نجف اشرف در سال 2012 به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی می‌شود

رایزن اقتصادی سرکنسولگری ایران درنجف اشرف گفت: نجف در سال 2012 به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی می‌شود و شهرداری این شهر نیازمند کمک شرکت‌های پیمانکاری در جهت ساخت پروژه‌های بزرگ است.

به گزارش خبرگزاری شبستان اصفهان، سعید اوحدی، رایزن اقتصادی سرکنسولگری ایران درنجف اشرف صبح امروز" 14 بهمن" در بیست و دومین جلسه ستاد راهبردی توسعه روابط اقتصادی استان اصفهان و عراق در اتاق بازرگانی اصفهان گفت: جمهوری اسلامی ایران نخستین کشوری است که در نجف اشرف کنسولگری راه اندازی کرده است و از ابتدای تابستان سال جاری برای علاقه‌مندان ویزا صادر می‌کند.


وی افزود: نجف اشرف در هفته بین 8 تا 10 هزار نفر زوار دارد و زمینه توسعه اقتصادی خوبی برای این شهر تصور می‌شود.


رایزن اقتصادی سرکنسولگری ایران درنجف اشرف حجم کنونی بازار عراق را 20 میلیارد دلار در سال برآورد کرد و گفت: در سال 2004 ، 80 درصد بازار در اختیار ایران بود و 20 درصد در اختیار ترکیه و امروز ایران جایگاه خود را به ترکیه داده است.


وی از استقبال کالاهای ایرانی در شهر نجف خبر داد و گفت: نجف با داشتن فرودگاه بین المللی زمینه مناسبی جهت حضور شرکت‌های ایرانی در بخش‌های مختلف را دارد.


اوحدی تاکید کرد: برای حضور در بازار عراق در حال حاضر باید اقدام جدی صورت گیرد و در غیر اینصورت زمان از دست می‌رود.


وی ساخت هتل در شهر نجف را مقرون به صرفه دانست و گفت: حضور10 هزار نفر گردشگر مذهبی در هفته، موقعیت مناسبی برای صنعت گردشگری این شهر است که هتل داران می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.


وی تصریح کرد: امکان خرید زمین در نجف وجود ندارد ولی می‌توان زمین را برای سالیان طولانی تا 99 سال اجاره کرد.


در ادامه این جلسه مهرزاد خلیلیان، دبیر ستاد راهبردی توسعه روابط اقتصادی استان اصفهان و عراق گفت: هماهنگی و هدفمند بودن در بازار عراق مهمترین عامل ماندگاری در این بازار است و هماهنگی سرمایه گذاران ایرانی در عراق عامل مهم افزایش سطح مبادلات اقتصادی بین دو کشور می‌شود.


دبیر ستاد راهبردی توسعه روابط اقتصادی استان اصفهان و عراق، از ارائه اطلاعات اقتصادی از عراق به سرمایه گذاران از طریق وب سایت اینترنتی و نشریه اتاق بازرگانی اصفهان خبر داد و گفت: در صورت همکاری مراکز تجاری و سرکنسولگری‌های ایران در عراق با اتاق بازرگانی اصفهان، اطلاعات اقتصادی مهم از پروژه‌ها در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.


وی سرمایه گذاری در بخش هتل شهرهای مذهبی عراق را قابل توجه دانست و گفت: با توجه به رونق گردشگری در شهرهای مذهبی عراق، زمینه حضور سرمایه گذاران این بخش فراهم است.


خلیلیان، برگزاری نمایشگاه توانمندی شرکت‌های استان اصفهان در عراق را در دست بررسی دانست و گفت: بیش از 16 نمایشگاه سالانه در عراق از سوی ایران برگزار می‌شود که نیازمند بررسی بیشتر جهت برپایی نمایشگاه توانمندی استان اصفهان است.


در ادامه مسعود صفاری پور، مدیر کل هماهنگی اقتصادی استانداری اصفهان در این جلسه گفت: بازار عراق زمینه مناسبی برای حضور دائم شرکت‌های اصفهانی است.


وی، کمبود هتل استاندارد در شهرهای کربلا و نجف را یکی از نیازهای اصلی این شهرها دانست و گفت: حضور سرمایه گذاران در بخش ساخت هتل می‌تواند جایگاه اقتصادی مهمی برای استان اصفهان ایجاد کند.

 

مدیر کل هماهنگی اقتصادی استانداری اصفهان امکان تامین نیازهای زوار شهرهای کربلا و نجف از طریق شرکت‌های ایرانی را قابل توجه برشمرد.


پرویز اخوان ، مشاور سرمایه گذاری استاندار اصفهان نیز در این جلسه گفت: کاهش سهم صادرات کالا و خدمات ایران به عراق نسبت به پنج سال گذشته، نیازمند تجزیه و تحلیل اقتصادی است.


وی اضافه کرد: کنسولگری‌های ایران در شهرهای عراق می‌تواند با نگرش اقتصادی، زمینه حضور شرکت‌های ایرانی در بازار عراق را فراهم سازد.


مشاور سرمایه گذاری استاندار اصفهان گفت: ارائه اطلاعات اقتصادی از سوی سرکنسولگری های ایران در عراق می‌تواند زمینه حضور پررنگ ‌تر شرکت‌های ایرانی در بازار عراق را فراهم سازد.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

کد خبر 16970

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha