حجاج کهنسال واکسن آنفولانزا تزریق کنند

مدیر امور استان‌های مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: زایرانی که مبتلا به بیماریهای قلبی، کلیوی، تنفسی، دیابت و ضعف سیستم ایمنی هستند و زنان باردار و کهنسالان واکسن آنفولانزای فصلی تزریق کنند. <BR> <BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان ناصر چرخ‌ساز، مدیر امور استانهای مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: طبق دستورالعمل وزارت بهداشت عربستان و توافق با دیگرکشورها همچنین با توجه به این‌که بیماری اپیدمی مننژیت، بیماری بومی این کشور است، واکسن مننژیت جز مقدمات الزامی برای کلیه حجاج است و زائرانی که وارد عربستان می‌شوند با توجه به دلایل ذکر شده، باید واکسن چهارظرفیتی مننژیت برای آن‌ها تلقیح شود.

وی افزود: زمان تزریق واکسن حداقل 10 روز پیش از اعزام است و با توجه به نوع واکسن مهلت آن متغییر است. به عنوان مثال برای واکسن پلی‌ساکاریدی دو سال اعتبار وجود دارد و منظور از مدت زمان حداقل ده روز، به این معنا است که مدت زمان بیشتر، ایرادی ندارد.

این فعال امور پزشکی حج و زیارت در رابطه با محدودیت های سنی برای تزریق این واکسن تصریح کرد: کلیه افراد بالای دو سال باید واکسینه شوند و این واکسن همان واکسن مننژیت است.

چرخ‌ساز با بیان این‌که ازدحام جمعیت افراد بیمار، ریسک انتقال بیماری‌ها را بالا می‌رود، گفت: توصیه شده است که واکسن آنفولانزای فصلی برای افرادی که مبتلا به بیماریهای مزمن مانند قلب، کلیه، دستگاه تنفس، دیابت و ضعف سیستم ایمنی هستند همچنین زنان باردار و افرادی که چاقی مفرط دارند تزریق شود.

وی در ادامه افزود: عربستان تاکید بر تزریق واکسن فلج اطفال نیز دارد که این واکسن در کشور ما برای همه انجام می‌شود همچنین تاکید می‌شود مناطقی که درگیر بیماری تب زرد هستند در صورت تشرف به این سفر معنویی باید واکسن تب زرد را نیز تزریق کنند.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین توصیه‌ها برای این گروه از زوار است و مجدا یادآوری می‌شود مننژیت برای همه حجاج و آنفولانزا برای بیماران و افراد کهنسال و کسانی که نقص دستگاه ایمنی دارند که بیشتر افراد کهنسال نیز با این موضوع روبه‌رو هستند انجام می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری وی افزود: برای کسانی‌که مشکل پنومونی دارند و زائرین بالای 65 سال نیز واکسن تلقیح می‌شود.

چرخ‌ساز در پایان خاطرنشان کرد: بیشتر تاکیدات در حد توصیه بهداشتی برای زائرین است؛ رعایت مسائل بهداشتی مانند شستشوی دست‌ها، زدن ماسک، رعایت تغذیه مناسب، ورزش سالم و پرهیز از تردد در جاهایی که ازدحام جمعیت زیاد باشد از مواردی است که برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های واگیردار به حجاج توصیه می‌شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 168702

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha