به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از کریستین ساینس مانیتور تهدید بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به برپایی جنگی یکجانبه و حمله به تاسیسات هستهای ایران، که مورد حمایت ایهود باراک، وزیر دفاع آن کشور نیز هست، بحث همگانی غیرمعمولی را در سرزمین های اشغالی درباره منطقی یا غیرمنطقی بودن این اقدام، زمانبندی و بهترین روش مقابله با این تهدید به وجود آورده که بسیاری از افراد نیز در این رابطه با هم دچار اختلاف نظر شده اند.
میرداگان، رئیس سابق موساد
داگان از ماه می سال 2011، مدت کوتاهی پس از بازنشسته شدناش از ریاست آژانس اطلاعات خارجی اسراییل، موساد، در صف مقدم مخالفان حمله یکجانبه ایران قرار گرفت. او چنین اقدامی را احمقانهترین کاری خواند که تاکنون شنیده است، از نظر او چنین کاری طبق قوانین بینالمللی غیرقانونی است، زیرا تاسیسات هستهای ایران در چارچوب آژانس بینالمللی انرژی اتمی فعالیت میکنند.
او همچنین به دلایل زیر مخالف یک حمله یکجانبه است:
یک حمله حسابشده همانند حمله اسراییل به راکتور هستهای عراق در 1981، در مورد ایران غیرممکن است، زیرا فعالیتهای هستهای ایران در مناطق مختلف این کشور پراکنده شده است.
چنین حملهای میتواند به یک جنگ منطقهای یا رقابت تسلیحاتی منطقهای یا حتی جهان تبدیل شود. این حمله میتواند ایرانیان را گرد رژیم کنونی آن کشور متحد کرده و باعث تقویت قدرت آن شود.او اما ظاهرا بر این عقیده است که بازنشستگی وی و چندین تن دیگر از همکارانش یک عامل تعادل پیش روی نتانیاهو را از میان برداشته است.
وی گفت، من تصمیم گرفتهام رک و بیپرده صحبت کنم، وقتی سر کار بودم یووال دسکین (مدیر شینبت)، اشکنازی (رئیس ستاد مشترک ارتش) و من میتوانستم از هرگونه حوادث خطرناک جلوگیری به عمل آوریم، اما اکنون متاسفانه کسی نیست که مانع از کارهای نخستوزیر و باراک شود.
یوال دیسکین، رئیس سابق شینبت
دیسکین از سال 2005 تا 2011، به عنوان رئیس شین بت، سازمان امنیت داخلی اسراییل، فعالیت می کرد. او ظاهرا روابط نزدیکی با داگان رئیس سابق موساد دارد، با وجودی که نزدیک به یک سال پس از اولین اظهارات بیپرده داگاه در مخالفت با حمله اسراییل، همچنان سکوت اختیار کرده و هیچ حرفی نزده بود، اما در آوریل 2012 بالاخره این سکوت را شکست.
وی خاطرنشان کرد، یک تصور اشتباه به همگان ارایه شده است و همین موضوع مرا میآزارد. نتانیاهو و باراک این حس را القا کردهاند که اگر اسراییل وارد عمل نشود، ایران به تسلیحات هستهای دست خواهد یافت. درباره بخش دوم این جمله دچار اشتباه شدهاند و به همگان القا کردهاند که اگر اسراییل دست به اقدامی علیه ایران بزند، آنگاه آن کشور به یک ایران هستهای تبدیل نمی شود و این همان بخش نادرست عبارت فوق است.
روزنامه چپگرای هاآرتص در آن هنگام گزارش کرد که دیسکین در زمان ریاست شینبت، با نتانیاهو و ایهود باراک دچار اختلاف شده، به همین دلیل نتانیاهو هم او را وادار به استعفا کرده است،
هم گابی اشکنازی، فرمانده سابق ستاد کل فرماندهی ارتش.
ژنرال اشکنازی در سال 2011 پس از چهار سال فعالیت به عنوان فرمانده نیروهای دفاعی رژیم صهیونیستی، استعفا کرد. او آخرین کسی بود که در اواخر ماه اوت، به بیان اظهارات علنی پرداخت. به گزارش روزنامه ماکور ریشون و نشنالنیوز اسراییل، وی ابراز داشت متاسفانه این احساس وجود دارد که میتوان به سادگی و با یک چمدان بمب هستهای ایران را برداشت و رفت؛ نه اینگونه نیست ما هنوز به آن نقطه نرسیدهایم، اما به نظر میرسد که در آن مسیر قرار گرفتهایم.
به استدلال اشکنازی استراتژی جنگ مخفی میتواند جایگزین حمله اسراییل شود و آمریکا و اسراییل میتوانند این راه را نیز به تحریمهای خود بیفزایند.
اشکنازی اظهار داشت ما باید تلفیقی از استراتژیها را به خدمت گیریم، یعنی یک کمپین مخفیانه و شامل تحریمهای دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی و تداوم یک گزینه نظامی معتبر و واقعی، امیدوارم این ترکیب بتواند مانع از دستیابی ایران بمب شود.
وی می گوید به عقیده من امروز باید از یک کمپین مخفیانه نیز استفاده شود، هر چیزی جز جنگ و حمله، من معمولا مطالبی درباره کرمها یا دانشمندان متوسل شویم، درست است که این کارها وقت را تلف میکند اما در هر صورت حائز اهمیت است.
شیمون پرز، رییس رژیم صهیونیستی
شیمون پرز، در خلال جنگ استقلال اسراییل، در ارتش این رژیم خدمت میکرد و دو بار به عنوان وزیر دفاع و نخستوزیر منصوب شد. او همچنین در سال 1993 به خطر نقش داشتن در پایهریزی چارچوبی برای صلح میان اسراییل و فلسطین، برنده جایزه صلح نوبل شد. او معمولا به عنوان رئیسجمهور چندان خبرساز و پرسرو صدا نیست، اما در ماه اوت علنا در مخالفت با حمله اسراییل به ایران سخت گفته و آن را بیحاصل خواند.
پرز تصریح کرد، برای ما واضح است که نمیتوانیم به تنهایی دست به چنین اقدامی بزنیم و فقط میتوانیم فعالیتهای ایران را به تاخیر بیندازیم. بنابراین به صراحت باید گفت که ما باید به همراه آمریکا دست به کار شویم، پرسشهایی درباره همکاری و زمانبندی مطرح است، اما مادامی که این خطر وجود دارد، حداقل این بار تنها نیستیم.
شائول مفاز، رهبر حزب اپوزیسیون
موفاز، رهبر حزب کادیما، در سال 2012، برای مدت کوتاهی به دولت ائتلافی نتانیاهو پیوست. این مشارکت چندان دوام نیاورد و موفاز از آن هنگام، حزب خود را به صف اپوزیسیون بازگردانده و علنا با برپایی حمله یکجانبه اسراییل به ایران اعلام مخالفت کرد.
او در اواخر اوت در نامهای به نتانیاهو تصریح کرد، چنین اقدامی در شرایط کنونی غیراخلاقی و نامعقول است. به گزارش ها آرتص، از دلایل مخالفت او میتوان به کشت و کشتار، خطرات وحشتناک برای جبهه داخلی و تضعیف شدید شرایط سیاسی اسراییل و نیز خطر ایجاد شکاف در روابط با آمریکا اشاره کرد.
نظر شما