99 درصد بی سوادی در مازندران ریشه کن شد

معاون سواد آموزی آموزش و پرورش مازندران گفت: به مناسب 17 شهریور سالروز جهانی مبارزه با بی سوادی، از ریشه کنی بی سوادی در مازندران خبر داد.

نعمت بقایی، معاون سواد آموزی آموزش و پرورش استان مازندران امروز(13 شهریور) با بیان اینکه سال گذشته در حوزه سوادآموزی 10 هزار نفر را پوشش دادیم، به خبرنگار شبستان گفت: 9 هزار شرکت کننده در کلاس ها، قبولی در دوره سوادآموزی را کسب کردند.

 

این مسئول بیان کرد: سال گذشته هفت هزار و 400 نفر در دوره تکمیلی زیر پوشش دوره های آموزشی نهضت قرار گرفتند.

 

بقایی با اشاره به اینکه براساس حجم ابلاغی که از سوی سازمان نهضت سوادآموزی صورت گرفت امسال 17 هزار و 500 نفر را در دوره سوادآموزی هدف گذاری کردیم، تصریح کرد: این تعداد از سوادآموزان تا پایان سال جاری باید زیر پوشش آموزش های سوادآموزی قرار گیرند.

 

وی خاطرنشان کرد: مخاطبان سوادآموز آموزش بزرگسالان کمتر از 50 سال هستند که در برنامه چهارم توسعه گروه سنی 10 تا 29 سال در طی فعالیت کشوری و استانی، 99 درصد بی سوادی در مازندران ریشه کن شد.

 

بقایی با تاکید براینکه عمده مخاطبان سوادآموزی غیر از لازم التعلیم ها هستند، بیان کرد: ضمن تاکید مقام معظم رهبری سنین 10 تا 49 سال مخاطبان سوادآموزی قرار گرفتند که در مازندران 98 درصد بی سوادی در این سن ریشه کن شد.

 

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه آمار سال 90 در حوزه سوادآموزی هنوز به آموزش و پرورش ارائه نشد، یادآور شد: وضعیت سوادآموزی در گروه هدف ما از اطلاعات خود اظهاری است که از طریق فرم هدفمندی یارانه ها جمع آوری شده است.

 

وی با اشاره به اینکه در مازندران براساس خود اظهاری مخاطبان 90 هزار نفر در گروه سنی 50 سال افراد بی سوادهستند، خاطر نشان کرد: 98 درصد پالایش اسمی در روستا ها انجام شد که13 هزار نفر نیز بی سوادی آنان احصا شد.

 

بقایی به مشکلات در بحث شناسایی اسمی در حوزه شهری اشاره کرد و گفت: براساس خود اظهاری در فرم هدفمندی یارانه ها از 90 هزار بی سواد در سن زیر 50 سال 60 درصد آنان شهری بودند.


وی از تشکیل ستاد راهبردی سوادآموزی در استانداری مازندران خبرداد و گفت: درخواست کردیم 27 دستگاه اجرایی که مشمول ماده 5 خدمات کشوری می شوند برای ریشه کنی بی سوادی به میدان بیایند.

 

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش مازندران اظهار کرد: ساختار سوادآموزی در دوره های جدید تحصیلی تغییر کرد و از دوره های مقدماتی، تکمیلی، پایانی و پایه پنجم که در گذشته موجب عدم اقبال سوادآموزان قرار می گرفت به سه دوره سوادآموزی، تحکیم و انتقال تبدیل شده است.

 

وی طول دوره سوادآموزی را400 ساعته دانست و گفت: کسانی که در دوره سوادآموزی موفق شوند معادل مدرک سوم پایه ابتدایی مدرک کسب می کنند.

 

بقایی مدت دوره تحکیم را200 ساعت آموزش عنوان کرد و ادامه داد: 70 ساعت آموزش در این دوره حضوری است و بقیه به صورت غیر حضوری فعالیت مطالعاتی انجام می شود و مدرک خاصی نیز ارائه نمی شود.

 

وی مدت تحصیل در دوره انتقال سوادآموز را 800 ساعت دانست و بیان کرد: 600 ساعت آموزش ها به صورت حضوری و بقیه غیر حضوری بوده و مدرک این دوره معادل پایان دوره ابتدایی اخذ می شود.

 

معاون اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران تعداد آموزشیاران نهضت سوادآموزی را بیش از 900 نفر عنوان کرد و گفت: مازندران بیش از 900 نفر آموزشیار نهضت سوادآموزی داشت که با پی گیری ها وزارت متبوع 600 نفر در استان جذب شدند.

 

وی ادامه داد: در سال جاری 296 نفر آموزشیار نهضت سوادآموزی در مازندران داریم که با پیگیری های به عمل آمده در حال تعیین تکلیف هستند.

 

بقایی با بیان اینکه در مازندران بیش 90 نفر چهره موفق و برتر را در حوزه سوادآموزی داریم، اذعان داشت: سال گذشته رتبه سوم کنکور علوم انسانی از دانش آموزان لازم التعلیم سوادآموزی بود.

 

وی خاطرنشان کرد: برخی از سوادآموزان ما تا مدارج عالیه پیش رفتند و دوره دکترا را نیز کسب کردند.

 

پایان پیام/

کد خبر 168720

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha