ترویج فرهنگ وقف در حوزه مساجد و اطلاع رسانی در این عرصه ضروری است

امام جماعت مسجد الرسول(ص) ترویج فرهنگ وقف در مساجد، تقویت، حمایت و اطلاع‌رسانی در این حوزه را ضروری دانست و گفت: برای اینکه مسجد بتواند نقش سنگربانی خود را ایفا کند باید بتواند مخارج و نیازهای خود را تامین کند.

حجت‌الاسلام دکتر غلامعلی شجاعی، امام جماعت مسجد الرسول (ص) نارمک ترویج فرهنگ وقف در مساجد، تقویت، حمایت و اطلاع‌رسانی در این حوزه را ضروری دانست و به خبرنگار شبستان گفت: در روایات ائمه (ع) و آیات قرآنی تأکید فراوانی به امر وقف شده و وقف موجب افزایش طول عمر و برکت و رحمت در زندگی معرفی شده شده است.

وی افزود: سنت وقف، صدقه جاریه و مستحب است و نیز در روایات متعدد تأکید به سنت وقف و به ویژه وقف برای مساجد شده است و علمای شیعه در روایت متعدد توجهات مختلفی به این سنت حسنه داشته اند.

حجت‌الاسلام شجاعی سنت وقف را از موارد باقیات صالحات، معامله با خدا و احیای ارزش‌های اسلامی و الهی دانست و گفت: به ویژه وقتی سنت حسنه وقف مربوط به امور فرهنگی و مسجد است دامنه خیر و برکتش گسترش می‌یابد. امروزه لزوم گسترش این امر در جامعه اسلامی ضروری است. 

امام جماعت مسجد الرسول (ص) نارمک بیان کرد: سنت حسنه وقف معامله با خدا است و بانیان وقف از جانب خداوند مورد حمایت قرار می‌‌گیرند و اجرو پاداشی  عظیم برای و اقف در نزد خدا وجود دارد.

وی ادامه داد: حتی‌الامکان باید سنت وقف معطوف به مسایل روز باشد زیرا در جامعه امروزی نیاز به تأسیس کتابخانه در مساجد، مراکز دیجیتال و رایانه و فعالیت هنری ورزشی در مساجد بسیار زیاد و فراگیر است زیرا در صورت ایجاد امکانات جوانان علاقه‌مند بسیاری در مساجد فعالیت می‌کنند.

استاد دانشگاه علم و صنعت یادآور شد: برای گسترش امر وقف در مساجد باید فرهنگ‌سازی کرد. تا مدیر مسجد (امام جماعت) بتواند از درآمد حاصل از آن برای انجام امور فرهنگی، تعمیرات مساجد و سایر برنامه‌هایی که ضروری می‌داند، هزینه کند. پس گسترش امور فرهنگی در مساجد با افزایش موقوفات و فرهنگ وقف امکان‌پذیر می‌شود زیرا با توجه به وضعیت معیشتی مردم نمی‌توان از آنها انتظار کمک زیادی داشت. مساجد باید علاوه بر کمک های مردمی منبع درآمدی چون وقف داشته باشند تا بتواند به امر آموزش و اجرای برنامه های مختلف دینی و نشر ارزش های اسلامی و جذب نسل جوان اهتمام داشته باشد.

وی ادامه داد: متأسفانه سازمان اوقاف و امور خیریه 17 درصد از مجموع درآمد حاصل از وقف مساجد را بابت حق مدیریت و نظارت از مساجد دریافت می‌کند که این موضوع با فرهنگ وقف منافات دارد چرا که وقف فقط باید در همان مسجد وقف شده و امر خاص مصرف شود و طبق نظر علما عملی غیر از این شرعی نیست.

استاد دانشگاه علم و صنعت تأکید کرد: نباید از درآمدهای موقوفات مساجد انتظاری داشت. امام جماعت هر مسجد باید برای امور وقفی مسجد برنامه ریزی کند و بتواند تمام نیازها، معضلات مسجد و نیازهای افراد مسن و جوان محل را رفع کند که اگر از درآمدهای وقفی مسجد انتظاری داشته باشیم این مهم محقق نمی شود. 

وی خاطرنشان کرد: طبق فرامین رهبری مدیر مسجد، امام جماعات هر مسجد است و مرکز رسیدگی به امور مساجد متولی نظارت بر مساجد است. امام خمینی(ره) مساجد را سنگر می خواندند و چگونه مساجد می تواند نقش سنگری خود را ایفا کند در حالی که نمی تواند مخارج و نیازهای خود را تامین کند.

پایان پیام/


 

کد خبر 16358

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha