محمدحسن آصفری، عضو هیئت رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانیه شانزدهمین اجلاس جنبش غیرمتعهدها در تهران به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: با تدابیری که آحاد مسئولین انجام دادند شانزدهمین اجلاس نم با دستاوردهای بسیار خوبی برای جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عضو پایان یافت.
وی با بیان اینکه این اجلاس حتی برای نظام بین المللی دستاوردهای مثبتی داشت اظهار کرد: علی رغم توطئه های آمریکاییان و غربیان برای برگزار نشدن این اجلاس و یا کمرنگ شدن آن اما این اجلاس با حضور گسترده و پرشور روسای جمهور، وزرای خارجه، معاونین رییس جمهور از کشورهای عضو برگزار شد که قابل قیاس با 15 اجلاس گذشته نیز در این زمینه نیست.
آصفری تصریح کرد: خوشبختانه کشورهای عضو جنبش وضعیت ایران دیدند و به این نتیجه رسیدند که ایران هیچگاه به دنبال سلاح هسته ای نبوده است و نیست و در مقابل قطعنامه های یکجانبه گرایانه و یک طرفه شورای امنیت که با لابی صهیونیست و آمریکا صادر می شود متوجه شدند که ایران سی سال است با شفافیت فعالیت هایش را انجام می دهد.
وی اضافه کرد: قراردادها و مطالباتی که در حاشیه این اجلاس میان وزرا و روسای جمهور این کشورها چه با کشورمان و چه با دیگر کشورهای عضو منعقد شد گام بزرگی در راستای فعالیت های اعضای این جنبش بود.
عضو هیئت رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه در بیانیه تهران به موارد و مسائل منطقه به دور از بخشی نگری توجه شد گفت: موضوع اقدامات خودسر و یکسویه سازمان ملل که با لابی آمریکا و صهیونیسم همواره انجام شده است در یکی از بندهای بیانیه تهران بر آن تاکید شد و این کشورها خواستار استقلال خودشان در همه موارد شده اند.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از بندهای این بیانیه توجه به موضوع فلسطین بود که این موضوع نه تنها موضوعی منطقه ای بلکه موضوعی بین المللی و اگر کسی بخواهد به موضوع فلسطین به صورت بخشی نگاه کند خیانت به دنیا کرده است و لذا توجه به فلسطین که یکی از موضوعات اصلی جهان امروز است توجه به حقوق بشر در دنیای امروز است.
عضو هیئت رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: بحث تحریم های یکجانبه گرایانه آمریکا علیه برخی کشورها و به ویژه کشور ما و تاکید بر حقوق ملت ها از دیگر بندهایی بود که در این بیانیه به آن تاکید شد.
وی یادآور شد: آنچه مهمتر از بندهای این بیانیه است عملیاتی شدن و اجرایی شدن بندهای آن است که باید با یک ساختار جدید 120 کشور عضو این جنبش خود را متعهد و ملزم به اجرایی شدن آنها بداند.
آصفری تصریح کرد: قطعاً کشورهای عضو جنبش عدم تعهد که دوسوم اعضای سازمان ملل را تشکیل می دهند می توانند بیانیه تهران را به عنوان یک قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد که امسال برگزار می شود صادر کنند و در راستای اجرایی شدن آن متعهد باشند.
وی خاطرنشان کرد: قطعاً کشورهای عضو می توانند در اجرایی شدن این بیانیه بسیار کارساز باشند و نباید آن را در حد مناسبات و روابط خود محدود کنند بلکه باید آن را در مناسبات و روابط خود با سایر اعضاء و خارج از جنبش نیز مدنظر قرار دهند.
پایان پیام/
نظر شما