نماز و نمازخوانی نیازمند ایجاد جنبشی عمومی در جامعه است

وزیر آموزش و پرورش بر لزوم ایجاد جنبشی عمومی نسبت به نماز و نمازخوانی تاکید کرد و گفت: احداث نمازخانه در مدارس طی 2 دوره گذشته سال تحصیلی 125 رشد داشته است.

به گزارش خبرنگار اعزامی شبستان به محل برگزاری بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز، حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش، امروز ( 15 شهریور) در آیین افتتاحیه بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز در کرمانشاه، بر لزوم ایجاد جنبش عمومی نسبت به نماز و نمازخوانی در جامعه تاکید کرد و گفت: این جنبش بر سطح اصلاح فرد، اصلاح فرایندها و اصلاح فضا در حوزه معیشت روان، سالم بودن و طیب و طاهر بودن پیگیری شود.

 

وی اظهار کرد: اگرچه امروز سخن از تحول بنیادین به شکل های گوناگون مطرح است و با الفاظ مختلف بیان می شود اما اگر بخواهیم تحول بنیادین را مطرح کنیم باید در پی بنا کردن آموزش و پرورش بر آموزه های قرآنی باشیم.

 

وی افزود: نگاه ما به مقطع ابتدایی نگاه به قرآن پرورش و تربیت است آموزش و پرورش مسیری را طی می کند که در آن عناصر علم و ایمان، اخلاق، تفکر و عمل در چهار عرصه رابطه با خود، خدا، خلق و فهم از خلقت بتواند یازده حوزه یادگیری را تعریف کند و در مسیر آموزه های دینی قرار بگیرد.

 

وی به ارایه گزارشی از اقدامات آموزش و پرورش در حوزه نماز پرداخت و گفت: تعداد روحانیون مدارس، تعداد اموزشگاههایی که نماز با حضور روحانی اقامه می شود و احداث نمازخانه از سال 88 - 89 تا 90-91 به ترتیب 30 درصد و 17 درصد و 125 درصد پیشرفت داشته است به طوریکه در سال 88-89، 894 نمازخانه داشتیم که این رقم در سال 90-91 به 2 هزار و 12 باب رسید و تعدادی نیز در حال ساخت و اتمام است.

 

حاجی بابایی ادامه داد: سرانه نمازخانه در این مدت از 18 سانتی متر به 32 سانتی متر رسیده که رشد 80 درصدی را نشان می دهد این در حالی است که سرانه مطلوب 50 سانتی متر است.

 

وی افزود: در حوزه بهسازی نمازخانه ها تربیت مدرس نماز، اعزام فعالان نماز به مسجد به ترتیب طی سالهایی که گفته شد 80 درصد، 100 درصد و 10 درصد رشد داشتیم.

 

وی با اشاره به راه اندازی مدارس قرآنی، گفت: طرح مدارس قرآنی در مقطع اول، دوم و سوم دبستان برای 500 مدرسه اجرا می شود که از این میان 40 مدرسه در کرمانشاه است بنا داریم مدارس طرح پوشش این طرح را به 1000 مدرسه در سال اول برسانیم.

 

وی افزود: در مدارس قرانی فرهنگ قرآنی اجرا می شود معلمان آن به چهره های قرآنی نزدیکند و فرهنگ قرآن در آن مدرسه حاکم می شود. نگاه معلم و دانش آموزان و برنامه ریزی به سمت فرهنگ قرآنی است که نماز از مسلمات اولیه آن به شمار می رود.

 

وی از جذب پنج هزار نفر از برجستگان قرآنی به مدارس قرآنی از ابتدای مهر سال جاری خبر داد و گفت: به ازای هر 2 هزار و 500 دانش آموز یک مدرسه قرآنی وارد آموزش و پرورش می شود و این جدای برنامه استفاده از طلاب حوزه علمیه قم برای مدارس قرآنی و برنامه های قرآنی است.

 

وزیر آموزش و پرورش اظهارداشت: پیام مقام معظم رهبری به این اجلاسیه تکلیف ما را برای برنامه‌ریزی بیشتر و بهتر و گام‌های استوارتر برای اجرای نماز و برنامه‌های ما در سراسر کشور بیشتر کرد.

 

 

وی افزود: امیدواریم برنامه‌ریزی‌های خوب مسئولان در سراسر کشور بتواند این فریضه بزرگ و تعیین‌کننده در تربیت انسان را روز به روز توسعه بخشد.

 

 

وی با بیان اینکه نماز آرامش‌دهنده قلب‌ها است، اظهار داشت: با ذکر که قله آن نماز است قلب‌ها آرامش می‌گیرد و تربیت انسان یعنی صحیح‌ترین راه برای رسیدن به رشد و آرامش است.

 

 

وی تصریح کرد: رشد حقیقی آرامش‌آور است و لذا امام حسین (ع) در میانه جنگ خورشید را می‌جوید تا در نماز نمود رشد و آرامش فراگیر است.

 

 

وی ادامه داد: با آنکه پیشوای سوم مسلمین رشیدترین و رشدیافته‌ترین انسان و مصداق نفس مطمئنه است آن‌قدر نماز را رشدآور می‌داند که در شب عاشورا در توصیه به حضرت زینب (س) خواستار دعای ایشان در نماز شود.

 

 

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: بی‌شک رساندن به حقیقت نماز با آگاهی‌ها و کشاندن حلاوت نماز به وسیله الگوها امکان‌پذیر است و تربیت جامعه را به سمت جامعه‌ای عبادی، مؤمنانه و رشدیافته می‌برد.

 

 

وی تأکید کرد: باید با قدرت‌های چهارگانه تعلیم و تربیت، خانواده، مدرسه، رسانه و قانون یک جامعه نمازی در تمام شئون و مشاغل و جامعه اسلامی ما ایجاد کنید.

 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 169624

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha