به گزارش خبرگزاری شبستان، احمد صادقی در نشست خبری گفت: گردش مالی و اعتباری شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور پس از وزارتخانههای نفت، نیرو و راه و شهرسازی قرار دارد و اعتبار ما پس از این وزارتخانهها بیشترین اعتبار است.
وی در خصوص آزادراه تهران شمال بیان کرد: قطعه 2 و 3 این آزادراه 3 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که سرمایه گذار به ما اعلام کرد 50 درصد سهم خود را هم نمیتواند تامین کند؛ بنابراین با دو شرکت ایرانی در یک کنسرسیوم صحبت شده است و به زودی تفاهمنامه به امضا میرسد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در حال حاضر 10 هزار کیلومتر خط آهن در کشور وجود دارد و بیش از 10 هزار کیلومتر راهآهن نیز در دست احداث است که حداکثر ظرف پنج سال آینده به اتمام میرسد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: مجموع آزادراههای بهره برداری شده در کشور حداکثر 2 هزار کیلومتر است، در صورتی که ما 3 هزار و 200 کیلومتر آزادراه در دست ساخت داریم.
مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با اشاره به اعتبارات این شرکت در سال 90 بیان کرد: کل اعتبارات شرکت ساخت در سال گذشته 27 هزار و 720 میلیارد ریال بوده که از این میزان، 17 هزار میلیارد ریال از بودجه عمومی تامین شده و مابقی از فروش سهام شرکتهای دولتی و اوارق مشارکت به دست آمده است.
وی در خصوص اعتبارات مصوب سال جاری افزود: بیش از 58 هزار میلیارد ریال برای امسال اعتبار در نظر گرفته شده که به بیش 209 درصد در سال 90 رسیده است، ضمن آنکه اعتبارات سال 90 هم رشد 100 درصدی نسبت به سال 89 داشته است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور افزود: در سال گذشته یک هزار و 660 کیلومتر شبکه ریلی، آزادراهی و راه اصلی ساخته شده که از این میران، یک هزار و 278 کیلومتر بزرگراه و راه اصلی، 218 کیلومتر آزادراه و 164 کیلومتر راهآهن است.
وی به انتشار اوراق مشارکت اشاره کرد و گفت: برای امسال مجوز انتشار 35 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت را دریافت کردیم که اولین سری آن در شهریور 91 به میزان 500 میلیارد تومان به فروش میرسد و مابقی آن تا قبل از پایان سال عرضه میشود.
صادقی افزود: نرخ سود اوراق مشارکت 20 درصد 4 ساله، بینام و قابل انتقال به غیر است که از طریق بانک تجارت عرضه خواهد شد.
42 طرح مهر ماندگار با 54 هزار و 320 میلیارد اعتبار
وی در خصوص پروژه های مهر ماندگار اظهار داشت: دولت سهم عمدهای از اعتبارات را به سمت پروژههای مهر ماندگار سوق داده است و در این خصوص شرکت ساخت 42 طرح بزرگ را از محل اعتبارات به اتمام میرساند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: اعتبار مصوب این 42 طرح، 54 هزار و 320 میلیارد ریال است که تاکنون 5 هزار و 500 میلیارد ریال آن تخفیف یافته است.
وی با اشاره به پروژههای هفته دولت امسال بیان کرد: امسال در هفته دولت 734 کیلومتر انواع زیرساخت حمل و نقل آماده بهره برداری است که از این میزان حدود 694 کیلومتر بزرگراه و راه اصلی و 40 کیلومتر شبکه ریلی با اعتبار 7 هزار و 210 میلیارد ریال ساخته شده است.
آزاد راه کنار گذر شمالی مشهد، راه اصلی جنگل گلستان، راه اصلی لار، آزادراه اصفهان- شیراز
صادقی در خصوص آزادراه کنارگذر شمالی مشهد اظهار داشت: این آزادراه به طول 72 کیلومتر و اعتبار هزار و 850 میلیارد ریال بخش مهمی را در روانسازی ترافیک در این مسیر به سمت مشهد دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی به احداث راه اصلی جنگل گلستان اشاره کرد و افزود: این مسیر با سیلهای متوالی خسارت زیادی را به مرد وارد میکرد که براساس مطالعات انجام گرفته، این 17 کیلومتر با یکهزار متر طول و اعتبار 380 میلیارد ریال ساخته شد.
وی تصریح کرد: راه اصلی لار به کرمستان در مسیر بندرعباس به لار به طول 170 کیلومتر و با 143 میلیارد ریال اعتبار و همچنین آسفالت قطعه یک یزد به طبس به طول 102 کیلومتر و اعتبار 120 میلیارد ریال در هفته دولت به بهره برداری میرسد.
صادقی با تاکید بر اینکه چنین پروژه ای بلافاصله پس از ساخت زیر عبور میرود اظهار داشت: حضور 343 کیلومتر بزرگراه و راه اصلی با اعتبار 2 هزار و 805 میلیارد ریال در هفته دولت به افتتاح میرسد.
وی در خصوص آزادراه اصفهان- شیراز گفت: این آزادراه در دو قطعه و به طول 210 کیلومتر ساخته میشود که اعتبار مورد نیاز آن، هزار و 200 میلیارد تومان است و 130 کیلومتر مسیر اصفهان به شیراز را کوتاه میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: طول دوره ساخت این آزادراه 4 ساله پیش بینی شده و دوره بهره برداری بخش خصوصی از آن هم 15 ساله است.
وی با بیان اینکه تمام آزادراهها و بزرگراهها با اجازه پلیس به بهره برداری میرسد، بیان کرد: توسعه کشور بدون فعالیتهای عمرانی اتفاق نمیافتد و اگر خواستار رونق اقتصادی هستیم باید فعالیتهای عمرانی را افزایش دهیم.
صادقی با بیان اینکه ما سالانه توانایی ساخت دو هزار کیلومتر آزادراه و بزرگراه را داریم، گفت: با توجه به اعتباراتمان سالانه میتوانیم 200 تا 300 کیلومتر راه بسازیم، همچنین توانایی ساخت یکهزار و 500 کیلومتر راه آهن هم را داریم اما با توجه به اعتبارات حداکثر 500 کیلومتر راه آهن میسازیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص هزینه ساخت هر کیلومتر راه آهن و آزادراه بیان کرد: هزینههای ساخت بستگی به نوع منطقه دارد اما بین 3 تا 20 میلیارد تومان در هر کیلومتر هزینه صرف میشود.
وی با اشاره به ساخت آزادراه حرم تا حرم اظهار داشت: حدفاصل قم- گرمسار از این آزادراه به طول 150 کیلومتر بسیار فعالت است و تا یک سال آینده به افتتاح میرسد.
پایان پیام/
نظر شما