به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حسین انواری، سرپرست کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره)، در نخستین روز از برگزاری بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز در کرمانشاه، گفت: با درخشش و عظمت جمهوری اسلامی ایران در اجلاس غیر متعهدها، رهبری جهانی مقام معظم رهبری به اثبات رسید و نظام مقدس ما به عنوان الگویی برای سایر کشورها مدنظر قرار گرفت.
وی افزود: امیدواریم تمامی کسانی که باید دستاوردهای این اجلاس را دنبال کنند وظایف خود را به خوبی انجام دهند چرا که مقطع زمانی که در آن قرار داریم مقطع زمانی حساسی است.
انواری به برگزاری اجلاس نماز در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: تلاش و همت حجت الاسلام قرائتی کارساز شده و مسئله بزرگی همچون نماز و زکات طرح شده و تکالیف کسانی که این پیام را دریافت کردند برای انجام اقداماتی که برای اقداماتی که باید انجام دهند، افزون تر شده است.
سرپرست کمیته امداد، با اشاره به محوریت " نماز و نهشت مسجدسازی" در اجلاس بیست و یکم، تصریح کرد: مسجد در جایگاهی که باید قرار بگیرد نیست، این مسجدی که باید از آن الگو بگیریم در صدر اسلام و در شهر مدینه با اینکه ساختارهای قومی و قبیله ای و مذهبی متنوعی تشکیل شده بود، پیامبر توانست یک الگوی مدیریتی محله ای را بین خلق یک الگوی مسجد به عنوان پایگاه ارتباط خالق و مخلوق و نهاد وحدت آفرین خانواده و بستن پیمان اخوت و برادری به عنوان الگوی اجتماعی تعاون در مسجد ایجاد کند.
وی با اشاره به اهمیت و توجه خاص مدینة النبی در آن زمان به بازار اقتصاد محله ای و اهمیت این بازار، افزود: در حوزه عملیاتی مسجد، نگرش ویژه به اقشار محروم در محلات مدینه در راستای فقر زدایی، ساماندعی مهاجران بی خانمان و رسیدگی به فقرا، نگرش به بازار و اقتصاد محله ای، این نماز و زکات درکنار همدیگر یکی از الگوهایی که می شود، استفاده کرد.
انواری عنوان کرد: هویتی که به عنوان مسجد ابتدا در قبا ایجاد شد و سپس گسترش یافت در واقع در شمار زیباترین و پرمغزترین ابتکارات اسلام در آغاز شکل گیری جامعه اسلامی بوده است که می تواند در شرایط حاضر نظام ولایی جمهوری اسلامی ایران از آن بهره گرفت.
وی اظهار داشت: مسجد در مقام تجلی گاه ارزش های اسلامی به عنوان مهم ترین سرمایه اجتماعی و مرکز فرهنگ سازی دینی، امکان ارتباط نزدیک و چهره به چهره با مردم و پاسخگویی به نیازهای اجتماعی آنان را فراهم ساخته است.
سرپرست کمیته امداد، تصریح کرد: در واقع نقش مسجد در بازیابی فرهنگ و هویت اسلامی محله است به گونه ای که نهاد مسجد می تواند در رفع تبعیض، اجرای عدالت اجتماعی، توطیع مناسب بیت المال و فقر زدایی نقش مهمی را ایفا کند.
وی رمز بقای اسلام را همان رمز پیروزی آن یعنی وحدت کلمه برشمرد و گفت: ما در شرایط حاضر پایداری و بقای اجتماعی مان را که با توجه به مبانی مردم سالاری دینی داریم و مقام معظم رهبری همواره بر آن تأکید داشته اند، باید با تقویت هر چه بیشتر اتحاد ملی حفظ کنیم.
انواری، تصریح کرد: اگر بتوانیم پایداری و انسجام اجتماعی را که با محوریت مسجد شکل دهیم قادر خواهیم بود از سختی های که بر ما تحمیل می شود و نیازمند یک استقامت های افزون تری هستیم، بهره مند شویم.
سرپرست کمیته امداد، از ارائه طرحی از سوی این نهاد در راستای ایجاد تحول در وضعیت مساجد و بیرون آمدن آن در وضعیت جایگاهی برای اقامه نماز به حوزه های علمیه و برخی از مراجع عظام تقلید خبر داد و گفت: مساجد باید به عنوان کار اصلی امامان جماعت قرار گرفته و پایگاهی برای شکل گیری ارتباط مردمی باشد.
وی افزود: وقتی در فضای کمربند خدماتی مسجد در محله درد و رنج، فقیر، یتیم یا نابسامانی وجود دارد چگونه گرایش به مسد امکان پذیر است مگر اینکه در نقطه مرکزی آن محله اسلام شناسی که امام جماعت هست بتواند هدایت کند و این آلام را کاهش دهد.
انواری، خاطرنشان کرد: 30 هزار مسجد در سراسر کشور با عنوان پیشخوان خدمت رسانی به مستضعفان با محوریت امامان جماعت شروع به کار کرده و آثار زیادی را بر جای گذاشته است.
وی گفت: در همین عید فطر، جمع آوری فطریه و کفارذات با محوریت مساجد انجام و جهت توزیع در همان محلات استفاده شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: در محله ای که محوریتش مسجد است مردم هم از لحاظ عاطفی اغنا می شوند و هم از لحاظ معنوی گرایش بیشتر پیدا می کند و هم معضلات اجتماعی در حوزه کمربند عملیاتی مسجد بتوانند عملیاتی کند.
وی ادامه داد: اگر امداد به عنوان پشتیبانی کننده بتواند این هسته ها را تقویت کند به شرط اینکه وجود امامان جماعت فعالو با نشاط، بسیار می توان جذب کرد.
انواری، در خصوص دستاوردهای کمیته امداد در ساخت مساجد از محل وجوه زکات، بیان کرد: تعداد پنج هزار و 655 مسجد در روستاها احداث و یا بازسازی شده اند که از این تعداد حدود سه هزار و 800 مسجد جدید و یک هزار و 775 مسجد بازسازی شده است.
وی به خریداری 411 زمین برای احداث مسجد اشاره کرد و گفت: 381 خانه عالم در روستاها ساخته شده و 42 حوزه علمیه کمک شده اند.
سرپرست کمیته امداد کشور، ادامه داد: در همین بحث زکات که برنامه ریزی کردیم روحانیت ورود یابد در روستاها، 380 روحانی فعال در این شبکه قرار گرفته اند و 14 هزار مبلغ نیز در شرایط مختلف به روستاها اعزام می شوند.
وی اضافه کرد: دولت، امسال 100 میلیارد تومان بودجه برای تشویق روستاهایی که در تولید نقش دارند در نظر گرفته است که در پرداخت زکات خود را نشان می دهد.
انواری، گفت: مسجد سازی در مناطق محروم با کمک خیران مسجد ساز یکی دیگر از کارهایی است که امداد آغاز کرده است و در همین راستا 14 مسجد در استان مرزی مانند سیستان و بلوچستان و هرمزگان هدف گذاری شده است.
وی افزود: در ماه مبارک رمضان 5/5 میلیون نفر در سفره های افطار توسط هسته هایی که در مساجد تشکیل شده، اطعام شدند و حدود 20 میلیارد تومان فطیه نیز در شبکه مساجد جمع آوری شد و همچنین 100 هزار حامی نیز به همین واسطه ایتام نیازمند را تحت حمایت خود قرار دادند.
سرپرست کمیته امداد کشور، عنوان کرد: 23 هزار و 500 رابط افتخاری در شبکه روحانیت فعال در زمینه ترویج زکات ما را یاری می دهند.
وی در پایان با بیان اینکه تمامی واحدهای امداد مجهز به نماز خانه است، گفت: 650 روحانی در این نهاد اقامه نماز دارند.
پایان پیام/
نظر شما