حجت الاسلام رحمت الله نوروز زاده، مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد کاشان در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به تقسیم بندی مساجد در دو گروه فعال و نیمه فعال، گفت: مساجدی که اقامه حداقل یک وعده نماز بصورت ثابت در طول سال دارند از مساجد فعال و مساجد روستایی که فقط در مناسبت های مذهبی به ویژه ماه های مبارک رمضان و محرم اقامه نماز دارند از مساجد نیمه فعال محسوب می شوند.
وی با اشاره به فعال بودن 20 درصد از مساجد نیمه فعال در کاشان، افزود: از 530 مسجد در کاشان 240 مسجد در شهر کاشان و مابقی آن در شهر و روستاهای توابع این شهرستان است.
به گفته وی، سرانه مسجد نسبت به جمعیت در کاشان را بطور مستقیم نمی توان گفت کم یا زیاد است چرا که در بعضی از مناطق تعداد مساجد بصورت اشباع و در تعدادی محله ها و شهرک های جدیدالتاسیس نیز کمبود مسجد است.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد کاشان تصریح کرد: 45 درصد از 530 مسجد کاشان با پیشرفت فیزیکی 80 درصدی در حال بازسازی و تکمیل است و مابقی آن تکمیل شده و نیاز به بازسازی ندارد.
حجت الاسلام نوروز زاده از جانمایی احداث 25 مسجد جدید در مناطق دارای 400 خانوار شهر کاشان و حومه با هماهنگی شورای اسلامی شهر و تعدادی دستگاه های خدماتی این شهرستان خبر داد.
وی با اشاره به واگذاری زمین 7 مسجد از این 25 مسجد در حال ساخت توسط شهرداری و شورای به محله احداث، افزود: مابقی این مساجد نیز از طریق واقف زمین وقف شده یا مشارکت اهالی محله در دست احداث است.
به گفته وی شهرداری کاشان، علاوه بر صدور پروانه رایگانه و تخفیف برای این 25 مسجد در حال ساخت 10 مسجد را نیز بصورت رایگان گودبرداری کرده است.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد کاشان، تعهد سازمان رفاهی تفریحی شهرداری این شهرستان برای نصب تابلوهای متحدالشکل راهنمای مساجد در راستای زیباسازی شهری یادآورشد و گفت: بر اساس این تعهد که به صورت خیابان به خیابان انجام می شود تاکنون تابلوهای راهنمای مساجد داخل کوچه ها و محلات 10 خیابان نصب شده است.
پایان پیام/
نظر شما