شناخت اقتضائات روابط بین الملل و تربیت نیرو از عرصه های تحول در حوزه

آیت الله کعبی یکی از عرصه های تحول در حوزه های علمیه را شناخت اقتضائات روابط بین الملل و تربیت نیرو متناسب با آن اقتضائات دانست و اظهار کرد: رسانه ها نیز می توانند در این عرصه تأثیرگذار باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله عباس کعبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عصر روز گذشته (17شهریور) در مراسم آغاز به کار دفتر جدید خبرگزاری رسا - خبرگزاری حوزه های علمیه- در مشهد اظهار کرد: در عصر حاضر در حوزه های علمیه به تولید بسیار پرداخته ایم، اما نسبت به توزیع کم توجه بوده ایم.


وی با بیان اینکه حوزه و روحانیت باید بر روی مسئله تبلیغ و انتقال پیام دین به زبان رسانه سرمایه گذاری خاص کنند، گفت: اگر این گونه نشود حوزه ها از زمان عقب می مانند و رقیبان در عرصه ملل و مقابله با پیام دین از ما جلو می زنند.


وی خاطرنشان کرد: باید در کنار تبلیغ سنتی به همه عرصه های تبلیغ ورود پیدا کرد و یکی از عرصه های مؤثر تبلیغ و انتقال پیام دین انتقال پیام به زبان رسانه است و اگر ما رسالت دین را بعد از تبیین و شناخت بخواهیم منتقل کنیم به جهت این که امروز رسانه به دلیل شتاب تحولات، تأثیرگذاری اش در سطح اسلام با اعصار گذشته قابل قیاس نیست، لازم است فرآیندی طی شود که پیام به جان مخاطب بنشیند.


آیت الله کعبی افزود: مرحله اول تولید پیام دینی، تولید کار حوزه های علمیه، مجتهدان و دین شناسان است و ما از عصر غیبت تا به امروز این محتوای غنی دینی را در گنجینه های گران سنگ معارف حوزوی نشأت گرفته از مذهب اهل بیت(ع) فراوان داشته ایم، اما مرحله دوم پالایش این تولیدات دینی به زبان مخاطبان، بر اساس نیازها و متناسب با مقتضیات روز است و یکی از جاهایی که می توان آن را پالایش کرد رسانه است و رسانه دینی می تواند نقش پالایش پیام دینی تولید شده را داشته باشد.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از زبان رسانه به عنوان زبانی واسط یاد کرد و با بیان اینکه ما نباید از این ظرفیت غافل شویم، تصریح کرد: مرحله سوم مدیریت پیام دینی است یعنی لازم است که یک دیده بان و یا کارشناسی بر نحوه ارسال پیام دینی مدیریت کند، مرحله چهارم توزیع پیام دینی است که از لحاظ کمی و کیفی برای ارسال به دست مخاطب مهم است.


وی با تأکید بر اینکه باید برای رسانه دینی متخصص تربیت کرد و دوره های متعدد کارشناسی تخصصی برای این کار گذاشت، اظهار داشت: امروز باید در بحث تبلیغ، رشته های تبلیغی ایجاد و تولید کرد، زیرا تبلیغ این طور نیست که ما فقط دنبال منبری های حرفه ای بگردیم.


وی با بیان اینکه التزام به اخلاق اسلامی شامل تقوا، صداقت و اخلاص باید در رسانه نمود داشته باشد، ادامه داد: ما امروز به افرادی جهادی، اخلاقی و ارزشی برای حضور در رسانه نیازمندیم که کار در رسانه را جهاد تلقی کنند.


وی با اشاره به این مطلب که خبرگزاری های مربوط به حوزه نقش انتقال پیام روحانیت با زبان گویای دین را بر عهده دارند، تصریح کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی ظرفیت اجتماعی، سیاسی و دینی روحانیت در عرصه تئوری، عرصه تأثیرگذاری ارزشی و رفتاری در سطح جامعه بسیار بالا است.

 

آیت الله کعبی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ظرفیتی به برکت ولایت فقیه ایجاد کرده است، گفت: امام و رهبری ظرفیت اجتماعی، فرهنگی و مردمی روحانیت را برای گسترش فرهنگ اهل بیت(ع) در سطح جهان بالا بردند و این مهم باید تبیین شود.


این نماینده مجلس خبرگان رهبری تولید فکر را از ویژگی های ذاتی رهبری برای اجرا در عرصه میدانی دانست و افزود: همان گونه که شهید مطهری، شهید صدر، بهشتی و متفکران معاصر انقلابی را به عنوان اسلام شناس می دانیم، رهبری در عرصه اسلام شناسی در اوج و درجه والایی هستند و این نقش را به نحو احسن ایفا می کنند.


وی با طرح این پرسش که امروز رسانه های استکباری مثل سی ان ان و یا شبکه های منطقه ای معروف چقدر از رهبری و امام می گویند، اذعان داشت: انقلاب اسلامی از لحاظ پیام مورد هجمه رسانه های جهانی قرار گرفته است.


آیت الله کعبی با بیان اینکه برگزاری جنبش غیر متعهدها در ایران رسانه های استکباری را شکست داد و پیام معنویت انقلاب اسلامی و اندیشه دینی را توسط مقام معظم رهبری جهانی کرد، گفت: یکی از افق‌های رسانه باید این باشد که حصار و سانسور خبری رسانه های استکباری و غربی را بشکند؛ ضمن این که مصرف داخلی داشته باشد.


وی با یادآوری اینکه ظرفیت روحانیت در تئوری و عمل به انقلاب اسلامی و اندیشه های امام و رهبری بالا رفته است به شکلی که این عصر به عصر انقلاب اسلامی و اهل بیت مبدل شده است، اظهار داشت: امروز بشریت به دنبال هویت هستند و معارف اهل بیت برای آنان عزت بخش و روحبخش است.


وی با تذکر این نکته که امروز پیام نظام اسلامی به حیات خلوت آمریکا رسیده است، گفت: یکی از عرصه های تحول در حوزه های علمیه شناخت اقتضائات روابط بین الملل و تربیت نیرو متناسب با آن اقتضائات است و رسانه هم می توانند در این عرصه تأثیرگذار باشد.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این مطلب که امروز فرصت بزرگی برای تشیع در جهان ایجاد شده و جهان استکباری و وهابیت به انفعال کشیده شده است، بیان داشت: اگر از این فرصت ها به درستی استفاده نکینم، نعمت های بسیاری را از دست دادیم و دچار کفران نعمت شده ایم.


پایان پیام/
 

کد خبر 170369

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha