به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، ناطق معین الدین مدیر تعاون روستایی استان قزوین بیان کرد: در خرید تضمینی محصولات کشاورزی، قیمت ها به گونه ای مصوب میشوند که حداقل حمایت از تولیدکننده به عمل می آید و دولت در راستای حمایت از کشاورزان با ضرر و زیان بسیار بالایی مواجه شده و در نهایت رضایت کشاورزان را نیز در پی ندارد.
وی ادامه داد: خرید توافقی محصولات کشاورزی مناسب ترین جایگرین برای خرید تضمینی است و خرید های توافقی محصولات، منافع تولید کنندگان و کشاورزان را حفظ می کند.
مدیر تعاون روستایی استان قزوین با اشاره به میزان خرید توافقی محصولات کشاورزی در پنج ماهه اول سال توضیح داد: در سال جاری تاکنون بیش از 36 هزار تن انواع محصولات کشاورزی زراعی، باغی و پروتئینی به ارزش بالغ بر 192 میلیارد ریال توسط مراکز خرید تعاون روستایی از کشاورزان و تولیدکنندگان به صورت توافقی خریداری شده است.
وی عنوان کرد: در خرید توافقی، کشاورزان و تولید کنندگان می توانند با قیمتی بالاتر از نرخ خرید تضمینی محصول خود را به فروش رسانند و این امر به مفهوم کاهش واسطه ها و دلالان است و از مزیت های مهم خرید توافقی به شمار می رود.
معین الدین با اشاره به اینکه حفظ منافع کشاورزان، تولید کنندگان و مصرف کنندگان از اولویت های شبکه تعاون روستایی است، تصریح کرد: شبکه تعاون روستایی قزوین تاکنون بیش از 550 تن انواع میوه و سبزیجات را پس از خرید توافقی از کشاورزان به صورت مستقیم با قیمتی زیر بازار به مصرف کنندگان عرضه کرده است.
وی توضیح داد: خرید توافقی وکارمزدی 10 هزار تن گندم، 8 هزار و 500 تن جو، 8 هزار و 500 تن ذرت دانه ایی، 4 هزار تن سبوس، یک هزار و 800 تن دانه روغنی کلزا، 380 تن انواع میوه و سبزیجات و 170 تن سیب زمینی و پیاز از مهمترین محصولات خریداری شده توسط شبکه تعاون روستایی استان قزوین است.
به گزارش روابط عمومی تعاون روستایی استان قزوین، این مقام مسئول اعلام کرد: استان قزوین یکی از توانمندترین استان های کشور در بخش کشاورزی است و مجموعه تعاون روستایی استان قزوین دارای 142 شرکت تعاونی و اتحادیه است و از این تعداد 11 تعاونی تولید، 48 تعاونی روستایی، شش تعاونی زنان روستایی، شش نظام صنفی کارهای کشاورزی شهرستانی و استانی، چهار اتحادیه تعاون روستایی شهرستانی و استانی، دو اتحادیه تعاونی کشاورزی استانی، 65 تعاونی کشاورزی هستند که بیش از 60 هزار نفر عضو شرکت ها و اتحادیه هستند.
وی گفت: شبکه تعاون روستایی وظیفه مهم و سنگینی در خدمات رسانی به قشر مهم کشور یعنی روستاییان و کشاورزان دارد، تشکل های تعاون روستایی باید توانمندی های خود را در دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری ارتقا دهند تا به شبکه ایی قدرتمند در بخش کشاورزی تبدیل شود.
پایان پیام/
نظر شما