مصطفی پورعلی، معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان با اشاره به مسجد اکبریه به عنوان شاخص ترین مسجد شهرستان لاهیجان به خبرنگار شبستان گفت: مسجد اکبریه از بناهای ساخته شده در زمان حکومت فتحعلی خان قاجار است که احتمالاً به عنوان مدرسه ای دینی نیز مورد استفاده بوده است.
وی با تاکید بر مرمت این اثر تاریخی و مذهبی در دو بخش حفاظت از سقف و حفاظت اضطراری توضیح داد: در حال حاضر عملیات تخلیه آب در قسمت سقف انجام شده و مرمت و تعمیر مناره های مسجد در حال اجرا است.
پورعلی با بیان این که مسجد اکبریه در سال 54 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، تصریح کرد: مرمت حوض خانه این مسجد که در اثر رطوبت دچار نشست شده نیز در برنامه امسال سازمان قرار دارد؛ به این صورت که حوض خانه ای موقتی ساخته و پس از عایق بندی حوض خانه اصلی، عملیات مرمتی آن انجام می شود.
وی تعمیرات مسجد اکبریه در سال 91 را سومین دوره مرمتی این مسجد دانست و اظهار کرد: مسجد اکبریه پس از زلزله رودبار تخریب و سپس بازسازی و احیا شد.
معاون میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان افزود: دوره های مرمت سردر این مسجد در طی دو سال گذشته صورت گرفت و امسال برای بار سوم عملیات مرمت آن انجام می شود.
پورعلی با تاکید بر تخصیص اعتبار 55 میلیون تومانی برای مرمت این بنای قدیمی توضیح داد: این مبالغ از محل اعتبارات اماکن و بقاع متبرکه تامین و عملیات مرمت زیر نظر معاونت میراث فرهنگی، پیمانکار و دو کارشناس انجام می شود.
این توضیح ضروری است که مسجد اکبریه لاهیجان شامل دو بخش مسجد نو و مسجد کهنه است. قدمت مسجد نو به حدود صد سال میرسد و بخش کهنه آن با ارزشی تاریخی از دو طبقه همکف با یک شبستان تشکیل شده است. این دو بخش نو و کهنه مسجد با دری بزرگ با هم ارتباط دارند.
پایان پیام/
نظر شما