به گزارش خبرگزاری شبستان ، پایگاه خبری سوره مهر، دوره جدید این ماهنامه در سه بخش خبری، حکمی و ذوقی در قالب مجله خبری تحلیلی، به همراه ضمیمه ادبی و هنری عرضه شده است.
بخش خبری آن اطلاع رسانی اخبار چهار حوزه ایران، اسلام، جهان عرب و جهان غرب در بخش های ادبی، هنری و اندیشه اسلامی است. بخش تحلیلی هم شامل بخش های تحلیل سبک زندگی، نظام اجتماعی، نظریه، تفکر، هنر و تاریخ است که با نگاهی تاریخی ،جامعه شناختی و فلسفی به بررسی مفاهیم، موضوعات، مصادیق و جریان های اجتماعی ایران اسلام و غرب پرداخته شده است.
ضمیمه هنری که به بخش ذوقی این دوره از نشریه «سوره اندیشه» اختصاص دارد، با عنوان «اقالیم قلم» در هفت اقلیم طلیعه و طلایه،ساحت سیاحت،آستان داستان،«نما» نمای،چامه و چکامه،طرایف و ظرایف و نگاره ها و نگره ها عرضه شده است.
اولین بخش این شماره شامل خبر و گزارش است که این اخبار و گزارش ها مرور می شود «بررسی مبانی فلسفی علوم انسانی در موسسه امام خمینی»،«به سوی دانش فرهنگ و ارتباطات؛عنوان گزارشی ازسلسله نشستی در دانشگاه امام صادق با حضور پروفسو مولانا،رضا فاضل و ....»،«کنفرانس ارائه اخلاق سیاسی اسلام در سوییس»،«گفت و گو با دکتر سعید زیبا کلام، پیرامون نحوه برگزاری همایش روز جهانی فلسه در تهران» و ...
همچنین در این بخش تعدادی از کتاب های تازه منتشر شده در حوزه اندیشه اسلامی معرفی شده اند که از جمله آنها می توان به کتاب «برقی از منزل لیلی» شامل مجموعه مقالات دکترمحمد رجبی درباره مبانی اندیشه امام خمینی،«منطق فهم» دین نوشته حجت الاسلام علی اکبر رشاد،«تولید علم و علوم انسانی» نوشته دکتر ابراهیم فیاض و ...اشاره کرد.
دکتر جوزف استیگلیتز، برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال 2001 و استاد دانشگاه کلمبیا هم طی یادداشتی با عنوان «نیاز ضروری به یک پارادیم جدید اقتصادی» به تبعات رکود اقتصادی در جهان پرداخته و از لزوم باز تعریف یک پاردایم جدید اقتصادی صحبت کرده است.
بخش تحلیلی «سوره اندیشه» هم با تحلیل سبک زندگی آغاز شده است که در این بخش ابوذر ذاکر در مطلب «سبک زندگی پرانتز باز» به پرسش هایی در باب زندگی پرداخته است. در ادامه هم عطالله بیگدلی از اینکه «چرا باید درباره سبک زندگی سخن گفت؟» یادداشت نوشته است.
«آمریکایی ها چگونه زندگی می کنند؟»، پاسخ به این پرسش که مردم امریکا چگونه زندگی می کنند را می توانید در مصاحبه با دکتر کاووس امامی،عضو هیت علمی دانشگاه امام صادق از نگاهی جامعه شناسانه بخوانید.
همچنین با دکتر ناصر فکوهی، استاد مردم شناسی دانشگاه تهران هم درباره سبک زندگی،تفریح، تجارت و تفکر مصاحبه شده است.
سید مهدی ناظمی در مطلب «تلویزیون از جان خانواده چه می خواهد» به تاملی در باب نسبت خانواده و تلویزیون در دنیای امروز پرداخته است .
حسن سعد آبادی هم در مطلب «زندگی به سبک آسمان » به نحوه سبک زندگی در دوران دفاع مقدس پرداخته است تا نشان دهد که در این دوره رزمندگان و خانواده هایشان چگونه زندگی می کرده اند.
«نگاهی به ابعاد عشق» هم عنوان گفت و گو با حجت الاسلام شریف زاده است که به ابعاد عشق الهی و حقیقی و عشق غیر حقیقی پرداخته شده است.
بخش دوم اختصاص به نظام اجتماعی دارد. این بخش با نوشتاری از دکتر مسعود درخشان درباره کل نگری و کیفیت ساختارها،فرایندها و ارتباط اجزا در اقتصاد با عنوان «درآمدی بر مفهوم نظام های اقتصادی» شروع شده و در ادامه دکتر فرشاد مومنی در گفتاری به بررسی وجوه مختلف نظام سرمایه داری با عنوان «سرمایه داری در عصر شتاب تاریخ» پرداخته است.
رابرت ال هیلبرونر هم در مقاله «سرمایه داری نظامی مبتنی بر سلطه اجتماعی نه فقط مبادله عقلایی» به ابعاد مختلف سرمایه داری و اینکه سرمایه داری چگونه نظامی است پرداخته است.
دکترحسن بنیانیان، رییس سابق حوزه هنری در نوشتار «مسئله شناسی و مسئله یابی در جامعه ایرانی» به آسیب شناسی فرهنگی مدیریتی فرایند تصمیم و برنامه ریزی در کشور پرداخته است.
دکتر حسن سبحانی هم در نوشتار «اقتصاد ما و غرب شناسی» به شناخت خاستگاه و ریشه های مسائل اقتصادی ایران پرداخته است.
نظریه اجتماعی عنوان سومین قسمت از بخش تحلیلی«سوره اندیشه» شماره جدید است که اولین مطلب آن از دکتر رضا داوری اردکانی است که درباره اینکه علوم انسانی را برای چه می خواهیم به نظریه پردازی در این زمینه پرداخته است.
«تامل در تعلم» عنوان گفت و گو با دکتر حسین کچویان درباره بازخوانی نحوه آشنایی ما با علوم اجتماعی است.در ادامه هم با دکتر ابراهیم فیاض درباره الزمات سه گانه تولید علم دینی با با عنوان «شک سه گانه» گفت و گو شده است.
«روح زنده دکارت» عنوان گفت و گو با دکتر منوچهر صانعی دره بیدی است که به بررسی نسبت بین تجدد و مدرنیته با تفکر و فلسفه غرب پرداخته شده است.
«دیدار دو رییس فرهنگستان» به دیدار حجت الاسلام میرباقری رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم و دکتر رضا داوری اردکانی رییس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی و گفت و گوی این دو پرداخته است.
هنر و رسانه عنوان بخش دیگری از قسمت تحلیلی این شماره است.«زیبا شهر فانتزی» عنوان مطلبی است درباره اتوپیا و اتوپیای تبلیغاتی که در آن اشاراتی به آرمان شهری که توسط تبلیغات مصرفی معرفی می شود پرداخته شده است.
«پیامبر سوژه کاریکاتورهای سیاسی» که توسط دو محقق سوئدی با نام های جاسپر اشترومبک و آدم شهنا نوشته شده است که هدف این دو محقق بررسی نحوه چارچوب سازی روزنامه های نخبگان سوئد و آمریکا در خصوص انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام در یک روزنامه دانمارکی و حوادث متعاقب آن است.
ابعاد مختلف سینمایی دینی و ایران نیز در گفت و گو با مجتبی فرآورده با عنوان «سینمایی ایران و واقعیت سینمایی دینی» بررسی شده است.
آخرین بخش هم درباره تاریخ است که دکتر رضا سلیمان حشمت، استاد دانشگاه در نوشتار «عهد بی عهدی و تاریخ بی تاریخی» به مسئله تاریخ در جهان پرداخته است.
«تفکر فلسفی در سنت تاریخی» عنوان گفت و گو با کتر حسین کلباسی،«فلسفه تاریخ از دیرباز تاکنون» گفت و گو با دکتر کریم مجتهدی و «روایت های تورانی از ایران» گفت و گو با شهریار زرشناس هم مطالب بعدی بخش تاریخ سوره اندیشه است.
گفتنی است، ماهنامه فرهنگی تحلیلی «سوره اندیشه» به همراه ضمیمه ادبی هنری «اقالیم قلم» از دوره جدید 288 و با قیمت 5 هزار توان توسط سوره مهر منتشر شد.
پایان پیام/
نظر شما