به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، هیئت داوران بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز با صدور بیانیه ای اعلام کردند: در پرتوی چشمه ایمان و حیاتبخش آن جانها اوج گرفته و فضیلتهای متعالی رشد مییابد. معارف نماز کشتی نجاتی است که فرد انسانی و جامعه بشری را از سیلاب طغیانگری میرهاند و ساحل امن نجات و رستگاری را فراروی جانهای پاک و روانهای تابناک میگستراند.
در ادامه این بیانیه آمده است: در عصر گسترش روزافزون وسایل ارتباطی که با کمیابی جانهای به هم پیوسته و پیوندهای مبتنی بر ایمان و اعتقاد همراه است مجموعه پررمز و راز نماز است که تألیف قلوب دینداران، وحدت و انسجام مؤمنان، تقویت همبستگی اجتماعی و شکلگیری امت را به عنوان یکی از مهمترین پیشنیازهای رشد و تعالی جامعه و دوری آن از زشتیها سبب میشود و مسجد کانونیترین جایگاهی است که کارکردهای اجتماعی نماز را تسهیل میکند.
آنگاه که حقیقت این فریضه و عظمت این جایگاه به کمال ابراز شود و نسبت به آن ادای دین گردد راه فرد و جامعه به افقهای بلند قرب، تعالی و پیشرفت هموارتر خواهد شد.
هیئت داوران ستاد اقامه نماز با توجه به مأموریت بنیادین نظام اسلامی در توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز، با استعانت از الطاف الهی و با بهرهگیری از رهنمودهای مقام معظم رهبری به اجلاس سراسری نماز و به ویژه پیام معظم له، عملکرد سال 1390 دستگاههای کشور در عرصه توسعه و فرهنگ ترویج اقامه نماز را بر مبنای نظام جامعه برنامهریزی، نظارت و ارزیابی مورد بررسی قرار داده است.
خوشبختانه در سال گذشته تلاش همهجانبه و ارزشمندی از سوی ستادهای اقامه نماز دستگاهها در جهت استقرار این نظام که مجموعه منسجمی از فعالیت دستگاهها در حوزههای برنامهریزی، اجرا، نظارت و ارزیابی را شامل میشود، به انجام رسید. این نظام ارزشیابی فعالیت دستگاهها را در دو حوزه کلان توانمندسازها و نتایج مورد توجه قرار میدهد.
در حوزه توانمندسازها دستگاه از حیث مدیریت، خط مشی و راهبرد، منابع انسانی، همکاریها و منابع مدنظر بوده تا فعالیتهایی را که لازمه تحقق اهداف، توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز است به صورتی هماهنگ و یکپارچه ارزیابی شود و در معیار نتایج کلیدی نیز فعالیتها جهت میزان تحقق اهداف کمی و کیفی و میل به چشمانداز نماز ارزیابی میشوند.
نکته قابل توجه در اجرای نظام جامع، انسجام و پیوستگی برنامهها در راستای دستیابی به اهداف تعیینشده است.
بر این اساس، هیئت داوران ضمن قدردانی از عالمان دین و فرهیختگان جامعه، مدیران و کارکنان و دیگر مروجان نماز و همچنین تشکر از مساعی هیئتهای ارزیابی و داوری استانها و هیئت ارزیابی مرکز نتایج ارزیابی فعالیتهای سال 1390 دستگاههای کشور را به شرح زیر اعلام میکند.
بر مبنای ارزیابی هر ستاد و نتایج ارزیابی دریافتی از استانها هیئت داوران از میان دستگاههای با گستره ملی، مخاطبان عام و فعالیتهای متنوع، وزارت آموزش و پرورش را از حیث کسب تواناییهای لازم و دستیابی به نتایج مطلوب در فعالیتهای ستادی و استانی شایسته تقدیر ویژه و وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی و راه و شهرسازی را از حیث کسب تواناییهای لازم و دستیابی به نتایج قابل توجه در فعالیتهای ستادی و استانی شایسته تقدیر میداند.
هیئت داوران از میان دستگاههای با گستره قابل توجه، مخاطبان وسیع و فعالیت متنوع، کمیته امداد امام خمینی (ره)، وزارت کشور و دانشگاه آزاد اسلامی را از حیث کسب تواناییهای لازم و دستیابی به نتایج مطلوب در فعالیتهای ستادی و استانی شایسته تقدیر ویژه و سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور و وزارت جهاد کشاورزی را از حیث کسب تواناییهای لازم و دستیابی به نتایج قابل توجه در فعالیتهای مرکزی و استانی شایسته تقدیر میداند.
هیئت داوران از میان دستگاههای با گستره خاص و مخاطبان و فعالیت محدود بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی را از حیث کسب تواناییهای لازم و دستیابی به نتایج قابل توجه در فعالیتهای مرکزی و استانی شایسته تقدیر میداند.
هیئت داوران از میان دستگاههای کشور عملکرد شهرداری تهران و دیوان محاسبات کشور را نسبت به سنوات قبل در مسیر پیشرفت ارزیابی نموده و شایسته تقدیر میداند.
توصیهها:
1. هیئت داوران انتظار دارد ستاد مرکزی اقامه نماز تدابیر لازم در جهت استقرار کامل و اثربخش نظام جامع برنامهریزی، نظارت و ارزیابی توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز را در گستره کشور اتخاذ نماید.
2. هیئت داوران انتظار دارد دستگاههای کشور با تأکید بر کارکردهای متنوع نماز در سلامت روحی و ایمانی افراد ارتباطات صحیح و همافزا و ارتقای سرمایههای معنوی و اجتماعی محیط کار، تحقق مأموریتهای قانونی خود را در پیوستگی هرچه بیشتر با این فریضه بزرگ پیگیری نماید.
3. هیئت داوران انتظار دارد دستگاههای کشور سیاستگذاری، هدفگذاری و برنامهریزیهای خود را در جهت توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز بر مبنای معیارهای نظام جامع تنظیم نماید.
4. هیئت داوران بر مبنای نتایج حاصل از ارزیابیها از دستگاههای فرهنگی، هنری، آموزشی، تربیتی و رسانه ملی انتظار دارد و با اهتمام بیشتر در تولید فیلم و مجموعههای پرمغز و سازنده راه رشد نسل نو را هموار کند و از طریق فرهنگ، هنر، تعلیم، تربیت و نشر کتب، نشریات و نرمافزارهای سودمند فلسفه نماز و گرایش به پرستش خداوند و پیوند با مساجد را آموزش دهد و با نوآوری و خلاقیت در راه استحکام فرهنگ انقلاب اسلامی و ترویج معارف نماز کوشش کنند.
در پایان به استحضار میرساند به موجب تصمیم هیئت داوران و ارزیابیهای فعالیتهای سال جاری مجالی برای شناسایی، معرفی و تشویق طرحهای خلاقانه و تأثیرگذار بر اساس فراخوان عمومی که امکان داوطلبی به کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در امر نماز در سراسر کشور خواهد داشت، در نظر خواهد شد و همچنین به منظور قدردانی از تلاشهای استانی ارزیابی استانها نیز در قالب کتابچهای به ضمیمه گزارش نهایی داوری در اجلاس منتشر خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما