به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، فرزام بیدارپور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، امروز (14 شهریور) در ششمین کارگاه آموزشی کالیبراسیون پیمایش کشوری سلامت دهان و دندان در سنندج با بیان اینکه تعداد معاینات انجام شده در این استان در بحث دهان ودندان در سال به 50 هزار مورد میرسد، گفت: این معاینات با وجود بیبهره بودن و محرومیت70 درصد از روستاهای استان از خدمات دندانپزشکی انجام گرفته است.
وی عنوان کرد: با اقدامات انجام شده شاهد انجام 13 هزار و 355 مورد فلوراید تراپی، هفت هزار و 466 مورد ترمیم دندانهای دائمی، یک هزار و 933 مورد جرمگیری برای کودکان زیر 12 سال و گروههای هدف در سال گذشته توسط دانشگاه بودیم.
وی خاطرنشان کرد: در بحث فیشورسیلنت که از سال 84 با 525 مورد در سال آغازشد اکنون در کردستان به 158 هزار و 67 مورد رسیده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: دستاوردهای مذکور نشان از فعالیت گسترده دندانپزشکان و بهداشتکاران دهان و دندان در سطح استان دارد.
بیدارپور با بیان اینکه متاسفانه شاخص کشیدهشدن دندان در کردستان بدون تغییر است، اظهارداشت: سالانه حدود 67 هزار مورد کشیدگی دندان در کردستان اتفاق میافتد.
وی افزود: در بحث ترمیم و جرمگیری هم در استان تغییر زیادی در طول سالیان گذشته تاکنون ایجاد نشده و طی سال یک هزار و 300 تا 2 هزار مورد جرمگیری در استان صورت میگیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: با بررسی شاخص DMFT طی سالهای 83 و 86 در کردستان مشخص شد که این استان از نظر این شاخص به نسبت سایر استانها وضعیت نامناسبی دارد.
بیدارپور تصریح کرد: از نظر زیرساختهایی همچون نظر نیروی انسانی و فضای فیزیکی مشکلات زیادی در استان وجود داشت که به لحاظ این موارد تمرکز و استراتژی دانشگاه به سمت انجام اقدامات مناسبی در بحث پیشگیری رفت.
وی به افتتاح دانشکده دندانپزشکی در کردستان اشاره کرد و اظهار داشت: با افتتاح این دانشگاه بدون شک قدم موثری در تربیت نیروی انسانی کارآمد و مفید برای ارتقای سلامت دهان و دندان برداشته میشود.
پایان پیام/
نظر شما