حجت الاسلام سید محمد رضا آل عیوب، کارشناس تاریخ اسلام و از اساتید جامعه المصطفی العالمیه در رابطه با شخصیت حضرت حمزه علیه السلام و تاثیر وی در تاریخ اسلام به خبرنگار شبستان گفت: حضرت حمزه علیه السلام، فرزند عبدالمطلب و عموی پیامبر گرامی اسلام بود که بسیار مورد عنایت و احترام پیامبر قرار داشت. او از جمله کسانی بود که به واقع امان و آرامش را از دشمنان اسلام سلب کرده بود تا حدی که هند همسر ابوسفیان وقتی حضرت حمزه به شهادت می رسد نهایت شقاوت خود را بروز داده و نسبت به جگر آن بزرگوار جسارت می کند.
وی تصریح کرد: حضرت حمزه نخستین شهید اسلام است که به لقب سید الشهدا مفتخر شده است و این لقب توسط شخص رسول خدا به او داده شد. پس از شهادت حمزه، پیامبر برای او مجلس عزا برپاکردند و این از جمله اموری است که نشانگر جایگاه و مقام این مرد بزرگ و شخصیت تاثیرگذار و سرنوشت ساز درتاریخ اسلام است.
این کارشناس تاریخ اسلام خاطرنشان کرد: حضرت زهرا سلام الله علیها هر هفته به زیارت مرقد حمزه عموی خود در منطقه احد می رفتند و پیامبر درباره شهدای احد فرمودند: «هولاء شهداء! فاتوهم و سلموا علیهم و لم یسلم علیهم احدا، ماقامت السموات و الارض الا ردوا علیه! اینان شهیدان هستند نزد آنان بروید و بر آنان درود بفرستید و تا زمانی که آسمان و زمین برپاست کسی به زیارت آنها نرود و بر آنها سلام ندهد جز آنکه سلامش را پاسخ دهند.»
وی خاطرنشان کرد: مراغی در قرن 8 می نویسد؛ از قبور شهدای احد تنها محل قبر حمزه و «عبدالله بن جحش» و بنابر نوشته ای قبر «مصعب بن عمیر» شناخته شده است. که بر روی آنها گنبد یا بارگاه بزرگی توسط مادر الناصرلدین الله در سال 570 ساخته شد بعدها، سلطان قایتبای در سال 893 بر بنای این مقبره افزود. اما مقبره یاد شده در دوره صعودی ها تخریب شد تا آن که «شیخ شربتلی» اجازه یافت دیواری در اطراف آن بکشد و این دیوار پس از وی باز ترمیم و تعمیر شده است.
حجت الاسلام آل عیوب افزود: قبر حضرت حمزه نیز متاسفانه با این بیرحمی تاریخی ویران و منهدم می شود اما یکی از آداب و رسوم اهالی و مردمان حجاز که تا همین اواخر نیز پابرجا باقی مانده، این است که 12 رجب هر سال به مدینه آمده و شب را در منطقه احد بر مزار حمزه سید الشهدا می روند و تا صبح در فضای باز اطراف کوه رماط می مانند. بنابراین مردم برخلاف آن چه از مسئولان و سران وهابی سر مس زند، همچنان به فکر دین و اعتقادات و الگوهای ارزشی خود هستند.
پایان پیام/
نظر شما