آیا اهل سنت مانند امامیه نمازشان را در سفر به صورت شکسته می خوانند؟

اهل سنت و امامیه در اینکه شکسته خواندن نمازها، مختص به نمازهای واجب چهار رکعتی است اختلافی ندارند و تنها اختلافشان، در وجوب یا عدم وجوب قصر (شکسته خواندن) نماز مسافر، است.

خبرگزاری شبستان: اهل سنت و امامیه در اینکه شکسته خواندن نمازها، مختص به نمازهای واجب چهار رکعتی است اختلافی ندارند و تنها اختلافشان، در وجوب یا عدم وجوب قصر (شکسته خواندن) نماز مسافر، است که در این زمینه اقوالی وجود دارد:
1.امامیه [1]:خواندن نماز برای مسافر، به صورت شکسته واجب است.
2.حنفیه[2]: خواندن نماز برای مسافر، به صورت شکسته از مستحبات موکده است و تمام خواندن آن برای مسافر مکروه است و هرکس نماز خود را در حال سفر، تمام بخواند از شفاعت رسول خدا(صلی الله علیه وآله) در قیامت محروم می شود.
3.مالکیه: خواندن نماز برای مسافر به صورت شکسته از مستحبات موکده است و اگر کسی آن را به صورت تمام به جا آورد از ثواب این مستحب محروم شده ولی از شفاعت رسول خدا (صلی الله علیه وآله) در روز قیامت محروم نمی شود.
4.حنابله، شافعیه: مسافر مخیر است که آن را شکسته یا تمام بخواند.
البته در مساله ی نماز مسافر فروعاتی از هر کدام از مذاهب اهل سنت وجود دارد که برای اطلاع از آن باید به کتب فقهی هر یک از این مذاهب مراجعه نمود.

 

--------------------------------------------------------------------------------

[1] الفقه علی المذاهب الخمسه، محمد جواد مغنیه، صلاه المسافر، ص139

[2] الفقه علی المذاهب الاربعه، عبد الرحمن الجزیری، ج1، ص724-725:« فقال الحنفیة : إنه واجب والواجب عندهم أقل من الفرض ومساو للسنة المؤکدة وعلى هذا فیکره للمسافر أن یتم الصلاة الرباعیة... أما المالکیة فقد قالوا إن قصر الصلاة سنة مؤکدة آکد من صلاة الجماعة وإذا ترکه المسافر فلا یؤاخذ على ترکه ولکنه یحرم من ثواب السنة المؤکدة فقط ولا یحرم من شفاعة النبی ... عند الشافعیة والحنابلة : یجوز للمسافر المجتمعة فیه الشروط الآتی بیانها أن یقصر الصلاة الرباعیة - الظهر والعصر والعشاء - فیصلیها رکعتین فقط کما یجوز له أن یتم »

 

پایان پیام/

 

کد خبر 168043

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha