به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، وحید جلیلی، فعال فرهنگی، عصر روز گذشته (10 شهریور) در پنجمین همایش اندیشه های آسمانی در جمع هنرمندان کانون های فرهنگی هنری مساجد، جایگاه مساجد را در سال های ابتدایی پس از انقلاب در حوزه هنر جایگاه مهمی دانست و اظهار کرد: در حال حاضر یک جریان ارتجاعی در مساجد حاکم شده که با جایگاه مساجد پس از انقلاب فاصله گرفته است.
جلیلی با اشاره به اینکه تولید آثار هنری و تربیت نیروهای مستعد از مسایل مهم جامعه به شمار می رود، گفت: عمق و گسترش انقلاب هم در داخل و هم در خارج از مرزها فقط با هنر امکان پذیر است بنابراین فعالان فرهنگی باید به عنوان حلقه توزیع عناصر هنری و آثار هنری انقلاب فعالیت کنند.
مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با اشاره به سخنان رهبری سه مولفه مهم در زمینه هنر را معرفی کرد و گفت: هنر در جمهوری اسلامی در زمینه های گسترش کمی، ارتقاء کیفی و جهت گیری ارزشی در یک سه ضلعی قرار دارد.
وی نخستین دلیل در زمینه گسترش کمی هنر را مطلوب بودن هنر دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان حکومت آرمانی باید در کنار تأمین برخورداری مادی آحاد مردم، آن ها را به سوی مصرف هنری سوق دهد.
این فعال فرهنگی با اشاره به فرهنگ سازی هنر به عنوان دلیل دوم ادامه داد: فرهنگ به معنای اندیشه لازمه حکومت اسلامی است و جمهوری اسلامی بایستی بستر گسترده و عظیم فرهنگی خود را برای مردم سازماندهی کند.
سردبیر پیشین نشریه راه، دلیل سوم را گسترده عمل کردن در زمینه گسترش کمی هنر عنوان کرد و اظهار داشت: دشمن در جبهه مقابل، در قالب های مختلف، افراد بسیاری را برای گسترده عمل کردن سازماندهی کرده است.
جلیلی وجود گنجینه های عظیم را بعد از انقلاب دلیل چهارم برای گسترش کمی هنر دانست و گفت: طی سال های 59 تا 91 کل آثار چاپ شده راجع به دفاع مقدس تنها 9 هزار جلد کتاب است که نسبت به تعداد شهدا، مجروحان و آزادگان آمار پایین و قابل قبولی نیست.
وی با اشاره به این مطلب که مضامین هنری از لحاظ قالبی با استانداردهای هنری باید مطابقت داشته باشد چرا که دشمن کار خود را روی ظرافت های هنری معطوف کرده است، اذعان داشت: فعالان فرهنگی و هنرمندان مسجدی باید بر اساس استانداردهای حرفه ای و مهارتی هنر پیش روند.
جلیلی با اشاره به این مطلب که در حوزه هایی از هنر که آثار فاخری وجود ندارد جذب نیروی کمتری در این حوزه ها مشاهده می شود، بیان کرد: در حوزه محصولات هنری باید از سطحی نگری بر روی ارزش اثر هنری اجتناب شود.
مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تاکید کرد: در تولید آثار هنری باید هم لوازم شرع و هم روح آرمان دینی در اثر حضور داشته باشد و در معرض دید مخاطب قرار گیرد.
وی در بعد عناصر هنری وظیفه مسئولان را آماده کردن بستری برای تولید آثار هنرمندان دانست و گفت: هنرمند باید با ذهنی روشن از دین به تولید آثار فاخر دینی بپردازد و از رقابت های کورکورانه بپرهیزد.
گفتنی است، پنجمین دوره همایش اندیشه های آسمانی با حضور سه هزار نفر از هنرمندان کانون های فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور تا 22 شهریور ماه در مشهد ادامه دارد.
پایان پیام/
نظر شما