به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، کامل گلباغی، مسئول دبیرخانه امور مساجد استان کردستان، امروز ( 13 شهریور) در این دیدار گفت: نوجوانى و جوانى، بهار عمر و هنگام شکوفایى آن و آغاز فراز و نشیبهاى روحى و جسمى و رسیدن به رشد است و در این دوره کمکم شخصیت انسان شکل مىگیرد و پرسشهاى فکرى و فرهنگى بسیارى در ذهن جوان پیدا مىشود
وی افزود: روزهاى جوانى لبریز از زیبایى، نشاط، احساسات، لذتهاى متنوع، تفریح و آراستگى است. از سوى دیگر، خداجویى و خدایابى و دینباورى از ویژگیهاى این دوران است و با درک این ویژگیها و انرژى متراکمى که در آنها وجود دارد و با تبیین صحیح باورها و ارزشهاى دینى و مذهبى، مىتوان روح ناآرام جوان را آرامش و اطمینان بخشیده و او را به نجات و کمال رساند.
این مقام مسئول اظهار داشت: نهادهای فرهنگی جامعه وظیفه دارند قرآن کریم را که تجلىگاه خداوند و یگانه وسیله ارتباط میان بندگان و آفریدگار جهان است، به میان جوانان بیاورند و آنان را با کتاب خدا آشنا، و اندیشه و عمل آنان را با قرآن هماهنگ کنند و بدین وسیله، قرآن را از انزوا و مهجوریت خارج سازند.
گلباغی خاطر نشان کرد: هدایت و تربیت صحیح جوانان و به کارگیری نیروها و استعدادهای آنان در پیش رفت آینده کشور بسیار موثر است از این رو با توجه به تلاشهای دشمن برای فاصله گرفتن جوانان از هویت فرهنگی و مذهبی، بررسی راههای گسترش و موانع دین داری و دین باوری در بین جوانان اهمیت ویژهای دارد.
وی ادامه داد: تهاجم فرهنگی از دیگر موانع حضور جوانان در مساجد است، در تهاجم فرهنگی پایگاههای دینی همچون مسجدها مورد حمله قرار میگیرند. دشمن به این شیوه میکوشد فرهنگ ضد ارزشی غرب را در میان جوانان گسترش دهد و آنان را نسبت به مفاهیم و احکام دینی بی عقیده کند.
مسئول دبیرخانه امور مساجد کردستان تصریح کرد: مسجد پایگاهی است که در راه مبارزه با تهاجم فرهنگی بسیار موثر است بنابراین، در صورتی که در این جدال نابرابر فرهنگی، مسجد جوانان را جذب کند، قدم بلندی در راه مبارزه با تهاجم فرهنگی برداشته شده است.
وی افزود: جوانان، روحیات و خواستههایی دارند که از ویژگیهای دوران جوانی است و مسجد میتواند با برنامههای گوناگون و پرشور و هیجان انگیز، جوانان را به سوی فطرت پاکشان بکشاند. به همین دلیل، جوانان در برخی مراسم دینی که شور و هیجان بیشتری دارد حضور چشمگیری دارند.
به گفته وی، مساجد به عنوان مهم ترین پایگاه فرهنگسازی، نقش مهمی در ایجاد انس در جامعه دارند و در صورت فعال شدن، علاوه بر رفع مشکلات بودجه و مکان فعالیتهای قرآنی، باعث افزایش تعداد مراجعین برای یادگیری قرآن و احکام و سایر فعالیت های آموزشی می شود.
گلباغی گفت: مسجد برای جذب جوانان، باید فعالیتهای گوناگونی انجام دهد تا هر گروه از جوانان را با یک شیوه به سوی خود بکشاند که از جمله آنها می توان به برگزاری مسابقهها، سفرهای زیارتی و سیاحتی، کلاسهای آموزشی، بها دادن به جوانان، عضویت در هیات امنا، واگذار کردن فعالیتهای مسجد به جوانان، انجام تبلیغات دینی، نظافت و تزیین مسجد، بیان مباحث مورد نیاز جوانان در مسجد، اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور نقش موثری در جذب جوانان به فعالیت های فرهنگی در این مکان مقدس دارند، گفت: با توجه به رویکرد دینی کشور حضور نیروهای متعهد و دلسوز می تواند در پیشبرد برنامه های فرهنگی و هنری در کشور نقش به سزایی ایفا کند.
پایان پیام/
نظر شما