برپایی سمینار اصول بیماری های ژنتیک با حضور اساتید کشوری در اراک

سمینار اصول بیماری های ژنتیک با حضور اساتید برجسته ژنتیک کشور، ویژه پزشکان متخصص، پزشکان عمومی و پیرا پزشکان در اراک برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، یوسف شفقتی، استاد دانشگاه علوم بهزستی و توانبخشی مشاوره ژنتیک کشور در این مراسم که (15 شهریور) در سالن آمفی تئاتر پردیس دانشکده پزشکی اراک برگزارشد، گفت: مشاوره ژنتیک عمر طولانی در دنیا دارد و پرسه ای 200 ساله است.


وی با اشاره به اهمیت پرداختن به این امر در کشور افزود: از حدود 30 سال پیش در ایران برای مشاوره ژنتیک فکر شده که به همت سازمان بهزیستی وبا تلاش معاونت پیشگیری، مشاوره ژنتیک پا به عرصه گذاشت.

 

دکتر شفقتی، با اشاره به اینکه در حال حاضر یک هزار و 500 پزشک آموزش دیده در این راستا در کشور فعالیت می کنند، خاطر نشان کرد: بیماری های ژنتیکی از نوع بیماری هایی هستند که به راحتی می توان از شیوع آنها با بهره گیری از خدمات مشاوره ای پیشگیری کرد.


استاد دانشگاه علوم بهزستی و توانبخشی مشاوره ژنتیک کشور با بیان اینکه پزشکان در هر تخصصی که باشند با مقوله ژنتیک اجین هستند، افزود: همه پزشکان باید به این امر اهمیت داده و بحث بیماری های ژنتیکی را مورد توجه قرار دهند.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش به بحث نارسایی ذهنی اشاره کرد و گفت: عقب ماندگی ذهنی یکی از مسایل عمده در سیستم ژنتیک است که اکثر بیماران در این زمینه مشکل دارند.

 

دکتر شفقتی همچنین به شناسایی بیش از 200 نوع بیماری که باعث عقب ماندگی و نارسایی ذهنی می شوند، اشاره کرد و افزود: اگر افراد زیر 18 سال از نظر ذهنی و حرکتی نتوانند مشابه همسالان خود باشند آن ها به عنوان افراد کم توان ذهنی محسوب می شوند.

 

گفتنی است در این سمینار دو روزه که با حضور پزشکان و متخصصان امر ژنتیک کشور برگزار شد، در رابطه با موضوعات عقب ماندگی ذهنی، اصول مشاوره ژنتیک و اندیکاسیونهای آن، نشانه شناسی بیماری های ژنتیک، ناشنوایی، اختلالات کروموزومی، ژنتیک سرطان، بیماری های نورومسکولار، غربالگری و تشخیص بیماری های ژنتیک، طرح توراث و تراتوژنز بحث و گفتگو شد.

 

لازم به ذکر است این سمینار تخصصی به همت اداره کل بهزیستی استان مرکزی، مدیریت درمان تامین اجتماعی و دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی اراک برگزار شد.

پایان پیام/

 

کد خبر 169649

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha