به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سید احمد علوی ظهر قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، امروز(11بهمن) در همایش علمی پژوهشی "آستان قدس رضوی وقف و پژوهشهای دینی"، گفت: آستان قدس رضوی مسائل مربوط به احیا و توسعه موقوفات و تحقق نیات واقفان را با حساسیت و جدیت بسیار بالایی دنبال میکند.
وی افزود: اگر وقف به عنوان یک سنت حسنه در راه صحیح و کاربردی خود در جامعه احیا شود، میتواند در راستای تحقق عدالت اجتماعی و حل معضلات جامعه مانند، اشتغال، ازدواج جوانان و سایر مسائل فرهنگی و اجتماعی بسیار موثر باشد.
علوی، اظهار داشت: سنت وقف انسانها را به جاودانگی وصل میکند، همان گونه که در آستان قدس رضوی موقوفاتی از 600 سال قبل نیز در این مجموعه دیده میشود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، با بیان اینکه این نهاد با بهرهمندی از مدیریت توانمند و موفق اسلامی، دقیقترین و جامعترین بودجه موقوفاتی را دارد، ابراز داشت: با تاکید آیت الله واعظ طبسی، تولیت عظمای آستان قدس رضوی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه تمامی نیات واقفان را با ظرافت از اسناد آستان قدس رضوی و وقفنامهها استخراج و دستهبندی کردند که حاصل آن 25 فصل نیات واقفان است که بر اساس آن همه ساله بودجه موقوفاتی تنظیم میشود.
وی با تأکید بر این که نقش موقوفات در توسعه فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی، آموزشی، کشاورزی، صنعتی، خدمات و اشتغال برای جامعه دارای مزیتهای فراوانی خواهد بود، افزود: آستان قدس رضوی در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با احیای موقوفات در عرصههای یاد شده به توفیقات چشمگیری نائل شده است.
علوی، با اشاره به ایجاد دانشگاهها، مجتمعهای آموزشی و واحدهای پژوهشی و فرهنگی توسط آستان قدس رضوی که به برکت موقوفات و نذورات شکل گرفته است، اظهار داشت: امروز حدود 15 هزار دانشجو، دانشپژوه و دانشآموز و هزاران قرآنآموز در موسسات آموزشی و تربیتی آستان قدس رضوی با سیستم بسیار پویا و قوی مشغول به تحصیل هستند و نیز میلیونها جلد کتاب در واحدهای فرهنگی و پژوهشی تألیف شده است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، با بیان اینکه سالانه 25 میلیون زائر به مشهد مقدس مشرف میشوند و بیش از 200 میلیون تشرف به حرم مطهر رضوی صورت میگیرد، بهترین موقوفات را از آن واقفانی دانست که اموال خود را در رابطه با رفاه حال زائران وقف کردهاند.
به گزارش روابط عمومی آستان قدس رضوی، وی افزود: سنت حسنه وقف با هدف توسعه عدالت اجتماعی در جامعه و ایجاد اثر ماندگار و جاودان واقف که سودش الیالابد به واقفش میرسد، بایستی مورد توجه مطبوعات و رسانههای گروهی در جهت توسعه این سنت حسنه به منظور رفع نیازهای جامعه قرار گیرد.
گفتنی است، این همایش یک روزه به مناسبت هفته وقف به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و با حضور جمعی از مدیران، محققان و پژوهشگران در مشهد مقدس برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما