تقویت اشتراکات فرهنگی کشورهای «نم»، سدی در برابر تهاجم فرهنگی غرب

وزیر فرهنگ و ارشاد دوره سه ساله ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد را فرصتی مغتنم برای استفاده از ظرفیت های فرهنگی کشور های عضو این جنبش خواند و گفت: تقویت اشتراکات فرهنگی این کشوره، سدی در برابر نفوذ فرهنگ غرب است.

به  گزارش خبرنگار شبستان، سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در برنامه حاشیه و متن که بعد از ظهر امروز (8 شهریور) با موضوع اجلاس جنبش عدم تعهد، از شبکه سه سیما پخش شد، با اشاره به همزمانی این اجلاس با گسترش موج بیداری اسلامی در جهان، گفت: رویدادهای منطقه ای و بین المللی در مصر، تونس و ... نشان می دهد، مردم کشورهای همپیمان رژیم صهیونیستی در پی فاصله گرفتن از این رژیم و برقراری ارتباط با ایران هستند.

 

وی افزود: آمریکاها و همپیمانان غربی اش فکر می کردند که با افزایش تحریم ها ایران در انزوا قرار می گیرد، اما امروز از مطالب رسانه های غربی بطلان این فرضیه روشن شده است، مثلا خبرگزاری آلمان در تحلیل خود نوشته است که برگزاری موفقیت آمیز اجلاس «نم» پایان انزوای سیاسی ایران است یا نوام چامسکی این رویداد را نشان دهنده تنها ماندن آمریکا و غرب در اجماع کشورها علیه ایران است.

 

حسینی، با بیان اینکه دوسوم کشورهای جهان، عضو جنبش عدم هستند، تصریح کرد: این اجلاس همچنین فرصتی است برای رسانه های خارجی تا در جریان واقعیت های ایران قرار بگیرند، همچنان که نشست خانواده شهدای هسته ای گواه واقعیت هاست. امروز رسانه های غرب نیز ناگزیر هستند که به نقش سازمان های اطلاعاتی غرب و رژیم صهیونیستی در ترور شهدای هسته ای اعتراف کنند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تلاش غرب برای بایکوت خبری اجلاس نم، بی ثمر بود، اظهار داشت: رسانه های غربی پس از شکست طرحشان آشکارا به پیروزی ایران اذعان می کنند با وجود این هنوز هم سعی می کنند متن حوادث را پوشش ندهند یا آنکه عدم حضور یکی از شخصیت های سیاسی را در بوق کرنا کنند.

 

وی در ادامه ضمن مقایسه کارکرد جنبش عدم تعهد با سازمان ملل و سایر جنبش ها و اتحادیه های بین المللی، یادآور شد: سازمان ملل بعد از جنگ جهانی دوم توسط کشورهای فاتح و با هدف تثبیت قدرت این کشورها پایه گذاری شد، بنابراین پایه و اساس آن بر اساس بی عدالتی بود، درحالیکه جنبش عدم تعهد توسط رهبران خوشنام کشورهایی که از استعمار رهایی یافته بودند، همچون جواهر لعل نهرو،جمال عبدالناصر و ... برای رهایی از سیطره قدرت های سلطه گرد شکل

گرفت، به همین دلیل ماهیت آن با شکل گیری سازمان ملل تفاوت دارد.

 

حسینی با اشاره به اهداف شکل گیری جنبش عدم تعهد، بر استفاده از ظرفیت های موجود این جنبش برای توسعه روابط فرهنگی تاکید و ابراز امیدواری کرد، افتتاح مرکز جدید حقوق بشر و تنوع فرهنگی جنبش عدم تعهد، بتواند گام موثری در این زمینه باشد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه ساختار ناکارآمد سازمان ملل متحد، ضرورت اصلاح ساختار این سازمان را نشان می دهد، خاطرنشان کرد: اگر کشورهای عضو این جنبش در صدد پیگیری جدی حقوق بشر هستند، باید مرکز فعالی در این زمینه شکل بگیرد و توجه به مباحث فرهنگی جدی گرفته شود.

 

وی افزود: تاکنون بیشتر مسایل سیاسی و اقتصادی در این جنبش پیگیری می شد اما باید توجه داشته باشیم که تلاش های این جنبش با توجه به مباحث فرهنگی بهتر نتیجه می دهد.

 

حسینی در ادامه ضمن برشمردن برخی از اهداف شکل گیری جنبش عدم تعهد همچون برقراری اتحاد و صلح میان کشورها، تاکید کرد: تحقق این اهداف و پویایی جنبش، نیازمند توسعه فعالیت های فرهنگی میان کشورهای عضو است. لذا دوره مدیریت سه ساله ایران بر این جنبش فرصت مغتنمی برای تقویت فعالیت های فرهنگی میان اعضاست.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به اشتراکات فرهنگی کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، یادآور شد: غالب تمدن های جهان در حوزه کشورهای عضو این جنبش قرار گرفته، این تمدن ها اشتراکات فرهنگی زیادی دارند که می تواند سدی مستحکم در برابر سلطه گران و کشورهایی باشد. این اشتراکات را می توان در روحیه مردم این کشورها در مخالفت با کشورهایی سلطه گر دید که می خواهند همبشه حاکم و ارباب دنیا باشند.

 

وی با بیان اینکه اگر کشورهای عضو جنبش عدم تعهد هشیار نباشند دوباره سلطه گران با نفوذ فرهنگی خود، سلطه و استعمار خود را بر جهان احیا خواهند کرد، گفت: کشورهای مستقل با تقویت فرهنگ اصیل خود می توانند جلوی نفوذ فرهنگ غرب را در کشور خود بگیرند.

 

حسینی در ادامه با اشاره به تعامل خوب اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با خبرنگاران خارجی که برای پوشش اخبار اجلاس به ایران آمده اند، تصریح کرد: غرب به دنبال متفرق کردن کشورهای عضو جنبش و بایکوت خبری اجلاس است لذا با فضاسازی گسترده به دنبال این هستند که پوشش خبری خوبی از این رویداد صورت نگیرد، اما زمانیکه که می بینند اوضاع بر خلاف میل آنها نیست، می خواهند بحث های حاشیه ای مثل امنیتی شدن فضای تهران را مطرح کنند.

 

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حضور بیش از هزار خبرنگار خارجی در ایران برای پوشش اخبار اجلاس، موجب برملا شدن تبلیغات دروغین رسانه های غرب علیه ایران و بازنمایی واقعیت ها شده است.

 

وی در پایان این اجلاس را فرصتی تاریخی برای طرح ایده های نو و گفتگوهای دو جانبه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی خواند و ابراز امیدواری کرد: در دوره ریاست سه ساله ایران فعالیت های فرهنگی کشورهای عضو جنبش تقویت شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 167170

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha