سومین گردهمایی مدیریت کاهش هدر رفت آب در ساری برگزار شد

سومین گردهمایی کمیته راهبردی مدیریت کاهش هدر رفت آب با حضور معاونان نظارت بر بهره برداری شرکت های آب و فاضلاب روستایی شش استان کشور امروز در ساری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، حسین برزگر ،مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران، امروز(13 شهریور) در حاشیه این گردهمایی میانگین بارندگی در استان را 700 تا750 میلی متر عنوان کرد و گفت: به رغم چنین مزیت نسبی، مازندران همچنان با مشکل کمبود آب مواجه است.


وی مهم ترین علت کمبود آب را هدر رفت آن دانست و افزود: از سال 70 تاکنون حل این مشکل در دستور کار بوده، اما اقدام جدی و عملی در این خصوص صورت نگرفته است.


مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران از فرسودگی لوله ها به خاطر شرایط آب و هوایی و قدمت بالای تاسیسات به عنوان مهم ترین عوامل هدررفت آب یاد کرد و بیان کرد: در مازندران 15 هزار کیلومتر شبکه آبرسانی در دو هزار و 420 روستای بالای 20 خانوار وجود دارد که پنج هزار کیلومتر از مجموع شبکه های آبرسانی روستایی فرسوده است و از این رو 30 درصد آب تولیدی هدر می رود.


برزگر، تخصیص اعتبارات لازم را بهترین راه حل در جلوگیری از هدر رفت آب و اصلاح فرسودگی لوله ها دانست و اظهار کرد: در سفر سوم هیات دولت به مازندران با پیشنهاد ما مقرر شد اعتبارات اصلاح شبکه آبرسانی در قالب اعتبارات ملی پیش بینی شود.


وی ابراز کرد: در بودجه سال جاری بیش از 10 هزار میلیارد ریال برای این منظور در کل کشور پیشنهاد شد که متاسفانه هنوز مصوب نشده است.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران یکی دیگر از مشکلات کمبود آب شرب در این استان را فقدان منابع پایدار تجمیع آب معرفی کرد و گفت: میانگین تجمیع آب در کشور 34 درصد است اما در مازندران زیر 10 درصد است و استان از نظر سد سازی بسیار عقب است.


وی افزود: فقط دو سد در مازندران وجود دارد که تاسیسات آبرسانی آن در دست احداث است و هنوز به مرحله بهره برداری نرسیده است.


رجب بابازاده، معاون نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران نیز در این گردهمایی اظهار کرد: دو هزار و 101 روستا با جمعیت یک میلیون و 26 هزار نفر در مازندران دارای شبکه آبرسانی است.


وی افزود: 84 درصد این مشترکین خانگی هستند و برای آبرسانی به تمامی این روستاها و رفع مشکلات کمبود آب، بیش از یک هزار و 961 لیتر در ثانیه کمبود آب داریم.


بابازاده میانگین سرانه مصرف آب را حدود 15 متر مکعب برای هر مشترک عنوان کرد و گفت: هر ساله بر طول شبکه های آبرسانی فرسوده در مازندران افزوده می شود و رفع و اصلاح این فرسودگی ها نیازمند اعتباراتی است که امیدواریم هر چه زودتر تخصیص یابد تا جلوی هدر رفت آب گرفته و هزینه آن جهت تولید منابع آبی صرف شود.


پایان پیام/

کد خبر 168520

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha