شکست عاطفی، علت اعتیاد 20 درصد از معتادان جوان است

مسئول مرکز درمان سوء مصرف مواد مخدر، علت اعتیاد 20 درصد از معتادان جوان را شکست عاطفی در دوستی های خارج از چهارچوب دانست.

دکتر عباس کریمی مسئول مرکز درمان سوء مصرف مواد مخدر قم، با اشاره به عوارض فراوان دوستی با جنس مخالف در میان نوجوانان و جوانان، به خبرنگار شبستان گفت: این دوستی ها در  مراحل پیشرفته عواقبی به دنبال دارد که هستی و آینده جوان را به غارت می برد.


وی با اشاره به مواردی چند از مراجعانی که تحت این عنوان به مرکز ترک اعتیاد مراجعه کرده اند، ادامه داد: از لحاظ سنی تقریبا 70 درصد از بیمارانی که به این مرکز مراجعه می کنند، در گروه سنی 18 تا 35 سال قرار دارند و علت گرایش 20 درصد از آنها به مصرف مواد شکست های عاطفی است که در این نوع دوستی ها متحمل می شوند.


کریمی، با بیان تعریف علمی اعتیاد، گفت: اعتیاد یک اختلال روانی است که متاسفانه افرادی که قادر به کنترل مشکلات خود نباشند به سمت انواع آن گرایش می یابند.


وی افزود: در افرادی که قادر به کنترل خود در مسائل مختلف باشند، شکست ها و از جمله شکست های عاطفی ناراحتی مختصری به همراه دار،د که بعد از گذشت مدت کوتاهی به فراموشی سپرده می شود ولی در افراد بیمار و کسانی که قادر به کنترل این اختلال ها نباشند، این مشکل نیز به عنوان یک اختلال علاوه بر اختلالات قبلی تبدیل می شود.


کریمی، اضافه کرد: طبق سوابق موجود در این مرکز، بیشتر مراجعان که به واسطه این عامل به مصرف مواد افیونی روی آورده اند، آقایان هستند که البته نمی توان تنها به این مشاهدات اکتفا کرد.


مسئول مرکز درمان سوء مصرف مواد مخدر، ادامه داد: از لحاظ آماری تعداد خانم ها و یا دختران معتاد مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد، کمتر از آقایان است که البته یکی از علت های آن را می توان با عدم تمایل آنها به مراجعه به چنین مراکزی مرتبط دانست.


مسئول بهداشت و درمان بازداشتگاه عمومی قم، در خصوص بیشترین موادی که در دسترس این گروه از جوانان و نوجوانان قرار دارد، عنوان کرد: دیگر مثل گذشته افراد برای شروع مصرف به سمت تریاک نمی روند، بلکه موادی همچون کراک، شیشه، حشیش و یا مشروبات الکی برای آنها در دسترس تر است.


وی تصریح کرد: این مواد با انرژی کاذبی که به مصرف کننده می دهد، برای ساعاتی، جوان و یا نوجوان شکست خورده در جدال عاطفی را از این فکر می رهاند و به همین منوال عادت و اعتیاد به این مواد، را در مصرف کننده ایجاد می کند.


کریمی، افزود: مواد اعتیاد آور اثراتی بر روی مغز می گذارد که از آن جمله می توان به وابستگی روانی فرد و همچنین وابستگی سلول های مغز به مواد اشاره کرد که در نهایت باعث اثرات مخربی مثل جنون، توهم، افزایش فشار خون در مغز و به دنبالش سکته های مغزی می شود.


مسئول مرکز درمان سوء مصرف مواد مخدر، خاطرنشان کرد: از عوارض اجتماعی اعتیاد به مواد مخدر می توان به ضربه ای که به کانون خانواده وارد می شود، تولد نوزاد معتاد و مبتلا شدن به بیماری و انتقال ناخواسته آن در کیان افراد خانواده و در نهایت مشکلات اقتصادی و تلاش برای به دست آوردن پول برای خرید مواد از راه هایی مثل دزدی اشاره کرد.


وی با تاکید بر عوارض همه جانبه این مواد در زندگی و آینده انسان ها، تصریح کرد: متأسفانه درصدی از نوجوانان و جوانان کشور به علت دوستی با جنس مخالف و شکست های عاطفی که می خورند و با هدف فراموشی به سراغ مصرف این مواد می روند که در آینده نه تنها خودشان، بلکه خانواده و جامعه را نابود می کنند.


مسئول بهداشت و درمان بازداشتگاه عمومی قم، با اشاره به راهکارهای موجود در این خصوص، گفت: مسئولان باید بسترهای جامعه و محیط را به گونه ای فراهم کنند تا عوامل تحریک کننده به مصرف این مواد از جامعه کم شود.


وی اظهارداشت: متأسفانه آموزش ها در این خصوص بسیار ضعیف است و مسئولان امر باید عواملی که باعث گرایش جوان ها به این مواد می شود، را با فعالیت های فرهنگی و آموزش درست، از بین ببرند.
 

کریمی، خاطرنشان کرد: نوجوان ما باید از همان دوران مدرسه با عواقب چنین دوستی هایی آشنا شود و با جنبه های اعتیاد نیز به عنوان یکی از عوارض سوء آن آشنا شود.


وی تصریح کرد: در دنیای امروز نصیحت کردن خیلی تاثیر ندارد و خانواده به عنوان یک کانون مهم و انسان ساز می تواند نقش تاثیرگذاری در عدم گرایش فرزندان به سمت چنین معضلاتی را داشته باشد، که البته والدین هم باید به صورت علمی با این وظیفه خود آشنا باشند.


مسئول مرکز درمان سوء مصرف مواد مخدر، در پایان گفت: در هیچ جای دنیا نمی توان با ایجاد فاصله از ایجاد این نوع روابط پیشگیری کرد و باید با ارائه آموزش های استاندارد و فرهنگ سازی، نوجوان و جوان را متوجه ارزش های وجودی شان کرد.


پایان پیام/

 

کد خبر 16562

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha