا تخریبی داشته باشد.
سینما می تواند از بروز انحرافات اخلاقی و اجتماعی در جامعه جلوگیری کند
رضا ابوذر با بیان اینکه سینما بر مخاطبان و به خصوص جوانان که مخاطبان اصلی سینما هستند تاثیرات غیر قابل انکاری دارد، خاطر نشان کرد: سینما با پرداختن به فیلم های اصولی و کارشناسی شده می تواند از بروز برخی انحرافات اخلاقی واجتماعی در جامعه جلوگیری کند.
وی تصریح کرد: وقتی ما بحث فرهنگ سازی و مهندسی سینما و همچنین قانونی برای ساخت و تولید فیلم های سینمایی نداشته باشیم و به هر فیلمی اجازه اکران در سینماها را بدهیم به بیراهه رفته ایم و آن وقت تاثیر سوء بدحجابی، دیالوگ های منفی و نامتعارف، روابط نادرست زن و شوهر و دختر و پسر که در فیلم های سینمایی به نمایش گذاشته می شود را بر روی جوانانمان به وضوح خواهیم دید.
ابوذر، سینماگران را به عنوان متولیان فرهنگ در کشور دانست و افزود: اگر هیچ قانونی از سوی این متولیان فرهنگ در جامعه در خصوص اکران فیلم های سینمایی و حتی تلویزیونی که جنبه عمومی تری دارد وجود نداشته باشد، آثار سوء مدگرایی، مدل سازی ظاهری، روابط خارج از ضابطه و ... هر روز بیشتر از روز پیش در بین جوانان ظهور و بروز پیدا خواهد کرد.
معاون انجمن سینمای جوان استان قم با تاکید بر بهره گیری از ظرفیت بالای سینما در شکل دهی افکار مثبت و زندگی ضابطه مند، اظهار داشت: اگر راهکار، قوانین و مقرراتی برای تولید فیلم های سینمایی در خصوص بخش های کارگردانی، طراحی صحنه، بازیگری، فیلم نامه و ... تدوین شود و فیلم ها طبق آن مقررات ساخته شود سینما می تواند تاثیر مثبت خود را بر جامعه و به خصوص جوانان به عنوان اصلی ترین مخاطب سینما داشته باشد.
حال این سوالات مطرح است که به راستی با وجود این همه تنوع در ساخت برنامه ها و فیلم های سینمایی در جهان و دسترسی آسان جوانان به این فیلم ها که بعضا مخرب نیز هستند، چه بر سر عقاید، اندیشه ها و رفتار آنها خواهد آمد؟ و آیا به راستی سینمای تولید داخل توانسته با ایجاد محتوا و جذابیت، آثار سوء فیلم های مخرب را خنثی کند و یا به حداقل کاهش دهد؟
پایان پیام/
نظر شما