به گزارش خبرگزاری شبستان، پنجمین دوره همایش اندیشههای آسمانی با رویکرد تحولمدار در قالب راهبرد هنر همافزا ویژه هنرمندان کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در مشهد مقدس در حال برگزاری است. این اردوی آموزشی از پنجم شهریور آغاز و تا 22 شهریور ادامه دارد.
این دوره که با حضور 2 هزار 300 هنرمند مسجدی از 13 هزار کانون کشور برگزار می شود، در چهار دوره 5 روزه و در قالب 5 گروه هنری نغمههای آسمانی، قراء و مرتلین، رسانه مرتبط به سیما، شعر و ادبیات، گرافیک و نقاشی، مستند سازی و خبرنگاری ادامه می یابد.
توصیه به راهاندازی سایت خنده حلال
حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور در جمع هنرمندان برگزیده کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در مشهد مقدس با اشاره به اهمیت هنر در دنیای امروز افزود: امروزه دنیا افراد وافکار مختلف را با ابزار هنر میشناسند.
وی با برشمردن خصوصیات هنر خاطرنشان کرد: هر هنری ارزشمند نیست، هنری ارزشمند است که ضمن مثبت، ارزان، قابل فهم و قابل درک بودن برای همگان، ضداخلاق، مایه تمسخر، تحقیر و تخریب دیگران نباشد.
وی درباره خصوصیات یک هنرمند افزود: هنرمند باید علاوه بر مجهز بودن به هنر به ابزار دین و علم مجهز باشد.
قرائتی با ضروری دانستن خنده حلال ابراز داشت: در مجامع خودمانی هم میتوان طنزهایی بیان کرد که به یکدیگر و نه با همدیگر بخندیم از این رو مسئولان فرهنگی کشور راهاندازی سایت خنده حلال را پیگیری کنند.
هنرمند مسجدی تولی و تبری را باهم داشته باشد
آیتالله سیداحمد خاتمی نیز در جمع هنرمندان برگزیده کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در مشهد مقدس، سعادت جوامع بشری را در پذیرش ولایت خدا عنوان کرد و گفت: اهداف هنرمندان مسجدی متفاوت با سایر هنرمندان است. هنرمند مسجدی باید انگیزه مسجدی داشته باشد وگرنه هنرمند است ولی مسجدی نیست.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان با اشاره به آیههای سوره مائده اهدافی را برای هنرمندان مسجدی برشمرد و اظهار داشت: هنرمند مسجدی باید تولی وتبری را بایکدیگر داشته باشد.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: در عرصه هنر به همان اندازه به تولی بها داده میشود باید به تبری نیز توجه کرد و از دشمنان خدا و کسانی که دین و خدا را مسخره میکنند بیزاری جست.
وی با بیان اینکه ترویج رفتار مومنانه یکی دیگر از اهدافی بوده که قرآن بر عهده هنرمندان گذاشته است، اظهار داشت: باید هنرمند مسجدی با هنر خود نفوذناپذیری در برابر کفر را ارزش جلوه دهد و نباید تحت تاثیر جریان غیر خدا قرار گرفت.
این استاد حوزه با بیان اینکه گاهی اثر یک فیلم کوتاه، نغمه آسمانی و شعر اثرش بیشتر از یک خطابه است، اظهار داشت: هنرمند مسجدی باید هنر فاخر خود را در زمینه حضور بیشتر جوانان در مسجد به کار گیرد.
وی ادامه داد: متولیان فرهنگی کشور و امامان جماعات مساجد نیز باید هنرمندان مسجدی را تکریم کنند که قسمتی از آن بر طرف کردن نیازهای معنوی و بخشی نیز تکریم شخصیت آنان است.
رنگ خدایی بگیریم
بنابراین گزارش آیتالله کاظم صدیقی نیز در این دوره اظهار کرد: انسانهایی که ارتباط قوی با خداوند دارند در هر امری که به یگانه معبود ختم شود پیش بروند موفق میشوند و برای الهی شدن در دین، باید رنگ خدا گرفت و برای رسیدن به طراوت خوش بوی وصل الهی، جایگاهی جز مسجد وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه هیچ جایگاهی بهتر از مسجد و خانه خدا برای عبادت نیست، گفت: حضور جوانان در مساجد ثمره علاقه آنها به اهل بیت(ع) و مقید بودن آنها بر روی باورهای دینی و مذهبیشان میباشد.
وی افزود: همراه کردن جوانان، برای خو گرفتن به واجبات دینی، از جمله نابترین و ونورانیترین برکات موجودیت مسجد ها میباشد.
موسس حوزه علمیه امام خمینی تهران با توجه به زیبایهای موجود در جهان آفرینش اظهار کرد: خداوند درقرآن تمام زیباییها را گرد هم آورد و آن را برای هدایت بندهای قرار داده که شاهکار خلقتش بوده است.
وی افزود: خداوند زیباست و هنر خداوند این است که هم چیزرا زیبا آفریده است و هم زیبا نگه داشته است. صادقترین یار در این دنیا خدا است هر کسی که دل به خدا دهد تمام مشکلات زندگی برایش آسان میشود و برای رسیدن به خدا و دل دادان به او باید به دنبال جایگاه معنوی بود که هیچ جایگاه و پایگاهی بهتر از مسجد نمیتوان باشد.
در آرزوی مساجد اوایل انقلابیم
این گزارش می افزاید: وحید جلیلی، مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در جمع هنرمندان مسجدی سراسر کشور در مشهد گفت: هنرمندان کانونهای فرهنگی و هنری مساجد باید برای معرفی هر عنصر حزب الهی و آثار آنان حلقه اتصال در مجامع مختلف باشند.
وی با بیان اینکه در روزگاری نه چندان دور بعد از انقلاب اسلامی، مساجد جدا از برکات و بهره های معنوی آن، قلب هنری کشور در زمینههای مختلف در تولید، توزیع و مصرف آثار هنری و تربیت هنرمندان بود، تاکید کرد: ما در آروزی فضای مساجد اول انقلاب در زمینه هنری مانده ایم.
این کارشناس ارشد معارف اسلامی با اشاره به جایگاه هنر در سخنان رهبری نظام گفت: بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری عمق و گسترش انقلاب اسلامی در داخل و خارج از مرزهای کشور، با بهرهگیری از هنر امکان پذیر است.
به گفته وی از ابتدای جنگ تا کنون تنها 9 هزار عنوان کتاب در زمینه جنگ نوشته شده است ولی اگر برای هر 10 شهید یک کتاب منتشر شود باید تاکنون 22 هزار کتاب منتشر می شد ضمن آنکه برای 40 هزار آزاده 359 کتاب منتشر شده است.
جلیلی ادامه داد: رهبری فرموده اند ما در برخی حوزه های هنری قله های فراوانی مانند شاعران متعهد و انقلابی داریم که این قله ها، دامنه های خود را می سازند ولی در برخی حوزه ها چنانچه قلهای نباشد در آن حوزه، حضور بچه های حزبالهی به شدت کاهش می یابد و یا فعالان در آن حوزه جذب جبهه مقابل می شوند.
وی با اشاره به وظایفی که رهبری به عهده بخشهای مختلف گذاشته اند اظهار داشت: ایشان فرموده اند هم باید مسئولان حواسشان جمع باشد که هنرمندان انقلابی را تحویل بگیرند و هم بستر لازم را برای ظهور و بروز آثار آنان مهیا کنند و وظیفه شاعران نیز این است که نفس خود را پالایش کنند و با یکدیگر رقابت شیطانی نکنند و وظیفه آحاد جامعه به عنوان مخاطبین آثار هنری این است که حلقه توزیع و مصرف آثار هنری باشند.
مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی درباره وظیفه هنرمندان کانون های فرهنگی و هنری مساجد گفت: باید به درک درستی از جایگاه خود برسند تا بتوانند نقش مهمی برای تجدید مطلع هنر انقلاب اسلامی داشته باشند.
وی با تاکید بر آموزش و تربیت نیروی هنرمند توسط کانونهای فرهنگی هنری مساجد گفت: باید مراکز هنری ایجاد کنیم که هنرمندانی آشنا با آرمان های انقلابی و اسلامی تربیت کند چرا که مراکز و دانشگاه های هنری موجود در کشور دارای فضایی خارج از جمهوری اسلامی از نظر تیپ، ظاهر، تفکر و ...هستند.
نگاه آسمانی نشات گرفته از مساجد
همچنین احسان رجبی مستندساز و همرزم شهید آوینی در گفتگو با ستاد خبری پنجمین دوره آموزشی اندیشه های آسمانی با اشاره به نقش مسجد درتحولات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در جامعه افزود: آرمانهای انقلاب اسلامی، ولایت فقیه و نگاه آسمانی امام خمینی(ره) نشات گرفته از مسجد است.
به گفته وی، با گذشت 33 از انقلاب اسلامی هنوز مسجد به دلیل اعتقادات و پایبندی و میثاق مردم با مبانی اسلامی بر همه شئونات جامعه از جمله فرهنگ، سیاست و هنر و غیره تاثیر گذار است.
این کارشناس هنری سیما گفت: مسجد دارای ظرفیتهای زیادی در زمینههای مختلف از جمله هنر، فرهنگ، سیاست و غیره است.
وی با بیان اینکه مسجد صرف نظر از جنبه عبادی آن میتواند در همه زمینهها نقش ایفا کند، ابراز داشت: مسجد صرف نظر از جنبه عبادی آن، نقش تعیین کننده ای در راستای ساختن انسان متعالی از ابتدای ظهور اسلام تاکنون دارد.
این فعال عرصه هنر با اشاره به ارزش هنرمند متعالی در تبیین مبانی اسلامی و انقلابی اظهار داشت: اینکه چقدر هنرمند متعالی است بستگی به نسبتی دارد که او با تاریخ، هویت، ارزشها و آرمان ها برقرار میکند و هر قدر که او در تولیداتش از آرمان ها و ارزشهایش استفاده کند متعهدتر است.
رجبی افزود: هنرمندی که نگاه مبارزاتی و ریشه، هویت و تاریخ ملی و اسلامی نداشته باشد هنرمند متعهد نیست.
بنابراین گزارش مسئول نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر در جمع هنرمندان برگزیده کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در مشهد مقدس با ترسیم نهضتهای اسلام از ابتدا تاکنون اظهار داشت: پایهگذاری جریانات حقطلب با خون امام حسین (ع) در عاشورا شکل گرفت که به قدرت نرسید و بزرگترین شاهد آن غیبت امام زمان(عج) است که امام خمینی با پایهگذاری نهضت اسلامی آن را عرصه قدرت رساند.
وی افزود: هنرمند واقعی مانند آوینی و چمران است که از خود خرج کرده و در عین سلحشوری، متصل به ملکوت شدند.
وی درباره ویژگی های یک هنرمند گفت: هنرمند واقعی باید سجاده اش پهن و اشکش روان باشد، خط بین دل و ملکوت و عرش و فرش او پرتردد باشد، چرا که هنرمندی که اهل عبادت نیست به او اجازه دیدن ملکوت را نمیدهند.
پایان پیام/
نظر شما