به گزارش خبرگزاری شبستان، سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در نشست سالانه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور در دانشگاه شریف با اشاره به اینکه اگر ضعفی در بخش فرهنگی کشور دیده میشود نباید آن را به تمام مقوله فرهنگ نسبت داد، گفت: رهبری در دیدار هیئت دولت فرمودند که اگر مردم گرایش مثبتی پیدا کردند به خاطر عملکرد و تلاش شماست و تاکید داشتند این رویه و سیاست حفظ شود. اگر بخواهیم لنگان لنگان حرکت کنیم با تهاجم کشورهای غربی و جنگ نرمی که علیه ما به راه انداختند نمیتوانیم موفق شویم.
وزیر ارشاد از سرمایهگذاری سنگین دشمن در زمینه فرهنگی علیه کشور خبر داد و گفت: رونق در زمینه برنامههای فرهنگی و هنری مدنظر ماست و میتوانیم به آنها ثابت کنیم که در این زمینه با رشد خوبی مواجه هستیم و فعالیتها پیش از گذشته است.
وی از چاپ حدود 69 هزار کتاب در سال 90 خبر داد و خاطرنشان کرد: با چاپ این تعداد کتاب در منطقه اول و در کل دنیا دهم هستیم.
حسینی از اینکه سرانه مطالعه در کشور را پایین میدانند، انتقاد کرد و گفت: هر چند با آرمانها فاصله داریم اما بدین ترتیب هم نیست که سرانه مطالعه بسیار پایین باشد.
وزیر ارشاد به فعالیتهای قرآنی در دولت نهم و دهم اشاره کرد و اظهار داشت: اگر به نمایشگاه قرآن مراجعه میکردید میدیدید که چه شرایط مهم و خوبی فراهم شده بود. برخی افرادی که معتقدند دولت لیبرالیسم فرهنگی را دولت دنبال میکند، چرا هر زمانی که رفتار انقلابی انجام میدهیم همان افراد موضع منفی میگیرند. به نشریهای که خط فکری آنها به سمت غرب است و از تیتر و صفحه اول روزنامه مشخص است که چه سیاستی را دنبال میکند نازکتر از گل بگوییم همان افراد صدای شان بلند میشود.
وزیر ارشاد در ادامه به بیان خاطرهای پرداخت و گفت: در دولت اصلاحات به همراه وزیر فرهنگ وقت سفری داشتیم که وی در جریان این سفر اعتقاد داشت باید تمام رفتارهای دینی و اسلامی را از بخش فرهنگ کشور جدا کنیم.
وی به تاسیس 6 هزار کانون فرهنگی در مساجد کشور در دولت نهم اشاره کرد و گفت: این آمار اکنون به 14 هزار رسیده است. در تهران 800 پایگاه خبری در بحث مساجد افتتاح شده است و دهها کار انقلابی و ارزشی انجام میگیرد که متاسفانه برخی به راحتی از کنار آن عبور میکنند.
وی خواستار سعهصدر مسئولان در مواجه با انتقاد دانشجویان شد و گفت: مسئولان باید انتقاد دانشجویان را بشنوند؛ چرا که آنها قصد و غرضی ندارند.
حسینی به اجلاس نم در کشور اشاره کرد و گفت: قبل و بعد از انقلاب حضور همزمان سران و مقامات 120 کشور در ایران بینظیر بوده است و همه باید به دنبال عزت و استقلال کشور باشیم تا بتوانیم تاثیرگذار شویم.
وزیر ارشاد رویکرد فرهنگی کشور را مثبت ارزیابی کرد و گفت: هر اتفاقی که در کشور میافتد به سمت مسئول فرهنگ و ارشاد میآیند در حالی که ما ناظر هستیم. نشریات آزاد هستند و اگر ایرادی دارند شما باید مدیر مسئول روزنامه را مخاطب قرار دهی در حالی که ما حداقل استانداردها را مدنظر قرار میدهیم.
حسینی توزیع ناعادلانه کاغذ در دولتهای گذشته را مورد نقد قرار داد و گفت: این درست نیست که بیتالمال را به افرادی که ترویج فرهنگ غرب میکنند، ارائه دهیم.
وزیر ارشاد از تمام مسائل و رفتارهای فرهنگیای که در مسیر انقلاب باشد، حمایت کرد و گفت: در سابق شاید ساخت 7 یا 8 فیلم خوب باید به رضایت مسئولان ساخته میشد، دیده می شد که فیلمی را با سرمایه نظام میساختند و خودشان آن را توقیف میکردند.
وی ادامه داد: ما نگاهمان در خصوص ساخت فیلمها به مرزهای جغرافیایی خودمان نیست، به طور مثال فیلمی مثل 33 روز قابلیت ارائه به تمام مسلمین جهان را دارد.
حسینی ادامه داد: فیلمنامه 22 روز که در مورد حمله رژیم صهیونیستی به غزه است را آماده کردهایم و در آینده نزدیک شاهد ساخت این فیلم خواهیم بود.
وزیر ارشاد به جشنواره فیلمسازان مستقل در کشور اشاره کرد و ادامه داد: این جشنواره با حضور افرادی که با نظام سرمایهداری مخالف هستند، شکل گرفته و در این جشنواره حضور این افراد همراه با نمایش آثارشان خواهد بود.
وی به کارهای مشترک با برخی فیلمسازان غربی اشاره کرد و گفت: بعضا بر ما خرده میگیرند در حالی که همکاری با آن فرد که با وضع موجود در غرب و آمریکا مخالف است، میتواند موثر و تاثیرگذار باشد.
حسینی به نگاه ویژه نسبت به استانها و شهرستانها اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه نیروهای انقلابی در این مناطق بیشتر است بر روی آن مناطق تمرکز کردهایم در حالی که متاسفانه برخی افراد تنها مرکز شهر تهران به بالا را میبینند.
وزیر ارشاد از تجهیز 500 گروه تئاتر شهرستانی خبر داد و گفت: در حال حاضر شاهد ارائه آثار این گروهها هستیم. شبکه خانه فرهنگ افتتاح شده که در حال حاضر شاهد 500 خانه فرهنگ در فضای مجازی هستیم.
حسینی ایجاد بنیاد بازیهای رایانهای را از اقدامات خوب فرهنگی دولت برشمرد و گفت: این بنیاد در هر جشنوارهای که شرکت میکند مورد تحسین قرار میگیرد.
وزیر ارشاد جایزه جلال، گام اول، بنیاد بازیهای رایانهای و برخی دیگر از اقدامات فرهنگی را پایهگذاری شده در دولت نهم و دهم دانست.
وی از حمایت از دانشجویانی که اقدام به ساخت فیلمهای مستند میکنند خبر داد و گفت: مستند دانشجویی مهار نشده که با حضور رئیس جمهور رونمایی شد از نمونه این کارهاست.
حسینی با بیان اینکه هر جا کار انقلابی شود، حضور پیدا میکنیم، گفت: بنا داریم جبهه فرهنگی را تشکیل داده و برخی کارهای ارزشی را انجام دهیم و صدا و سیما نیز آن را تبلیغ کند.
وزیر ارشاد در پاسخ به سوالی در خصوص سخنگوی شورای صنفی سینما که در گذشته مخالف فرهنگی دولت بود و الان حامی دولت شده، گفت: من وکیلمدافع افراد نیستم و بنا نداریم به تشکلهای صنفی ورود پیدا کنم.
وی از ساخته شدن 3 فیلم در اهواز در خصوص شهدا گفت و ادامه داد: از رسانهها گلایهمندیم که چرا فیلمهای ارزشی را تبلیغ و مطرح نمیکنند.
حسینی فیلمهای قلادههای طلا، راه آبی ابریشم، و نفوذی از قبیل فیلمهای ارزشی دانست و گفت: بخشی از تبلیغات منفی علیه اقدامات فرهنگی کشور قطعا سیاسی است؛ چرا که آنها با دولت مخالفاند و گاها با سکوت خود نیز از آن عبور میکنند.
وزیر ارشاد در مورد فیلمهای معرفی شده به اسکار گفت: در مورد جشنوارههای جهانی باید بازنگری کنیم و نباید اجازه حضور آزاد فیلمها به این جشنوارهها را بدهیم چرا که به کشور ضربه میزند. وزیر امور خارجه یکی از کشورها به رئیس جمهور گفته بود در لحظه ورود به ایران انتظار دیدن کشوری مخروبه را داشتم که برخی سیاهنماییهای فیلمهای ایرانی این شرایط را فراهم کرده اند. نباید فیلمهای نمایشی صرفا تلخی داشته باشد و علیالخصوص برای ببینده خارجی باید نقاط قوت هم لحاظ شود.
وزیر ارشاد در ادامه به فیلم خانه پدری انتقاد کرد و گفت: فیلمی توسط یکی از نهادها به نام خانه پدری ساخته شده که در حال حاضر توقیف است، در آن فیلم پدری دختر خود را فجیعانه به قتل میرساند و من با دیدن آن فیلم چند وقت خواب از سرم پریده بود.
پایان پیام/
نظر شما