سعید سرکار، دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حاشیه برگزاری چهارمین کنگره بین المللی فناوری نانو در دانشگاه کاشان در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: توسعه نانو در حوزۀ انرژی و ورود نانو به این حوزه به منظور توسعه تکنولوژی ایران در حوزه نفت و گاز است.
وی، توسعه نانو در حوزه سلامت و بهداشت به ویژه در پیشگیری، تشخیص زودرس و درمان بیماریها را مهم دانست و افزود:توسعه فناوری نانو در آب و محیط زیست نیز به ویژه در امر پیشرفت حوزه فیلتراسیون آب مهم است.
به گفتۀ وی، با ورود فناوری نانو در صنایع نیز به زودی شاهد اثرات درخشان این اتفاق بزرگ علمی در زندگی مردم خواهیم بود.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری رسوخ فناوری نانو در هشت صنعت کشور تاکنون را یادآورشد و گفت: خودرو سازی یکی از صنایعی است که این فناوری در آن ورود پیدا کرده است.
سرکار، فعالیت بیش از 200 شرکت دانشبنیان در حوزه فناوری نانو را خاطرنشان کرد و گفت: بیش از 130 محصول توسط این شرکت ها وارد بازار شده که برخی از آنها به صادرات هم رسیده است.
وی با اشاره به فعالیت 21 دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد و 11 دانشگاه در مقطع دکتری و 2 هزار و 900 نفر هیات علمی در رشته نانو افزود: به طور کلی بیش از 12 هزار متخصص فناوری نانو از سطح کارشناسی ارشد به بالا در کشور وجود دارد.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه برنامه های این ستاد را در راستای توسعۀ علم و تبدیل علم به تکنولوژی را تاکید کرد و گفت: توسعه تکنولوژی در کشور، رسوخ تکنولوژی نانو به صنایع موجود و ایجاد شرکت های دانش بنیان از دیگر برنامه های این ستاد است.
سرکار، شرکت های دانش بنیان مبتنی بر تکنولوژی نانو را منجر به تولید محصولات دانش بنیان دانست و افزود: ورود محصولات این شرکت ها به بازار باعث تولید ثروت در جامعه و شکوفایی اقتصادی می شود.
وی، ایجاد زیرساختهای لازم برای توسعۀ علمی که بخشی از آن تجهیزات شاخۀ آزمایشگاهی مورد نیاز، ایجاد شبکۀ آزمایشگاهی و امکانات آن را از برنامه های ترویجی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برشمرد و گفت: ایجاد زیرساخت های لازم برای انجام فعالیت های علمی پژوهشی، حمایت ویژۀ ستاد از فعالیت های علمی پژوهشی اساتید، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در قالب پایان نامه ها بخش دیگری از برنامه های ترویجی این ستاد است.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو رتبه بندی دانشگاه ها مبتنی بر فعالیت های علم و تکنولوژیک و دستاوردهای آنها را از اقدامات حمایتی و تشویقی این ستاد ذکرکرد و گفت: تشکیل شبکۀ متخصصان در یک حوزۀ تخصصی با تدوین برنامه های هدفمند برای تبدیل فعالیت های علمی آنها به تکنولوژی و تولید محصول مورد نیاز از دیگر برنامه های حمایتی ستاد است.
سرکار در پایان برگزاری کنگره های علمی نانو در سطح اساتید و دانشجویان را نیز از دیگر برنامه های ستاد توسعه فناوری نانو عنوان کرد و گفت: فرصت عرضه دستاوردهای علمی اساتید، معرفی توانمندی های آنها و شناسایی ایده ها و طرح های نو، تعاملات و ارتباطات هر چه بیشتر متخصصان و اساتید در این حوزه از مزایای برگزاری این کنگره ها است.
وی اظهارداشت: پیدایش فرصت بحث و تبادل نظر بین متخصصین در راستای یافته های جدید ، هم افزایی آنها در انجام فعالیت های علمی منجر به تکنولوژی و تولید محصول و ثروت از دیگر مزایای برگزاری این کنگره ها است.
ژسعید سرکار برای شرکت در چهارمین کنگره بین المللی فناوری نانو، در دانشگاه کاشان به این شهرستان سفر کرده بود.
برگزاری این کنگره بین المللی، با همکاری ستاد نانو فناوری ایران و دانشگاه کاشان، تا 20 شهریور ماه در دانشگاه کاشان ادامه دارد.
پایان پیام/
نظر شما