حسین نادریمنش، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار شبستان در رابطه با تکجنسیتیشدن دانشگاهها گفت: تاکنون هیچ دانشگاهی توسط وزارت علوم تفکیک جنسیتی نشده است و جنسیتیشدن در برخی از دانشگاهها درخواست خود دانشگاه بوده است.
نادریمنش اظهار کرد: مجموعه دانشگاههای مادر از قبیل دولتی و غیردولتی برای تکجنسیتیشدن به وزارت علوم درخواست ارسال میکند و توسط کمیتههای مربوطه بررسی و مجوز صادر میشود.
معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه سیاستگذاریهای کلان توسط وزارت علوم انجام میگیرد، خاطرنشان کرد: طی سه سال درخواستهای متعددی از سوی مؤسسات غیرانتفاعی برای تکجنسیتیشدن بهدست ما رسیده که 10 مجوز صادر شده است.
وی با بیان اینکه حدود 8 تا 10 مجوز جدید از سوی شورای گسترش برای تأسیس دانشگاه تکجنسیتی صادر شده است، بیان کرد: دانشگاه البرز به عنوان دانشگاه تکجنسیتی موفق در استان البرز، ساوجبلاغ یک مجموعه وابسته به این دانشگاه در حال راهاندازی است.
وی با اشاره به اینکه بزودی در استان البرز هم دانشگاه ویژه خواهران تأسیس میشود، تصریح کرد: در استان لرستان، مجموعه دولتی برای 4 واحد اقماری (دو واحد ویژه برادران و دو واحد ویژه خواهران) اخیرا مجوز گرفته است.
هیچ رشتهای تکجنسیتی نشده است
نادریمنش در خصوص تکجنسیتیشدن برخی رشتهها در کنکور سال 91 گفت: هیچ رشتهای تکجنسیتی نشده است.
وی افزود: نزدیک به 90 درصد جمعیت در دانشگاهها از جنس زن و مرد است و 10 درصد است که تکجنسیتی آن هم بنا بر درخواست دانشگاه و تقاضای شغلی جامعه شده است.
نادریمنش ادامه داد: برای مثال در رشته معدن برای خانمها پس از تحصیل شغل وجود ندارد و تحصیل خانمها در این رشتهها حرامکردن وقت و سرمایه کشور است.
معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه رشتهها باید هدفمند و با نگاه آینده شغلی انتخاب شوند، اظهار کرد: جز برخی از رشتههای خاص مانند معدن که باز هم تکجنسیتیشدن به تشخیص دانشگاه بوده مابقی دانشگاهها باید در همه رشتهها هم خانمها و آقایان با ظرفیت برابر خدمات ارائه دهند.
به گفته وی، حاشیههای کنکور سال 91 در رابطه با تکجنسیتی شدن رشتهها به دلیل عدم اطلاعرسانی درست و شیطنتهای خارجنشینان بوده است.
پایان پیام/
نظر شما