حضرت عبدالعظیم الگوی ما در دین پژوهی است

حجت الاسلام والمسلمین خاتمی گفت: آنچه حضرت عبدالعظیم به عنوان الگو برای ما مطرح کرد جلوه ای از دین پژوهی است امروز جوانان ما دقت کنند که دین را از دین شناسان واقعی بگیرند.


به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران پیش از ظهر امروز 15 شوال در سالروز رحلت عبدالعظیم حسنی (ع) در بارگاه ملکوتی این امامزاده عظیم الشان گفت: امروز علاوه بر رحلت حضرت عبدالعظیم سالروز شهادت حمزه سیدالشهدا است که شهادت او داغ بزرگی بر قلب پیامبر اعظم بود به گونه ای که فرمودند: به عمرم داغی اینچنین ندیدم. مناسبت دیگر امروز رحلت حضرت عبدالعظیم حسنی امامزاده ای که مورد عنایت حضرت هادی (ع) بود و سفارش بسیاری به زیارت ایشان شده است و ما امروز اجر رسالت را با این زیارت ها و احترام به سلاله پاک پیامبر(ص) ادا می کنیم.

وی افزود: قرآن کریم در رابطه با دین سه نوع برخورد را بیان می کند نخست کسانی که رابطه ای با دین ندارند که قرآن در آیه 24 سوره جاسیه این موضوع را مطرح می کند منطق انسان ها بی دین این است که تمام عالم را در این دنیا خلاصه می کنند و با خدا نیز رابطه ای ندارند گروه دوم کسانی هستند که دین دارند اما دین آنها بسیار سطحی و عاریتی و مقطعی و موسمی است دین به عمق جان آنها نفوذ نکرده قرآن در سوره حج آیه 14 به این افراد اشاره می کند کسانی که ارزیابی می کنند آیا با دین به دنیای آباد نیز می رسند یا نه و اگر نرسیدند دین را رها می کنند. گروه سوم نیز دین مداران واقعی هستند آنها که پای علم دین ایستاده اند و مال و جان و آب و گل خود را برای دین می دهند آیه 15 سوره حجرات.

 

حجت الاسلام والمسلمین خاتمی خاطرنشان کرد: مومنان واقعی کسانی هستند که ایمان به خدا و رسول دارند (إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذینَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ لَمْ یَرْتابُوا وَ جاهَدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ فی سَبیلِ اللَّهِ أُولئِکَ هُمُ الصَّادِقُونَ) یعنی دچار شک و شبهه نمی شوند شک و شبهه چیزی نیست که با اجازه و اختیار انسان بیاید مانند یک ویروس اما این افراد مبانی دینی خود را مستحکم می کنند (اولئک هم الصالحون) این افراد مصداق صالحان هستند به عبارت دیگر کسانی که دم از خدا می زنند اما حاضر نیستند برای دین سرمایه گذاری کنند کاذب و دروغگویند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: حضرت حمزه و حضرت عبدالعظیم دو بزرگواری هستند که تمام زندگی انها بر مدار دین استوار بود حضرت حمزه وقتی دید ابوجهل به پیامبر توهین می کند خطاب به او گفت به کوری چشم تو همین حالا مسلمان می شوند و شهادتین را بر زبان جاری کرد او همواره جمعه ها و شنبه ها روزه می گرفت و با زبان روزه نیز به شهادت رسید در روایتی نقل است که بر عائمه عرش نوشته شده که حمزه اسدالله و اسد رسوله و سیدالشهدا است.

وی افزود: بر مقام بلند حضرت حمزه همین بس که حضرت زهرا (س) هنگامی که به زیارت قبور شهدا می آمدند سراغ قبر حمزه رفته و در انجا می نشست و گریه می کرد.

 

حجت الاسلام و المسلمین خاتمی یادآور شد: حضرت حمزه به وضع فجیعی به شهادت رسید وحشی قاتل حمزه در جریان فتح مکه به طائف گریخت به او گفتند که اگر مسلمان شوی پیامبر با تو کاری نخواهد داشت او شهادتین گفت و به خدمت پیامبر رسید و عرض کرد یا رسول الله مرا ببخشید پیامبر که کانون رحمت الهی بود او را بخشید اما فرمود: از این پس تو را نبینم چرا که طاقت دیدن تو را ندارم. حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) نیز جلوه کامل دین مداری است ایشان به معنای دقیق کلمه فقیه بود اهل رجال ایشان را فردی ثقه می دانند به شدت در دین خود دقت می کرد و افتخار آن حضرت این است که امام معصوم به او مدال فقاهت داده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری در رابطه با شخصیت این امامزاده عظیم الشان تاکید کرد: از جلوه های برجسته آموختنی از زندگی ایشان موضوع عرض دین است یعنی ایشان به امام (ع) عرض کرد که من دینم را به شما عرضه می کنم آنچه صحیح است تایید و آنچه اشتباه است به من تذکر دهید در این عمل چند نکته نهفته است نکته اول پاسداری از دین براساس مستندات روایی ما دین گوهری نفیس است که باید آن را محافظت کرد انسان بدون دین و بدون خدا گم گشته و بی هویت است همچنان امیرالمومنین (ع) فرمودند: زندگی با دین معنا پیدا می کند و اینکه انسان هوشیار بوده و محافظ دین خود باشد تا دین او را نربایند نعمت بزرگی است.

 

وی تصریح کرد: اقامه دین یعنی حضور دین در ابعاد مختلف زندگی، امروز ادارات، بیمارستانها، پارکها و حتی مراکز حمل و نقل ما نیز باید بوی دین بدهند انگیزه مردم ایران در انقلاب اشتیاق آنها برای جاری شدن دین در عرصه جامعه بود.

حجت الاسلام والمسلمین خاتمی گفت: وضعیت حجاب در جامعه ما امروز کاملاً نامطلوب است و گویا هیچ مسئولی نمی خواهد این مسئولیت را بر عهده بگیرد این خطر بزرگی برای جامعه ما است برخی می گویند ما با برخوردهای خشن مخالف هستیم پاسخ ما این است که ما نیز با برخورد خشن مخالفیم اما چرا کاری نمی کنید آیا حجاب از احکام اسلام نیست ما وظیفه داریم که تا حد امکان انجام وظیفه کنیم و امروز وظیفه من فریاد زدن و هشدار است.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: وظیفه دگری که در قرآن مطرح می شود ایستادن پای دین است که در این عرصه ملت ایران تاکنون سربلند بوده است سوم تعبیر قرآن تفقح در دین و دین پژوهی است سوره توبه آیه 122 می فرماید: "وَ ما کانَ الْمُؤْمِنُونَ لِیَنْفِرُوا کَافَّةً فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَ لِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ" آنچه حضرت عبدالعظیم به عنوان الگو برای ما مطرح کرد جلوه ای از دین پژوهی است و این که به دنبال تحکیم مبانی دینی خود باشیم امروز جوانان ما دقت کنند که دین خود را از سرچشمه آن و از دین شناسان واقعی بگیرند من به عنوان یک طلبه که جریانات 50 سال اخیر را کاملاً مطالعه کرده ام به شما می گویم که در گرداب های مختلف اعتقادی تنها کسانی جان سالم به در می برند با حوزه و حوزویان آشنا بوده اند کسانی که دینشان را از مطهری ها و امثال او گرفتند انحراف های امروز از اینجا نشات می گیرد این افراد دین خود را از کسانی گرفته اند که دین شناس نبودند.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه تاکید کرد: در سالهای دهه 50 کتابهای سه عالم شهید مطهری آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله سبحانی تحریم شد چرا که این سه عالم برجسته حوزوی به تمام ابعاد دین در زمینه فقه، اصول، حدیث، رجال و ... توجه داشتند حضرت عبدالعظیم (ع) به ما آموخت که به سراغ اسلام شناسان واقعی برویم.

وی افزود: جلوه برجسته این عمل حضرت عبدالعظیم موضوع تولی و تبری ایشان است که هر کس با معصومین و جانشینان پیامبر همراه باشد با خدا و هر که جدای از آنها باشد جدای از خدا است حضرت حق آدم های نان به نرخ روز خور را دوست نمی دارد. امیرالمومنین (ع) فرمود: آدم های متلون نزد خداوند ملعون هستند از حق و ولایت اهل حق جدا نشوید کسی که ما را به دیگران بفروشد نابود شده با حسرت و ذلت از دنیا می رود و امروز بی تردید مصداق ولایت اهل حق ولایت فقیه است ما امروز در این مجلس با حضرت عبدالعظیم بیعت می کنیم که از دین و از ولایت جدا نشویم چرا که این دو رمز و راز سلامت انسان است.

پایان پیام/
 

کد خبر 168262

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha