مواجهه ابن عربی با هم عصران خود در صوفیان اندلس

کتاب صوفیان اندلس شامل شرحی از آشنایی ابن عربی با نوادری از مردان و زنان عصر خود و شرایط سیاسی اجتماعی این مرکز درخشش تمدن اسلامی به همت نشر هرمس منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب "صوفیان اندلس"، اثر ارزشمند محیی الدین ابن عربی، با ترجمه بخشی از "روح القدس" توسط سیدرضا فیض، روانه بازار نشر شد.

این کتاب که ترجمه بخشی از "رسالة روح القدس فی مناصحة النّفس" به زبان عربی است که به فارسی برگردان شده است. علاوه بر این ترجمه فرانسه کتاب نیؤ با عنوان (Les soufis d'Andalousie ) منتشر شده است.

بنابراین گزارش، در مقدمه این کتاب آمده است: کتابی که پیش رو دارید ترجمه بخشی از کتاب یا رساله مهمی به نام روح القدس است که ابن عربی ضمن آن به شرح حال برخی از مشایخ خود در اندلس یا در غرب اسلامی پرداخته است.

پاره ای از این بزرگان هستند که در هیچ اثر دیگر نامی از ایشان برده نشده و تنها دیدار ابن عربی جوان با ایشان نامشان را جاوید ساخته است. باید به یاد داشت که سرزمین اندلس در آن روزگار یکی از مراکز درخشان تمدن و فرهنگ اسلامی در مغرب سرزمین های اسلام به شمار می رفته و خاستگاه دانشمندان و اندیشمندان مشهوری چون ابن رشد، ابن خلدون، ابن حزم و ابن طفیل و عارفانی چون خود ابن عربی بوده است.

شهرهای آن هم آباد بوده و مسجدها و بناهای شکوهمند آن چشمان مسافران را خیره می کرده است. اما این آثار پس از شکست نهایی مسلمانان، یا به قول فرنگیان پس از (فتح دوباره) (Reconquista) مسحیان در سال 1492 میلادی، یا ویران شدند یا تغییر هویت دادند، به گونه ای که مساجد به کلیساها تبدیل و خانه ها هم منزلگاه مهاجمان جدید مسیحی شدند که این روند تا به امروز هم ادامه دارد.

این گزارش می افزاید: به همین دلیل گاه ابن عربی در این رساله از مساجد و محله ها و شهرهایی نام می برد که امروز دیگر یا وجود ندارد یا اگر بقایایی از آنها برجای مانده باشد، باید آنها را جستجو و شناسایی نمود. بنابراین، روح القدس نه تنها یک اثر عرفانی و حاوی شرح حال عارفان در دوره شکوهمند از تاریخ سرزمین های غرب اسلامی است، بلکه حاوی اسامی تاریخی و جغرافیایی و شامل نکاتی درباره زندگی سیاسی و اجتماعی مردم آن دیار و آن دوران نیز است.

علاوه برآن، آن کسانی که مایل اند از زندگی شیخ الااکبر محیی الدین ابن عربی، عارف نامدار اسلامی مطلع شوند این کتاب بدون تردید یکی از کتب مرجع و مهم برای آنها به شمار می رود، چه در این اثر نه تنها ابن عربی ما را با منایع و مشایخ و یاران اولیه خود آشنا می کند، بلکه حالات روانی و دشواری تجربه های نخستین سلوک خود را ساده و صمیمانه بازگو می نماید.

این کتاب شرحی از بزرگانی چون ابوجعفر العرینی، ابویعقوب یوسف بن یخلف الکومی، صالح العدوی، ابوعبدالله محمد الشرفی، ابو یحیی الصنهاجی، ابوالحجاج یوسف الشبربلی، ابوعبدالله محمد بن قسوم و ... است.

شایان ذکر است، کتاب صوفیان اندلس، با شمارگان 1500 نسخه به همت نشر هرمس منتشر شده است و با جلد شومیز 50 هزار ریال و جلد گالینگور 70 هزار ریال به فروش می رسد.

پایان پیام/

کد خبر 163907

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha