بررسی نقش نماز در نیل به عرفان حقیقی

رتبه دوم بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز در مقاله ای با عنوان نقش نماز در نیل به عرفان حقیقی با رویکردی آسیب شناسانه به بررسی ایجابی کارکرد نماز در این حوزه پرداختند.

علی اوسط خانجانی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی چالوس که موفق به کسب رتبه دوم در بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز شده است در گفتگو با خبرنگار اعزامی به محل اجلاس عنوان مقاله خود را نقش نماز در نیل به عرفان حقیقی دانست و گفت: نماز عنوان عمود خیمه ایمان، سرود سیر استکمالی نفس ناطقه و نجوای همه کائنات به دلالت عقل و نقل در پیشگاه ذات اقدس احدی است.

 

وی ادامه داد: نماز به عنوان شناسه برجسته و منحصر به فرد که مشترک میان همه مکاتب آسمانی است چه در گذشته و چه در دنیای معاصر مورد تهاجم جریان های انحرافی عرفان نما بوده است.

 

خانجانی افزود: در گذشته جریان های عرفان نمای سنتی با فریب نفس اماره، جاهلانه، سالک الی الله را در مقطعی از سلوک به زعم خود مستغنی از عبادت آدابی می دانستند و به گونه ای دست به شریعت زدایی می زدند.

 

وی گفت: در دنیای معاصر نیز جریان های انحرافی و التقاطی تحت عنوان مدیتیشن، خواب مغناطیسی، تمرکز و چندین عنوان دیگر تهاجمی همه جانبه را به ساخت قدسی شریعت آغاز کرده اند.

 

رتبه دوم بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز با اشاره به رویکرد آسیب شناسانه و بررسی ایجابی کارکرد نماز در میل به عرفان حقیقی در مقاله خود ادامه داد: قید حقیقی در این مقاله دربردارنده یک موضع سلبی در برابر عرفان های کاذب اعم از سنتی و مدرن است.

 

وی افزود: بدنه اصلی مقاله شامل دو بخش شاخص های عرفان حقیقی و تحلیل کارکرد نماز در نیل به عرفان حقیقی است هر کدام از بخش یاد شده با یک زمینه علمی مورد بحث قرار گرفته است.

 

دکترای زبان و ادبیات عرب در بیان نتایج مقاله خود، تصریح کرد: مقاله در 8 محور نتیجه گیری شده که نماز شکوهمندترین جلوه از عبودیت و سبب وصال سالک به حضرت حق است.

 

وی خاطرنشان کرد: اینکه نماز در منظومه حیات این جهانی سالک عبادتی انقطاع ناپذیر است و نسل کننده طاغوت درون و بیرون و تقویت کننده روح جمعی است از دیگر نتایج مقاله است.

 

پایان پیام/

کد خبر 169656

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha