حجت الاسلام و المسلمین محمدجواد ادبی، رئیس انجمن علمی آثار و مفاخر فرهنگی با اشاره به خدمات ارزنده ابن سینا در حوزه فلسفه اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: ابن سینا فیلسوف عالم اسلام است و بسیاری از بزرگان فلسفه، وی را در بالاترین نقطه و جایگاه فلسفه اسلامی می دانند.
وی افزود: تاثیرگذاری فیلسوفانی چون فارابی که قبل از ابن سینا می زیستند و ملاصدرا که در دوره های بعد داعیه دار فلسفه اسلامی بودند، قابل کتمان نیست، اما کاخ پرشکوه اندیشه و الهیاتی که ابن سینا در زمانه خویش از آن دفاع کرد، مقوله شگرفی است.
حجت الاسلام ادبی تصریح کرد: ابن سینا در واقع سعی می کند با آشنایی عمیق نسبت به فلسفه اسلامی و غیر اسلامی، یک جریان سیستماتیک اندیشه ای در حوزه فلسفه را نشان دهد که فلاسفه پس از او کمتر بدان دسترسی داشتند.
رئیس انجمن علمی آثار و مفاخر فرهنگی با اشاره به تاثیرپذیری غیرقابل انکار ابن سینا از فلسفه یونان و اندیشمندان آن اظهار کرد: طبیعی است که شخصی مانند این سینا از فیلسوفان یونانی تاثیر پذیرد، اما حقیقت درباره بوعلی آن است که وی فلسفه یونان را فهمیده و تلاش می کند در اندیشه اسلامی آن را با فرضیه ای بومی عرضه و حتی ابداعاتی در ان ایجاد کند.
وی ادامه داد: خلاقیت و حافظه شگرف ابن سینا و آشنایی او با فضای الهیات و فلسفه موجب شد تا شخصیتی چون او، توسط یونسکو به عنوان چهره معرفی شود.
حجت الاسلام ادبی با اشاره به مورد توجه بودن نظریههای فلسفی و پزشکی ابن سینا پس از گذشت بیش از یک هزار سال خاطرنشان کرد: ما باید با ابن سینا به عنوان دانشمند ایرانی آشنا باشیم و سعی کنیم آثار او را بشناسیم.
پایان پیام/
نظر شما