باید میان مبانی و تئوری‌های علمی و اسلامی ارتباط ایجاد شود

حجت الاسلام خسروپناه با بیان اینکه برای پیشرفت نیاز به تحول در دانش داریم، گفت: باید میان مبانی و تئوری‌های علمی و اسلامی ارتباط ایجاد شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، رییس پژوهشکده حکمت و فلسفه ایران شب گذشته (15 شهریور) در ادامه مراسم اختتامیه چهاردهمین اجلاس سالیانه اساتید بسیجی کشور در مشهد اظهار کرد: مسئله تحول در دانش به ویژه علوم انسانی کاملا پذیرفته شده و دیگر حتی نزاعی میان مخالفان نیز وجود ندارد که این مسئله از برکات رشد دانشگاه است.

وی با طرح این سوال که آیا دانشگاه امروز متناسب با طراز نظام است و آیا می‌تواند نیازهای کشور را برآورده کند، گفت: به این سئوال نمی‌‌توان پاسخ منفی داد اما پاسخ صد در صد مثبت هم نمی‌توان داد.

حجت الاسلام خسرو‌پناه با بیان اینکه کشور در حوزه دانش هسته ای رشد چشمگیری داشته است و باید در سایر دانش ها نیز تحول ایجاد شود، گفت: تحقق نگرش، تولید فلسفه‌های طبیعی و انسانی به عنوان مبانی علوم پایه و علوم انسانی، برقراری ارتباط میان بهینه‌سازی، بومی‌سازی و اسلامی‌سازی دانش و نقد هسته‌های مرکزی علوم از جمله عوامل رشد و تحول در حوزه دانش است.

رییس پژوهشگاه حکمت و فلسفه ایران با اشاره به این مطلب که نگرش با فلسفه مضاف به پدیده‌ها و فلسفه علم و طبیعت از نظر اسلام متمایز از فلسفه سکولار است، تصریح کرد: میان تئوری‌های علمی بخشی از تئوری‌ها جعل طبیعت و جعل تئوری هستند و بخشی از گزاره‌های علمی نیز جعل است.


وی در رابطه با بهینه‌سازی، بومی‌سازی و اسلامی‌سازی دانش تصریح کرد: بهینه‌سازی علوم باید بر اساس دانش جهان و بومی‌سازی بر مبنای نیازهای جامعه و اسلامی سازی باید متناسب با مبانی و اهداف اسلام صورت گیرد.

حجت الاسلام خسروپناه در همین زمینه با اشاره به اینکه معنی اسلامی‌سازی این نیست که از عقل استفاده نکنیم و تنها از قرآن و سنت برای پاسخگویی به سوالات علمی بهره بگیریم، بیان داشت: برای ایجاد تحول در دانش باید گروه‌هایی در همه رشته‌های علمی تشکیل و نقشه‌ای در این ارتباط تدوین کنند.
 

وی با تاکید بر این مسئله که ایجاد تحول در دانش واجب عینی برای ما است و هرجا که دشمن شروع به ترور کرد متوجه می‌شویم که به رشد رسیده ایم، افزود: رشد دانش علوم هسته‌ای بر اساس جسارت دانشمندان هسته‌ای ما در نقد هسته مرکزی این دانش بود.


پایان پیام/
 

کد خبر 169851

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha