حجت الاسلام والمسلمین سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان در گفتگو با خبرنگار شبستان به مناسبت هفته جهانی مسجد، مساجد را پایگاه مطمئنی برای رفع شبهات فکری، دینی و عقیدتی جوانان برشمرد و اظهار داشت: مساجد یکی از مکان های مهم شکل گیری شخصیت اعتقادی و مذهبی جوانان است.
وی با اشاره به بعد اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مساجد، گفت: به دلیل قوام و دوام فعالیت های فرهنگی و مذهبی، مساجد همواره در نوک پیکان حمله دشمنان اسلام بوده و هستند.
حجت الاسلام پورابراهیم با بیان اینکه مسجد مرکز فعالیت های سازنده از جمله ترویج و آموزش مسائل فرهنگی و دینی است، تصریح کرد: مسجد از مهم ترین جنبه های فرهنگ اسلام است بنابراین احیای کارکرد این اماکن بسیار ضروری است.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد گیلان افزود: مسجد در حفظ و تقویت وحدت مردم و بالندگی ارزش های اسلامی و دینی سهم به سزایی دارد زیرا این مکان مقدس به عنوان دانشگاه تربیت دینی برای همه اقشار جامعه مطرح است.
وی با اشاره به فعالیت کانون های مساجد در این اماکن مقدس در جهت جذب جوانان بیان کرد: یکی از راهکارهای مهم پایبندی جوانان به اصول اسلامی و ارزش های الهی، حضور این قشر در مساجد است بنابراین باید نیازهای جوانان در مسجد برطرف شود.
حجت الاسلام پور ابراهیم در تشریح فعالیت های این دبیرخانه، با بیان اینکه برنامه های مسجد محوری در راس کارها و اقدامات این دبیرخانه قرار دارد، اذعان کرد: اهدای تجهیزات برای تجهیز و تقویت کانون ها و بازدید از کانون های مساجد استان از فعالیت های دبیرخانه گیلان در هفته جهانی مساجد است.
وی در خصوص فعالیت های کانون های تخصصی در کانون های مساجد گیلان با بیان اینکه کانون تخصصی به کانونی اطلاق می شود که علاوه بر فعالیت های عمومی در یکی از رشته ها، اعضا به صورت اختصاصی نیز فعالیت می کنند تا جائیکه کانون های استان را تحت الشعاع و پوشش خود قرار دهد، گفت: هم اکنون 17کانون تخصصی در سطح استان فعال هستند.
حجت الاسلام پورابراهیم، کانون های قرآن، مهدویت، چهره به چهره، IT ، آموزش، مراسم و همایش و گردشگری، پژوهش، کتابخانه ای، ورزش، مشاوره، هنرهای نمایشی، بازرسی و نظارت و همچنین ایثار و شهادت را از جمله کانون های تخصصی استان گیلان برشمرد.
به گفته وی، عترت، ولایت، حجاب و عفاف، عقاید اسلامی و هنرهای تجسمی از دیگر کانون های تخصصی است که در سطح مساجد در حال فعالیت است.
مشاور نماینده ولی فقیه در گیلان، به حوزه آموزش و پژوهش دبیرخانه امور مساجد استان نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان فرماندهان خط مقدم جنگ نرم هستند، لذا آموزش های مختلف جهت تجهیزشان از ضروریات است که در طول سال برگزار می شود.
حجت الاسلام پور ابراهیم گفت: حوزه پژوهش نیز برنامه ها و طرح هایی همچون، طرح های پژوهشی، فراخوان پژوهشی، تشکیل هسته های پژوهشی و کارگاه روش تحقیق را در سطح کانون های مساجد برگزار می کند.
وی طرح تلاوت نور در مساجد را یکی دیگر از برنامه های دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد گیلان دانست و بیان کرد: در این طرح بعد از نماز مغرب و عشاء، یک صفحه ترتیل همراه با ترجمه قرآن کریم انجام می شود تا به این وسیله در جهت نشر تعالیم قرآنی و درک آن، فرهنگ سازی شود.
حجت الاسلام پورابراهیم ادامه داد: در راستای سیاست های دبیرخانه ستاد عالی نظارت بر کانون های فرهنگی، هنری مساجد مبنی بر رشد و ارتقای دانش عمومی و تخصصی اعضای کانون ها و نیز پاسخگویی به نیازهای مطالعاتی نمازگزاران مساجد و به منظور توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور برنامه هایی همچون برگزاری جشنواره قرآنی شامل کانونی، استانی و کشوری، برگزاری دوره آموزشی جشنواره قرآن کریم، همایش طرح تلاوت نور، تجهیز مراکز خانه های نور، همایش مساجد و آموزش قرآن با شناسایی و معرفی اساتید و توزیع مقالات، و طرح آموزش حاملان وحی برگزار می شود.
مشاور فرهنگی نماینده ولی فقیه در گیلان، هدف از اجرای این طرح را آشنایی عامه مردم با خواندن صحیح کلمات قرآن کریم با آسان ترین شیوه ممکن و ارتقاء سطح کمی و کیفی و تجوید، صوت و لحن، ترجمه و مفاهیم آیات قرآن عنوان کرد.
وی، به اجرای طرح قرآنی در فصل تابستان که چند سالی است در کانون ها به خصوص مراکز خانه های نور توسط کانون تخصصی قرآن و نماز اجرا می شود، اشاره کرد و گفت: هدف از اجرای این طرح قرآنی، آشنایی مخاطبان با روانخوانی و مفاهیم بلند این سوره هاست.
حجت الاسلام پور ابراهیم به برگزاری جشنواره های استانی و کشوری مساجد اشاره کرد و گفت: هر ساله دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد به منظور شناسایی استعدادهای برتر در رشته های مختلف در بین اعضای کانون ها و ایجاد فضای رقابت سالم در بین فرهیختگان عرصه فرهنگ و هنر مساجد اقدام به برگزاری جشنواره می کند که این جشنواره ها به صورت کانونی، شهرستانی، استانی و کشوری برگزار می شود.
وی اذعان کرد: رقابت جوانان مساجد بیشتر در رشته هایی همچون قرآن (قرائت، ترتیل، اذان، حفظ، مفاهیم قرآن، مفاهیم نهج البلاغه، تفسیر قرآن، ابتهال)، هنرهای تجسمی (عکس، خوشنوسی، طراحی و نقاشی، گرافیک، کاریکاتور)، شعر و قطعات ادبی(شعر نو، شعر کلاسیک، نثر ادبی، داستان نویسی)، سرود و تواشیح (آواها و نغمه های آسمانی)، شیوه های نوین تدریس معارف دین(شکوه اندیشه) است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان از تشکیل بانک اطلاعاتی کانون های مساجد استان خبر داد و افزود: در راستای ساماندهی فعالیت های کانون های مساجد بانک اطلاعاتی مسئولان کانون ها تشکیل شد و در صدد هستیم این بانک اطلاعاتی را برای نخبگان و هنرمندان مسجدی استان نیز تشکیل دهیم.
پایان پیام/
نظر شما