کمبود منابع  مشکل اساسی ادبیات انقلاب اسلامی است

رییس اداره تالیف و انتشار بنیاد شهید معتقد است، کتابهایی که در حوزه انقلاب اسلامی تالیف و منتشر شده، بسیار انگشت شمار است و متولیان امر باید درباره این مشکل فکر اساسی کنند.

میرکاظمی، رییس اداره تالیف و انتشار بنیاد شهید با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: تولیدات آثار شعر و داستان و در کل ادبی، ادبیات دفاع مقدس و پایداری به مراتب بسیار بیشتر از ادبیات انقلاب اسلامی است که این موضوع می تواند به خاطر شرایط زمانی و موضوعی باشد.

وی افزود: از یکسو در سالهای آغازین انقلاب اسلامی جریان های مختلفی در کشور وجود داشت که از لحاظ ایدئولوژیکی اشتراکات یکسانی نداشتند و از سوی دیگر چون کشور در شرایط انقلاب قرار داشت و بخشی از نویسندگان قلمها را زمین گذاشته بودند و فرصت و آرامش ذهنی برای تولید آثار ادبی نداشتند، امکان تولید ادبیاتی منسجم مانند ادبیات پایداری تحت عنوان ادبیات انقلاب اسلامی به وجود نیامد.

میرکاظمی تصریح کرد: بعد از انقلاب هم مساله جنگ پیش آمد که حوادث آن برای تولید آثار هنری و ادبی جذابتر بود و بیشتر نویسندگان خصوصاً نویسندگان جوان جذب این حوزه شدند البته نباید نبود یک نهاد رسمی برای تولید ادبیات انقلاب اسلامی را فراموش کنیم.

رییس اداره تالیف و انتشار بنیا دشهید خاطرنشان کرد: ادبیات مقاومت و پایداری و ارزشهای دفاع مقدس متولیان و مجریان خاصی دارد و با برگزاری جشنواره های مختلف و جایزه های معتبر در اعتلای این نوع ادبیات بسیار کوشیدند و ما امروز شاهد تاسیس کتابخانه تخصصی جنگ، رشته های دانشگاهی و انتشار سالانه حدود 400 تا 500 عنوان کتاب در ژانرهای مختلف – خاطره نویسی، داستان، داستان کوتاه، شعر زندگی نامه نویسی و هستیم.

میرکاظمی عنوان کرد: ادبیات انقلاب اسلامی متولی خاص ندراد به عنوان مثال در حوزه زندگی نامه نویسی در مورد شهدای هشت سال دفاع مقدس ما اطلاعات بسیار جامع و خوبی به دست آورده ایم، اما در رابطه با شهدای انقلاب اطلاعاتی نداریم و یا درباره آزادگان سیاسی قبل از انقلاب مغفول مانده ایم، دو سال پیش پس از برگزاری اولین کنگره زندانیان سیاسی، کتاب کوچکی درباره این موضوع چاپ و منتشر شد.

میرکاظمی در ادامه گفت: کتابهایی که در حوزه انقلاب تالیف و منتشر شده است بسیار انگشت شمار است و متولیان امر باید درباره این حوزه فکر بکنند بعضی از مراکز مانند مرکز اسناد انقلاب اسلامی در انتشار اطلاعات مستند فعال هستند اما این امور ارزش تاریخی خاص خود را دارند و نمی توان آثار منتشره را در زمره آثار ادبی قرار داد.

وی افزود: ما یک کتابخانه تخصصی درباره انقلاب نداریم و این یک نیاز است زیرا این انقلاب، کشور ما را در یک برهه تاریخی با یک تحول عظیم روبرو کرده است و تحولی که تاثیرات منطقه ای و جهانی داشته است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ادبیات مقاومت و پایداری در حوزه ترجمه فعالیت های خوبی دارد به عنوان مثال تاکنون 30 عنوان کتاب در حوزه جنگ توسط بنیاد شهید ترجمه و منتشر شده است اما شاهد چنین حرکتی در بخش ادبیات انقلاب نیستیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 16789

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha