فائزه عبداللهی، سخنگوی شورای شهر گرگان، با اشاره به فعالیت کمیته نامگذاری شورای شهر به خبرنگار شبستان گفت: نصب پنج هزار تابلو نامگذاری برای معابر و میادین شهر بود که این نام ها برگرفته از اسامی شهدا، مشاهیر، تاریخ و وقایع و حوادث مهم شهر از مهم ترین اقدامات انجام شده این کمیته در سه دوره گذشته فعالیت شورای شهر گرگان است.
وی افزود: نامگذاری معابر و میادین یکی از مسائل مهم زندگی شهری است که با هدف تسهیل در امر ارتباط و سهولت در رفت و آمد شهروندان مورد توجه مدیران شهری قرار گرفته است.
عبداللهی، با بیان اینکه نامگذاری و مسائل فرهنگی و اجتماعی آن طی سال های اخیر به قدری مهم جلوه کرده است که گاه منجر به ایجاد حساسیت هایی میان شهروندان و حتی دولت ها شده است، تصریح کرد: به همین منظور تلاش شده تا امر نامگذاری در سطح شهرها به شکل کاملاً فنی و کارشناسانه انجام شود بنابراین به استناد ماده سوم آیین نامه نامگذاری شهرها، خیابان ها، اماکن و مؤسسات عمومی مصوبه سیصد و هشتاد و هفتمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ 6/9/75 و بند 24 ماده 71 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور آیین نامه نامگذاری معابر و اماکن عمومی تدوین شده است.
وی ادامه داد: هرچند که به گواه برخی اسناد و مدارک، کمیسیون نامگذاری در گرگان از دهه 50 مرسوم بوده است و این کمیسیون زیر نظر انجمن شهر با حضور چهره های شاخص و معروف فرهنگی فعالیت می کرد اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی موجی از تغییر نام ها آغاز شد و اولین جلسه برای نامگذاری در سال 1379 تشکیل شد که بر اساس آن موضوع نامگذاری طبق قانون به شورای شهر واگذار شد.
سخنگوی شورای شهر گرگان خاطرنشان کرد: از این رو کارگروه فنی نامگذاری گرگان مرکب از سه عضو شورای شهر، مسئول روابط عمومی شهرداری، نماینده زیرسازی و ترافیک شهرداری، نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران، سه صاحب نظر در علم تاریخ، جغرافیا و مسائل حقوقی و صاحب نظر در مسائل عمرانی و شهرسازی تشکیل شد که این کارگروه هر هفته با برگزاری جلسه اسامی پیشنهادی و نامه های رسیده را مورد بحث و بررسی قرار می دهد و در صورت لزوم به بازدید میدانی از محل می پردازد.
وی افزود: بر اساس آیین نامه نامگذاری معابر و میادین شهری اسامی خیابان ها، اماکن و مؤسسات عمومی در حکم شناسنامه شهرها و بیانگر ارزش های اعتقادی، تاریخی، فرهنگی و ملی جامعه محسوب می شود که در آن بر استفاده از نام شخصیت های مهم تاریخ صدر اسلام و انقلاب اسلامی و شهدای گرانقدر آن و حوادث مهم تاریخ مبارزات اسلامی مردم ایران در درجه اول به نام شخصیت های فرهنگی، ادبی، علمی، سیاسی و تاریخی ایران و اسامی راجع به اندیشه، فکر، هنر و نیز مظاهر طبیعت زیبای کشور تأکید شده است.
عبداللهی یادآور شد: بر این اساس با مصوبات کمیته نامگذاری شورای شهر گرگان، بیش از 95 درصد اسامی شهدای شهر بر روی معابر گذاشته شده است.
وی افزود: با توجه به آیین نامه نامگذاری معابر و اماکن شهر، این کمیته سعی کرده است با انتخاب نام های دارای ریشه تاریخی، سیاسی، مذهبی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شهر و با در نظر گرفتن عدم تعارض این نام ها با شأن و منزلت جمهوری اسلامی ایران و شهروندان و متناسب با ارزش ها و آرمان ها و اهداف متعالی انقلاب اسلامی در جهت حفظ و تقویت فرهنگ ملی و محلی گام بردارد.
به گفته عبدالهی، در نظر سنجی های انجام شده کمیته نامگذاری از مردم نیز استفاده از نام شخصیت های علمی، ادبی، تاریخی و نام گل ها و اعداد و ارقام مورد استقبال واقع شده است که بر اساس آن کمیته نامگذاری مصوبات خود را اعلام کرده است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر گرگان، از جمله مصوبات کمیته نامگذاری در خصوص بهره گیری از نام شخصیت های مهم تاریخ صدر اسلام و انقلاب اسلامی و شهدای گمنام در سطح معابر و میدان های گرگان را خیابان های بلال حبشی (کوی مولوی )، ابوذر (ایرانمهر بالا و پائین )، شهید مطهری، شهید مفتح، شهید نامجو، شهید فلاحی، شهید کلاهدوز، صیاد شیرازی، شهید صدوقی، شهید همت، خیابان ولی عصر، شهید باهنر و کوی امام رضا (ع) برشمرد.
وی، در خصوص بهره گیری از وقایع مهم تاریخی در نامگذاری معابر نیز گفت: از اسامی 5 آذر، 22 بهمن، 12 بهمن، قدس، بلوار الغدیر، شهرک امام، خیابان امام خمینی (ره) و میدان بسیج در نامگذاری خیابان های سطح شهر مورد استفاده قرار گرفته است.
عبداللهی افزود: کمیته نامگذاری شهر گرگان همچنین از مشاهیر و شخصیت های علمی و ادبی بهره برده و با نامگذاری میادین و معابر شهر از جمله فخرالدین اسعد گرگانی، میدان معلم ثانی، هلالی استرآبادی، بلوار هیرکان، جرجان، استرآباد، قابوس و شهرک های سعدی، حافظ، شهریار، مولوی، جامی، عطار نیشابوری، ملک الشعرای بهار، خیام، عنصری، لامعی و فرودسی سعی کرده است در حفظ و پاسداشت شخصیت این مشاهیر گام بردارد.
وی، در پایان از شهروندان گرگانی خواست: به منظور تعامل بیشتر با کمیته نامگذاری شورای شهر، نام شهدای محل سکونت خود را برای پاسداشت و حفظ فرهنگ ایثار و شهادت و استفاده در این کمیته اعلام کنند.
پایان پیام/
نظر شما