به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام مصطفی پور محمدی، رییس سازمان بازرسی کشور پیش از ظهر امروز در سیزدهمین نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی مستقل سراسر کشور که در دانشگاه صنعتی شریف در حال برگزاری است به ایراد سخن پرداخت. بخش های برگزیده این سخنرانی را در زیر می خوانید:
- رهبر انقلاب فرمودند که ما در یک پیچ تاریخی حساس قرار داریم و فضای منطقهای و جهانی در یک شرایط بسیار حساسی قرار دارد به طوری که همه تلاش میکنند در این جهتگیریها سهیم شوند. انقلاب اسلامی ایران توانست شرایط را برای ایجاد تغییر و ایجاد زمینه تغییر در جهانیان ایفا کند. ایران علاوه بر نقش موثر در فراهم کردن فضای تغییر آمادگی ارائه یک الگوی مناسب برای جهان را داراست. انقلاب اسلامی ایران از سالهای گذشته با تکیه به نقش نخبگان جوان خود این فضای تغییر را در جهان فراهم کرد و امروز نیز با اتکا به جوانان خود که آیندهسازان این مملکت هستند میتواند با تکیه بر نخبگان و استفاده از حضور آنها دنیا را دچار تحول کند.
- پیشرفت، توسعه، عدالت و تفکر ناب برای انسان پیام اصلی انقلاب اسلامی ایران است که امروز نخبگان جوان حامل این سه رکن اصلی هستند و میتوانند با زایش آن در جهان هم نقش خود را در این پیچ تاریخی به خوبی ایفا کنند و هم جهان را به سمت پیشرفت سوق دهند.
- زمانی که عذر من از حضور در وزارت کشور خواسته شد در آن مقطع علاقهمند به انجام کارهای فرهنگی بودم و تمایل داشتم در این حوزه اقداماتی را انجام دهم، در همان زمان حضرت آیت الله شاهرودی پیشنهاد کار در سازمان بازرسی کشور را به من داد که من با آن مخالفت کردم. آیت الله شاهرودی در دیداری با رهبری پیشنهاد خود و پاسخ من را بیان کردند و رهبری نیز نظر مثبت خود را در خصوص پیشنهاد آقای شاهرودی عنوان کردند. آیت الله شاهرودی بعد از آن نظر مقام معظم رهبری در خصوص حضور بنده در سازمان بازرسی کشور را به من منتقل کرد که من نامه مکتوبی با عنوان دلایل خود برای عدم پذیرش آن مسئولیت را بیان کردم و آن را خدمت حضرت آقا فرستادم. پس از چند بار تاکیدات رهبری مبنی بر حضور من در این سازمان بود، آن موقع نظر من این بود که تازه از دولت خارج شده ام و چون انسان جدی در کار خود هستم و کار من در سازمان بازرسی پرداختن به پروندههای فساد در دستگاه اجرایی و اداری خواهد بود به نظر من در آن شرایط همه برخوردهای من با دولت این شائبه را که من از دولت خارج شدهام و به نوعی به دنبال مچگیری هستم، را فراهم میکرد. من از همان زمان پیش بینی این نگاه را داشتم اما به هر حال بنده بازرس کل کشورم و وظیفهام اطلاع رسانی به مردم است.
- بنده خیلی از مسائل را بازگو نمی کنم و حتی برای جلوگیری از شائبه سیاسی جلوی خیلی از آنها را می گیرم، اما معتقدم به عنوان کسی که بازرس کل کشور است باید فضای اداری و دستگاه اجرایی کشور رصد شود و در سالمسازی آن تلاش شود. بنده عنصر سیاسی کشور هستم و باید نگاه سیاسی داشته باشم، من یک اصولگرای مقیدی بودم و زمانی که در وزارت کشور حضور داشتم معتقد بودم باید طبق ضوابط موجود عمل کنم و هیچ گونه تخطئی را در این مسئله تحمل نکردم. من در طول دوران حضور خود در وزارت کشور سه انتخابات برگزار کردم که نتایج هر سه تای آنها پیروزی اصولگرایان بود، پس از آن در مصاحبهای خوشحالی خود را از پیروزی اصولگرایان عنوان کردم اما آن را جدای از وظیفه خود در وزارت کشور میدانستم.
- در برخی مواقع به من انتقاد میشود که چرا از قوه قضائیه بازرسی نمیکنید، حوزه نظارتی بنده دولت است، من مجوز دخالت در امور قوه قضائیه و مجلس را ندارم.
- زمانی که توسط روحانیون مبارز منشور اصولگرایی را تعریف کردیم به این نتیجه رسیدیم که همه انسانها در یک حد تقید و التزام قرار ندارند و دایرهای را برای آنها تعریف کردیم. در گروه 8+7، هشت سهمیه برای هشت تشکل اصولگرایی تعریف کردیم و آقای قالیباف و لاریجانی و رضایی نیز دارای سهمیه شدند البته برای جبهه پایداری نیز صندلی و جایگاه در نظر گرفتیم که آنها نیامدند. همه طیفهای فعال اصولگرایی در این تقسیمبندی سهم داشتند و اینگونه نبود که نظر یک نفر حاکم باشد. احساس میکنیم این روند برای انتخابات ریاست جمهوری مفید نباشد و هنوز تصمیم جدی برای انتخابات ریاست جمهوری نداریم. تلقی من این است که جبهه متحد برای ریاست جمهوری با این شیوه بروز پیدا نخواهند کرد و روند آن متفاوت خواهد بود.
- الان زمان آن نیست که اشخاص را نمره گذاری کنیم باید آنها را آنالیز و در یک بستر تاریخی آنها را بررسی کرد آن هم به شکل منصفانه و نه با نگاه جانبدارانه. باید شاخصسازی کنیم و چهرههای مطلوب خود را براساس شاخصها به دست بیاوریم نه چهرهها.
پایان پیام/
نظر شما