قطبی زاده: سینمای مستند و کوتاه عرصه ای است که می توان در آن نفس کشید

سعید قطبی زاده گفت: به خاطر وجود پارامترهای متعدد تأثیرگذار در سینمای بلند داستانی، سینمای مستند و کوتاه، عرصه ای برای فعالیت کارگردانان صاحب سبک و علاقه مند به تصویر است.

به گزارش خبرنگار شبستان، سعید قطبی زاده، منتقد مجله فیلم، در نشست نمایش و نقد مستند "کاریز"، ساخته پگاه قلی پور که به موضوع قنات در مناطق کویری می پردازد، گفت: به طور معمول مستندهایی از این دست، دو رویکرد آموزشی یا شاعرانه را دنبال می کنند که این مستند کوشیده است تا رویکرد دوم را دنبال کند.


وی افزود: در رویکرد آموزشی، هدف مستندساز، آشنایی مخاطب با سوژه مستند است و این گونه مستندها بیشتر از سوی تلویزیون یا سایر سازمان ها سفارش داده می شود، اما در رویکرد دوم که نگرش شاعرانه و غنایی به موضوع مستند دارد، علاوه بر آشناکردن مخاطب با سوژه، خلاقیت مستندساز برای ارائه تصویری بدیع از موضوع وارد مستند می شود.


قطبی زاده همچنین در ادامه به مقوله روایت در سینمای مستند اشاره کرد و گفت: قصه گویی در سینمای مستند ایران به درستی تعریف نشده است؛ به طوری که در مستندها، گاهی پررنگ شدن داستان، به خروج فیلم از این ژانر و گاهی به ضعف روایت و خشکی مستند می انجامد.


این منتقد سینما در بخش دیگری از سخنان خود، پژوهش را از مؤلفه های اساسی مستند، خصوصاً مستندهایی همچون "کاریز" توصیف کرد و افزود: در فیلم های مستند، نمایش تصاویر زیبا کفایت نمی کند و پشتوانه تحقیقی لازم است.


وی در پایان با ابراز خشنودی از برگزاری نشست های نمایش و نقد سینمای مستند گفت: امروز سینمای مستند و کوتاه، بخشی از سینماست که می توان همچنان در آن نفس کشید؛ چراکه از سویی در سینمای داستانی با موضوعاتی سطحی روبرو هستیم و از سوی دیگر پارامترهای متعدد و دشواری های موجود در سینمای بلند داستانی، کارگردان های صاحب سبک و علاقه مند به تصویر را سینمای مستند و کوتاه می کشاند.


پایان پیام/
 

کد خبر 16873

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha